Ehdoton vankeusrangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kommentoitu viesti

Maria Tapola

#99 Re: Re: Julkinen rekisteri! :O

02.04.2013 16:51

#46: FPH ry - Re: Julkinen rekisteri! :O

Sen perusteella, että hyväksikäyttäjät luovan ympärilleen riippuvuussuhteita, joissa ihmisten on yhä vaikeampi toimia. Uhattu väkivaltarikoksentekijä pitää tiukemmin kiinni, salaisuuksista tulee sitkeämpiä.

 

Hämmästyttävää että suurin osa kohtaamistasi uhreista on julkisen rekisterin kannalla! Itse en ole vastaavaa ilmiötä huomannut. Yleensä sitä ajaa lähinnä ihmiset, jotka uskovat ilmiön olevan kyllin etäinen itsestään sen kontrolloimiseksi; että väkivaltaisuus on mustavalkoista ja sen verran harvinaista, että riittää, kun joka kylästä nimeää muutaman tekijän, joita sitten kahvipöytäkeskusteluissa osoitella. Hyväksikäyttäjät ovat usein niin paljon muutakin, kuin pelkästään seksuaalirikollisia; he ovat työkavereitasi tai sukulaisiasi, opettajia, lääkäreitä, päiväkotitätejä, siskoja, veljiä, äitejä, pomoja, alkoholisteja, talonmiehiä...

 

"nykypäivänä jolloin ei tiedä, kuka on mahdollinen uhka". Julkinen rekisteri ei poistaisi turvattomuudentunnetta tuntemattomien seurassa, jos sellaista kokee. Se olisi parhaassa tapauksessa "nämä ainakin" -lista. Tai "nämä teki sen jo" -lista. Ei se kaikkia kata mitenkään.

Vastaukset

FPH ry

#101 Re: Re: Re: Julkinen rekisteri! :O

2013-04-02 17:00:47

#99: Maria Tapola - Re: Re: Julkinen rekisteri! :O

Mutta auttaa jo siinä ettei ne, jotka listalla ovat pääse enää ainakaan niin helpolla toteuttamaan itseään. Ajatuksen olet nähtävästi ymmärtänyt väärin ihan täysin. TÄtä emme ajaisi ilman, että uhrit ja uhrien omaiset tätä olisivat vailla. Ettei kenellekään muulle tapahtuisi saman tekijän toimesta uusintaa.