Adressi Tuomelan koulun lakkauttamista vastaan

Kommentoitu viesti


Vieras

#7

21.08.2013 14:57

Kertokaapa allekirjoittaneet mistä niitä KONKREETTISIA säästöjä saadaan? Lomauttamalla opettajia? Poistamalla avustajat? Mistä? Eikä nyt kiinosta "vähennetän virkamiehiä" -heitot vaan konkreettiset, laskelmilla tehokkaiksi osoitetut toimet, jotka ei vie palveluita keltään. Justiinsa tälläisiä kuten tämä, että siirretään opetusta muualle. Tämähän ei katsokaas vie mitään keltään vaan päinvastoin NÄIN SAADAAN PALEVLUT PYSYMÄÄN MEILLÄ VANTAALAISILLA! Niin että kertokaa nyt mistä sitä rahaa sitten säästetään.

Vastaukset


Vieras

#8 Re:

2013-08-21 15:50:19

#7: -

No, toivotaan, että löytyisi vaikka joku kompromissiratkaisu, jossa ketään ei lomautettaisi tai virkoja lakkautettaisi, mutta jossa ei tarvitsisi myöskään kokonaan koulua lakkauttaa. Kaupungin suunnitelmassa on monta aukkokohtaa, jotka tulee selvittää ennen päätöstä. Ja kyllä tuo sen verran huonontaa palvelua, että vaikuttaa takuulla tämän alueen houkuttelevuuteen ja sitä myötä menetettäviin verotuloihin.


Vieras

#9 Re:

2013-08-21 17:59:28

#7: -

Eiköhän olis aika yhdistää kaupunkeja...

Ei enää euroakaan lapsilta, he eivät ottaneet velkaa!

#11 Re:

2013-08-21 18:09:19

#7: -

1. Kunnallisveroprosentti on Vantaalla 19. Siinä on vielä varaa nostaa, esim. 20:een ja ohjata kaikki näin saadut lisätulot kouluihin & lasten hyvinvointiin.

2. Isojen tieverkoston parannushankkeiden lykkääminen tai peruminen. Esim. Kehä III ollaan parantamassa: Kehä III:n perusparannuksen toinen vaihe alkaa elokuussa Lentoasemantien alueella. Urakkahinta on 45,7 miljoonaa euroa. Tällä saadaan ramppeja jne., joita ilmankin voitaisiin elää, vaikka liikenne sitten vähän takkuilisikin.

Lisätietoja http://www.vantaa.fi/fi/kadut_ja_liikenne/ajankohtaista-arkisto_-_kadut_ja_liikenne/101/0/keha_iii_n_lentoasemantien_alueen_perusparannus_alkamassa

3. Kokouspalkkiot, kokoustarjoilut, taidehankinnat jne. Onko kaupunki karsinut toiminnastaan kaiken, joka ei ole aivan välttämätöntä?


Vieras

#13 Re:

2013-08-21 19:12:03

#7: -  

Puoluetuesta, kokouspalkkioista, tarjoiluista. Yleisesti: kulttuurimenoista pitää karsia, jotta perusasiat saadaan kuntoon. Kunnan, jolla on miljardiluokan velat, tulisi saada pitää verotulot itsellään ilman tarvetta rahoittaa muita.

 

vieras

#16 Re:

2013-08-21 20:43:54

#7: -

Miksi virkamiehiä ei saisi vähentää? Valtion ja kuntien hallinnon (byrokratian) kustannukset ovat paisuneet maassamme aivan ylisuuriksi kansantuotteeseen nähden. Onko olemassa laskelma, jonka mukaan opettajan lomautus tai avustajan poistaminen säästäisi enemmän kuin henkilön lomauttaminen tai irtisanominen hallinnosta?

hämis

#27 Re:

2013-08-22 09:18:25

#7: -

Täysin samaa mieltä....mitä realistisia toimenpiteitä esitettäväksi ? Jostainhan on ne säästöt otettava. Ainahan on kuljettu koulumatkoja, harvalla niin lyhyitä kuin Tuomelan koulun oppilailla. Jos opetuksen tason alentaminen ja luokkien työrauhasta riistäminen on vaihtoehtona, niin sehän se on huonoin vaihtoehto....

Hallinto matalammaksi

#56 Re:

2013-08-24 04:30:40

Vantaan kaupungin hallinto on liian laaja. Siellä on johtajaa toisensa perään ja kun näitä ja ylempiä virkamiehiä lomauttelee / lakkauttaa toimia niin siitä saattaa kertyä sievoinen summa koulujen korjaukseen. Pitäisi tietää palkat niin siitähän sen laskutoimituksen voisi alakoulumatikalla heittää.

Ongelma on siinä, että oikeita asioita ei uskalleta ottaa pöydälle. Kun talous on kuralla, säästetään. Vantaalla menee varmaan rahaa paljon turhanpäiväisempäänkin kuin remontoitaviin kouluihin. Tämä oli tietenkin vain olettama.

Takana taitaa olla jotai muuta

#59 Re: mistä niitä säästöjä saadaan

2013-08-24 22:04:53

Säästöjä saadaan hyvinkin yksinkertaisesti. 5,5 m € oli laskettu menevän remontointiin ja laajennukseen (koska 'kaikkia kouluja alueella tarvitaan' kuten Vantaan kaupungin kaksi vuotta sitten tehdyssä Myyrmäen alueen raportissa on sanottu). Mutta, nyt sanotaan että oppilasmäärät pysyvät samoina, miksi siis enää tarvitaan laajennusta? Remonttia on kaivattu koska sisäilma on tuntunut tunkkaiselta. Jos olisi edes kerrankin kysytty koulua käyvien lasten vanhemmilta, lapsilta tai opettajilta kumpi on parempi vaihtoehto, lakkauttaa koulu vai kärsiä ikkunan avauksesta olisi varmaankin vastaus ollut meiltä kaikilta tätä ihanaa historiallisestikin Vantaalle arvokasta koulua rakastavilta vastaus ollut selvä. Vaan selvitystyöntekijät, kolmen kopla akselilta Tikkurila, Rekola ja Herttoniemi ei kertaakaan kysynyt ideoita säästöihin vanhemmilta tai koululta. Meiltä jotka näemme kokonaiskuvan koko Hämeenkylän kehityksestä vanhan Kuninkaantoen varrella. Saimme lukea uutisen aamu-Hesarista. Tällaista lähidemokratiaa ja kunnan ja kotien yhteistyötä! Vaan ei pidä yleistää - valmistelustaa vastaa omien sanojensa mukaan yksi ihminen (joka omien sanojensa mukaan ollut mukana kaikissa vaiheissa mutta ei silti kysyttäessä tiennyt esim. että kyseessä ei ole home-ongelmainen koulu) eli Elina Lehto-Häggroth.

#7: -