Ehdoton vankeusrangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kommentoitu viesti

FPH ry

#46 Re: Julkinen rekisteri! :O

01.04.2013 16:49

#37: Maria Tapola - Julkinen rekisteri! :O

Voisiko saada perustelun miksi julkinen rekisteri suurentaisi ilmoituskynnystä? Suurinosa uhreista kun on myös sen kannalla. Moni myös syyttää sen tuovan lynkkausmielialan mutta sitä emme allekirjoita myöskään. Rekisteri tullessaan olisi jo ennaltaehkäisevää sen takia että informaatio kulkisi lasten vanhemmille. Jokainen vanhempi haluaisi tietää jos naapurissa asuu tuomitttu hyväksikäyttäjä. Lasta pystyisi näin ollen ohjaamalla ja neuvomalla turvaamaan paljon helpommin kun nykypäivänä jolloin ei tiedä kuka on mahdollinen uhka.

 

Vastaukset

Maria Tapola

#99 Re: Re: Julkinen rekisteri! :O

2013-04-02 16:51:21

#46: FPH ry - Re: Julkinen rekisteri! :O

Sen perusteella, että hyväksikäyttäjät luovan ympärilleen riippuvuussuhteita, joissa ihmisten on yhä vaikeampi toimia. Uhattu väkivaltarikoksentekijä pitää tiukemmin kiinni, salaisuuksista tulee sitkeämpiä.

 

Hämmästyttävää että suurin osa kohtaamistasi uhreista on julkisen rekisterin kannalla! Itse en ole vastaavaa ilmiötä huomannut. Yleensä sitä ajaa lähinnä ihmiset, jotka uskovat ilmiön olevan kyllin etäinen itsestään sen kontrolloimiseksi; että väkivaltaisuus on mustavalkoista ja sen verran harvinaista, että riittää, kun joka kylästä nimeää muutaman tekijän, joita sitten kahvipöytäkeskusteluissa osoitella. Hyväksikäyttäjät ovat usein niin paljon muutakin, kuin pelkästään seksuaalirikollisia; he ovat työkavereitasi tai sukulaisiasi, opettajia, lääkäreitä, päiväkotitätejä, siskoja, veljiä, äitejä, pomoja, alkoholisteja, talonmiehiä...

 

"nykypäivänä jolloin ei tiedä, kuka on mahdollinen uhka". Julkinen rekisteri ei poistaisi turvattomuudentunnetta tuntemattomien seurassa, jos sellaista kokee. Se olisi parhaassa tapauksessa "nämä ainakin" -lista. Tai "nämä teki sen jo" -lista. Ei se kaikkia kata mitenkään.