Avoin kirje Kirkkohallitukselle

Kommentoitu viesti

Kehityksessä mukana
Vieras

#64

05.04.2011 13:02

Kristinuskossa kirkossa on meneillään uusi kehitys, jossa vanhentuneet opit ja maailmankuvat jäävät taakse ja etsitään uutta tapaa nähdä Jumala, Jeesus ja usko. Tämä ryhmä ei ole yhtenäinen, mutta se kasvaa koko ajan. Useimmat omista tuttavistani uskovat Jeesukseen, mutta eivät löydä kirkon (tai sen sisäisten liikeiden) toiminnan sisältä itselleen mitään ruokaa. Netti, keskustelut, ryhmät, tiedon vapaus sekä tiede vievät näitä ihmisiä muualle "kirkosta" koska vanhojen mantrojen kertaus eri tilaisuuksissa on mennyttä aikaa.

On tapahtumassa samantapaista kehitystä kuten Galileon aikoihin jossa raamattuun viitaten pidettiin kiinni vanhentuneesta käsityksestä maapallosta universiumin keskipisteessä. Saivat taas kyytiä nämä "Jumalan sanan" vastaiset mielipiteet.

Jäljelle jää Jumalan rakkaus meitä ihmisiä kohtaan, Jeesuksessa ilmentyneenä. Jokainen uskoo sitten omalla tavallaan, ilman Paavin tai herätysliikkeen kontrollia, se on kuulkas mahdollista.

Allekirjoitin adressin koska olemme jarruttaneet kehitystä ihan kylliksi. Emme voi jäädä kiinni johonkin Amissien kaltaiseen hengelliseen "kulta-aikaan". Kirkon tulisi satsata rahaa moderneihin kehittäviin projekteihin, eikä hevosrattaisiin.

 

Vastaukset

Pastori
Vieras

#66 Re:

2011-04-05 23:03:06

#64: Kehityksessä mukana -  

Voi olla joillekin ehkä yllättävä tieto, että parhaimmin tässä maassa vetävät sellaiset jumalanpalvelukset, joissa kuullaan perinteistä Raamattuun sitoutuvaa julistusta. Vaihtoehtoiset jumalanpalvelusyhteisöt ovat vahvassa kasvussa, mutta liberaalin julistuksen ympärillä väki vähenee. Kirkon julistuksen päivittäminen modernin ihmisen mielen mukaiseksi, ei näytä antavan ihmisille paljoa evästä arkeen, mutta kristinuskon aidoilla juurilla oleva julistus kyllä ruokkii. Tältä pohjalta nousee myös paljon vahvempi sitoutuminen kristilliseen lähetystyöhön, joka on liberaaleissa kirkoissa suorastaan romahtanut. "Jokaisen uskoessa tavallaan" ei liberaaliksi muuttuvaa kirkkoa tarvita kohta mihinkään.

Yleisuskonnollisen rakkauden julistuksen lähtökohta on usein vain ihmisen tarve tulla hyväksytyksi ilman, että tarvitsi tunnustaa olevansa syntinen.  Klassisen kristinuskon sisältö on aivan toinen.