Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#399 Pro Kirkkoharju puolustaa puolustuskyvytöntä harjua

16.02.2011 11:10

Hyvä Maija Virtanen: Hienoa, jos kirjoitat omalla nimelläsi. Monet tyytyvät julistamaan puskien takaa. Mistähän päättelet, että rakentaisin vain rikkaille? Ei niin todellakaan sanota viestissäni 389. Siinä vain todetaan, että kunnan asukasmäärän kasvattaminen ei takaa kunnalle lisää nettotuloja. Se on täysin eri asia. Jos olen väärässä, niin sen varmaan korjaa kokenut kunnallispoliitikko tällä palstalla tai Kangasalan Sanomissa.

Pro Kirkkoharjun tarkoitus ei ole ottaa kantaa kunnan asukasmäärään tai asuntopolitiikkaan yleisesti. Motto on ollut alusta lähtien: Rakentaa saa muttei Kirkkoharjuun! Tämä on tarkoitettu koskevaksi niin köyhää kuin rikasta, niin minua, sdfsdf:ää kuin vierasta ihmettä. Eli meitä kaikkia.

Vastaukset

Big Mama
Vieras

#401 Re: Pro Kirkkoharju puolustaa puolustuskyvytöntä harjua

2011-02-16 11:45:05

#399: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Pro Kirkkoharju puolustaa puolustuskyvytöntä harjua 

 Ei kai asukasmäärän lisääntymisen tarvitsekaan taata kunnalle nettotuloja? Tarkoittanee euroja. Arvokasta, joskin ei aina rahalla mitattavaa arvoa on paljon. Monenlaisia taiteilijoita tarjoamaan hengen sivistystä. Filosofeja herkistämään ihmisiä ajattelemaan mikä on tärkeää. Vapaaehtoista työtä tekevät työttömät ehkä eivät lisää kunnan nettotuloja mutta auttavat lähimmäisiä. Ehkä vain olemalla läsnä. Ei kaiken tarvitse tuottaa rahaa. Jos taas asunnot ostavatkin ökyrikkaat, saa kunta nettotuloja, mutta vähemmälläkin pärjätään.

Vieras
Vieras

#405 Re: Pro Kirkkoharju puolustaa puolustuskyvytöntä harjua

2011-02-16 20:36:30

#399: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Pro Kirkkoharju puolustaa puolustuskyvytöntä harjua

Naurettavaa retoriikkaa otsikossa ja pääsääntöisesti muutenkin. Vaihtoehtoja keskustan kehittämiseen ei ole tullut. Se kannattaako rakentaa 10 kerrostaloa vai jotain muuta on kaavoittajan ja maanomistana asia miettiä. Hyvä paikka rakentaa. Harju ei siitä mihinkään häviä.

Siemeon
Vieras

#410 Re: Pro Kirkkoharju puolustaa puolustuskyvytöntä harjua

2011-02-17 19:05:21

#399: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Pro Kirkkoharju puolustaa puolustuskyvytöntä harjua 

 Harju on osa luontoa. Luonto ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaan puolustuskyvytön. Turhaa hurskastelua. Kun luonto haluaa muistuttaa vallastaan, ihminen voi vain seurata katseella, jos vielä on hengissä. Tulivuoren purkaukset, jääkaudet, tsunamit ja muut namit, tuhkapilvet, vedenpaisumukset.   Jos Kannus vielä uhoaa luonnon voimattomuudesta, se on ajattelevien ihmisten aliarviointia, eikä siitä hyvää seuraa.   Tsernobilissä luonto kukoistaa ihmisten töpeksinnästä huolimatta.   Vain sata vuotta sen jälkeen kun luonnonsuojelijat ja muutkin ihmiset ovat kuolleet, luonto elää voimakkaammin kuin koskaan. Oli sitten harjussa taloja tai ei.   Luonto ei ota nokkiinsa rakentamisesta.    Asvaltti pukkaa aikanaan voikukkaa ja koivua. Hautuumailla horsma nauttii elämästään.  Paju nauttii vapaudesta. Ketut jahtaavat jäniksiä. Kukaan ei moiti voikukkaa eikä rottia.  Luonnolla ei ole kiireitä. Se sallii rakentamisen, vaikka jotkut sitä itsekkäistä syistä vastustavatkin. Luonnonsuojelun nimissä tehty rakentamisen vastustaminen on vain ihmisten   oman edun tavoittelua. Luonto pärjää aina. Ihmiset puhuvat luonnonsuojelusta omien tarkoitusperiensä takia. Ehkä ovat mustasukkaisia tai kateellisia. Tai eivät halua muita latuansa käyttämään.