VAADIMME UUSIA SUSITUTKIJOITA RKTL PALVELUKSEEN

Kommentoitu viesti


Vieras

#52 Mistä alkoi?

31.03.2013 16:55

Muistaako/tietääkö kukaan, mistä nykyisin vellova susihysteria alkoi?
Sudethan eivät ole käyneet ihmisten päälle.

Karja voidaan susiaidoin ja laumanvartijakoirien avulla suojata. Koirat voidaan ulkoiluttaa valvotusti ja susialueilla ne on pidettävä sisällä ihmisten poissaollessa eli tunnettava vastuu koirasta.

Lopuksi kysymys.Miksi ei viedä talvella haaskoja susille alueille, joilla metsästäjät ovat tappaneet susien ruuan minimiin???????

Miksi susia siis vainotaan?????En tajua!

Vastaukset

Erik

#66 Re: Mistä alkoi?

2013-04-02 07:43:39

#52: - Mistä alkoi?

Et tajua susien haittoja?

Kuvitteleppa itsesi sikseenkin elävästi asumaan pihassa, josta sudet ovat napsineet yksi kerrallaan kissaa, koiraa, lammasta...   ja lastenkin pitäisi päästä leikkimään pihalle, mutta ei oikein uskalla päästää, kun Ruotsissakin sudet raatelivat hiljattain hoitajansa hengettömäksi, vaikkei niillä edes ollut nälkäkään, kun ruokittuja eläintarhasusia olivat...

Etkö vielä tämän ajatusleikinkään jälkeen tunnista haittoja?  Ajattelepa sitten, että joku pitäisi (tapoinaan) siellä kerrostalon rappukäytävässä todella vihaista koiraa irti ja sinun pitäisi päästä päivittäin sen ohi kotiisi, tunnistatko mitään haittaa?  Ja koiraahan ei voi verratakaan villiin suteen, ainakin itse mieluummin valitsisin koiran riitakumppanikseni.

Ja tulet varmaan halukkaasti rakentamaan panssariaidat karjalle, ja otat paimennus- ja elatusvastuuta laumanvartijakoirista (jotka ovat muuten kevyttä keittoa susilauman käsissä).  Vai onko sittenkin helpompi sanoa passiivimuodossa, että voidaan suojata aitojen taakse (kukahan sen tekisi?).  Ja asuisit itse pihassasi panssariaidan takana (kuin virikehäkissä konsanaan) ja sudet ja urbaanit kaupunkilaiset kävisivät sinua töllistelemässä, että siellä se maalainen asuu häkissään...

Ja haaskojakin, taas passiivimuoto, miksi ei viedä, alahan itse raahata niitä sinne metsiin, eläkä hurskastele siellä!

Voitko tosissasi olla niin ulkona asiasta, että väität, että metsästäjät ovat vieneet susien ruoan?  Mikähän tässä yhtälössä mättää, kun mahdat itsekin uskoa, että meillä on häthätää 100 sutta ja kuitenkin tiedetään, että samalla on 100.000 hirveä ja sapuska on susilta loppu?  Ruokaa kyllä riittää, yksinkertaisen laskuopin mukaan!

Taitaa vain olla niin, että olet todellisuudesta ulkona ja harhaanjohdettu...,  vai et tajua haittoja olevan...