Kannanotto koskien Loviisan kaupungin uutta rakennusjärjestystä

Kommentoitu viesti

Hevostallin elämää naapurista seuraava

#4 Re:

03.03.2013 07:56

#3: -

Huolestuttavaa, että myös hevosihmisille riittää eläinsuojelumääräysten 'minimivaatimukset', jotka monien muiden tuotantoeläinten kohdilla ovat saaneet eläinystävät barrikadeille. Tässä rakennusjärjestyksessä toteutetaan ympäristösuojelumääräyksiä, ja ministeriön suositus on jopa 3 ha alueet, mutta minimissään voidaan tyytyä 2 ha. Surullinen näky maanteiden varsilla ovat lannassa seisovat hevosparat, jotka ovat ahtautuneet yhteen nurkaan, juu viihtyvät laumassa ja paikoillaan, mutta missä liikkuakaan kun tilaa ei olekaan.

On aika paksua väittää, että maaseudulla tonttien arvo laskee, jos naapuri ei saa rakentaa hevostallia! Monen nykyisenkin hevostallin pitäjän laidunalueet pitäisi tarkistaa ja katsoa, valuuko laitumen ja lantalan lanta lähiojiin ja vesistöihin.

 

Vastaukset

Mihin tällä säädöksellä edes pyritään?

#5 Re: Re:

2013-03-03 14:35:46

#4: Hevostallin elämää naapurista seuraava - Re:  

 Ensinnäkin, kaikki rajoitukset laskevat tonttien arvoa. Myös tällaiset säädökset.

Toiseksi, jos hevosten ulkotarhojen koko on ongelma, niin miksei säädöksillä puututa suoraan niihin. Tämä kyseinen säädös ei vieläkään takaa sitä, että hevosen tarhatila suurenee, vaan ainoastaan vaatii hevostenpitäjää ostamaan isommat tilukset. Sinne voi sitten vaikka keräillä autonromuja ja hevoset seisoo edelleenkin postimerkin kokoisissa tarhoissaan. Jotain järkeä pykälien laatimiseen, kiitos.