naimalakko

Kommentoitu viesti

Lauri Westerlund
Vieras

#107 Miksi vain sukupuolineutraali?

27.03.2011 19:08

Joku jo tätä ehti kommenteissa näsäviisasteluksi sanoa, mutta homot ja lesbot ym. eivät ole eriarvoisessa asemassa. Sama oikeus heillä on mennä naimisiin - vastakkaisen sukupuolen kanssa. En minäkään valita, että minulla ei ole oikeutta ajaa autoa, jos liikenne on määritelty oikeanpuoleiseksi mutta minä haluan ajaa vasemmalla. Kaikkien ihmisten tulee olla tasavertaisia lain edessä, mutta kaikkien parisuhteiden ei.

Saisinko seuraavaksi hyviä perusteluja, miksi avioliiton pitäisi olla vain sukupuolineutraali - miksei myös lukumäärä- ja sukuneutraali? Miksei sisko ja veli saisi mennä naimisiin keskenään?

Vastaukset

sannavain
Vieras

#116 Re: Miksi vain sukupuolineutraali?

2011-03-28 01:15:31

#107: Lauri Westerlund - Miksi vain sukupuolineutraali?

Lauri Westerlund epäilemättä elää tai hänen läheisensä elävät heteroliitossa. Lauri Westerlundille tekisi hyvää ajatusmatka johonkin kuvitteelliseen diktatuurivaltioon, joka katsoisi Lauri Westerlundin synnynnäisten ominaisuuksien oikeuttavan epätasa-arvoisen kohtelun lain edessä. Lauri Westerlundin lapsenlapsi voisi myös esimerkiksi syntyä kaukaasialaisen ja mustan henkilön liitosta. Jos muistini ei petä, niin vielä 1990-luvulla tällaiset liitot olivat kiellettyjä Alabaman perustuslaissa. Lauri Westerlundin lapsenlapselta lähtisivät perusoikeudet aivan yhtä nopsaan, kuin Lauri Westerlund itse nyt vie ne omasta seksuaali-identiteetistään poikkeavilta ihmisiltä.

Näsäviisastellen voisi sanoa, että eiväthät tummaihoiset tai mulatit olleet tuolloin eriarvoisessa asemassa. Sama oikeus heillä oli mennä naimisiin - samanrotuisten kanssa. Lauri Westerlundilla kaikki ihmiset ovat tasavertaisia, mutta jotkut ihmiset ovat tasavertaisempia kuin toiset. Ehtaa orwellia.

sannavain
Vieras

#117 Re: Miksi vain sukupuolineutraali?

2011-03-28 01:27:45

#107: Lauri Westerlund - Miksi vain sukupuolineutraali?

Tartun vielä lopuksi Lauri Westerlundin oppikirjaesimerkilliseen kalteva pinta -argumentointiin huomauttamalla, että samanlaista nollatason diibadaaba-jankkausta kuultiin mieskansanedustajiemme suusta silloin, kun suuressa salissa keskusteltiin raiskauksen kriminalisoimisesta myös avioliitossa. Miesporukoissa ilmaistiin huoli siitä, että jos tällainen pykälä säädettäisiin, saattaisi seksin saanti vähentyä.

Lauri Westerlundin onneton ihmettely niveltyy sitten näppärästi osaksi tätä historiallista jatkumoa, jossa mistä tahansa aiheesta koetetaan suunnata huomio sivuraiteelle vetämällä päästä mitä hölmömpiä jatkoskenaarioita.