Metropolian musiikin koulutusohjelman puolesta

Kommentoitu viesti

Inho Realisti

#25 Liikaa koulutuspaikkoja....

29.05.2013 18:27

Vähemmän mutta laadukkaampaa, mitenkään ottamatta kantaa ko oppilaitoksen laatuun. Varmasti laadukasta, mutta enemmänkin kokonaisvaltainen kartoitus ja analyysi musiikkioppilaitosten määrästä olisi ajankohtainen valtakunnallisesti. Nytkään ammattiopintojen jälkeen ei ole kuin murto-osalle töitä!!? Toisaalta järkevää karsia, vaikkakin saattaa sattua yksittäisiin "matkaajiin", mutta objektiivisuus monissa asioissa vie oikealle polulle!

Vastaukset

MS

#27 Re: Liikaa koulutuspaikkoja....

2013-05-30 19:23:29

#25: Inho Realisti - Liikaa koulutuspaikkoja....

Kuitenkin tilastokeskuksen tietojen mukaan vuosina 2006-2010 Metropoliasta valmistuneista musiikkipedagogiopiskelijoista työllistyneitä tai jatko-opintoihin päässeitä on 94,46 %. Tästä pelkästään työllistyneiden osuus on hiukan yli 87 %. Muusikoiksi valmistuneet taasen työllistyvät yli 20 % huonommin, tosin jatko-opintoihin pääseminen nostaa heidänkin yhteisprosentin 83 %. Se on kuitenkin selvästi huonompi kuin pedagogeiksi valmistuneilla.

 

Kaiken lisäksi Metropolian musiikin opiskelijat ovat muihin kouluihin verrattuna ykkösenä. Miksi siis lopettaa koulutus sellaisesta koulusta, josta opiskelijat selkeästi pääsevät työelämään?