Ehdoton vankeusrangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kommentoitu viesti

Manselainen

#293 Re:

23.05.2013 07:45

#291: MS -

Mitenkään väheksymättä ilmeisen kauheita kokemuksiasi, mutta tämä on hyvä esimerkki siitä, miten yhden tapauksen subjektiivisen kokemuksen perusteella pitäisi tehdä jokin tietty toimenpide asialle, joka on laaja, monimutkainen, kirjava ja jossa vakavuusasteiden ääripäät ovat hyvin kaukana toisistaan.


Siis tyypillinen tunteellinen reaktio asiaan, joka yhteiskunnallisella tasolla pitää tarkastella ehdottomasti järjellä.

Kaikki hyväksikäytetyt eivät ole vuosia kestäneiden törkeiden tekojen kohteita ja vasta kun asiaa on viime vuosina tutkittu neutraalimpien silmälasien läpi, on havaittu, että osa on traumatisoitunut nimenomaan oikeus- ja terapiaprosessin seurauksena eikä itse varsinaisesti teon seurauksena.

Juuri tästä syystä on hyvä, että esimerkiksi kansalaisaloitteen raja on niinkin korkea kuin 50 000 allekirjoittajaa. Jo se, että esitys edes menee lainsäätäjien harkintaan, edellyttää niin suuren ihmisjoukon päätöksen, että se on vaikea saada kasaan pelkästään tunteita lietsomalla.

Vastaukset


Vieras

#294 Re: Re:

2013-05-23 09:07:28

#293: Manselainen - Re:

harva traumatisoitunut kykenee oikeussaliin, joten niihin perustuvia hylky tutkimus päättelyillä ei myös voi kaikkea samalle viivalle asettaa.

Ihminen joka traumatisoitunut pienenä on todennäköisesti sitä myös teininä ja aikuisena. Tällainen hlö ei kykene puolustamaan itseään,on kokenut, että ainut oikea keino elää on miellyttää muita ihmisiä tai hänellä ei muuhun ole arvoa ihmisenä.

Juuri traumoja tutkimalla suojaikäraja on perusteltavissa.

Tällaiset traumat uhri on oppinut peittelemään ja yleensä kääntää jopa itseään vasten kokemansa tahattomasti eli esim,mikäli festareilla kävisi nuin voisi hyvinkin suuressa pelossa ym käydä että ei uskaltaisi mikä tässä tapauksessa meinas traumatisoitunutta mieltä,ei kykenisi puolustamaan itseään. Mikään tällainen traumatisoituminen ei ole helposti pääteltävissä niin kauan kuin tällainen ihminen toimii traumatisoituneena. Yleensä näitä lähdetään tutkimaan, kun ko hlö on aikuisena alkanut oireilla pahemmin ja pahemmin. Silloinkin käydään pitkät tutkimus prosessit läpi, ennenkuin asiat kyetään aavistaa ja tämän jälkeen näitä aletaan vasta tutkia.

 

Mutun mutun

#298 Re: Re:

2013-05-27 13:32:33

#293: Manselainen - Re:

Tunne-äly on myös järjenosa. ;) Vinkki vaan!