Adressi Tuomelan koulun lakkauttamista vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Tuomelan koulun lakkauttamista vastaan.


Vieras

#51 Re:

23.08.2013 17:27

koulujen säilyttämisen puolesta

#52

23.08.2013 19:01

Joku ihmettelee, miksi Hevoshaan adressissa on niin vähän allekirjoittaneita. Alueella on paljon aktiivisia vanhempia, jotka ovat huolissaan lastensa koulusta. Alueella on kuitenkin myös yksi kolmasosa monikulttuurisia perheitä, joille jo arkiasiointi suomeksi on haastellista, saatikka tällaisten virkamies tekstien ymmärtäminen tai kunnallispolitiikan tietämys on vähäistä.
vantaa liitetään....

#53 Yhdistetään kaupungit

23.08.2013 19:34

#9: - Re:

Kannatetaan. Vantaa liitetään kokonaan tai osaksi esimerkiksi Hesaan tai Espooseen. Uusia, luovia ajatuksia kehiin. Meidän vantaalaiset nykyiset hallitsevat poliitikot ovat munattomia ja niin yhteisillä aivoilla varustettuja.


Vieras

#54

23.08.2013 21:25

Tuomelan koulu on pienelle koulun kävijälle ja tietysti myös isommallekin koululaiselle turvallinen ja ystävällinen ja sydämellinen ympäristö oppimiselle. Kouluun on mukava lähteä joka aamu.Pieni kouluyhteisö luo lapselle luotettavan ja turvallisen tunteen joka myös vaikuttaa lapsen oppimiseen. Tällaista aarretta/rikkautta ei missään tapauksessa saa riistää lapsilta! Pieni ihminen/koululainen tarvitsee ympäristön missä hän saa tuntea olevansa tärkeä ja hyvä ja sen että hän tietää, että opettaja oikeasti välittää ja tuntee hänet. Pienessä koulussa epäkohtiin puututaan nopeasti ja tehokkaasti, koska ne huomataan helpommin ja lapset ovat pieniä tärkeitä ihmisiä,jotka opettajat tuntevat. Pieni ihminen ei ole vain yksi numero siellä muiden numeroiden joukossa. Tuomelan koulun opettajat ovat kautta aikojen olleet aivan mielettömän upeita ihmisiä ja ennen kaikkea opettajia! Tuomelan koulu on rikkaus nykyajan kaupungistumisessa ja sitä ei missään tapauksessa saa hävittää vaan se pitää säilyttää. Lapset eivät hienouksia vaadi vaan heillä on hyvä olla nykyisessäkin koulussa.Säilytetään Tuomelan koulu sillä käyttäjiä on tulossa ja tulee koko ajan lisää!
Muuttokylä

#55 Re: Re: Lapsiperheitä muuttaa muualle

24.08.2013 04:23

#8: - Re:

Jos Tuomelan koulu loppuu niin tältä alueelta lähtevät lapsiperheet ensimmäisenä.

Hallinto matalammaksi

#56 Re:

24.08.2013 04:30

Vantaan kaupungin hallinto on liian laaja. Siellä on johtajaa toisensa perään ja kun näitä ja ylempiä virkamiehiä lomauttelee / lakkauttaa toimia niin siitä saattaa kertyä sievoinen summa koulujen korjaukseen. Pitäisi tietää palkat niin siitähän sen laskutoimituksen voisi alakoulumatikalla heittää.

Ongelma on siinä, että oikeita asioita ei uskalleta ottaa pöydälle. Kun talous on kuralla, säästetään. Vantaalla menee varmaan rahaa paljon turhanpäiväisempäänkin kuin remontoitaviin kouluihin. Tämä oli tietenkin vain olettama.

Hallinto osaa surfata

#57 Tällainen 15 milj. säästö löytyy

24.08.2013 06:10

#56: Hallinto matalammaksi - Re:

Kuinka Vantaa voi säästää 15 miljoonaa? Helposti, me kaikki tiedämme jo systeemin. Ensimmäiseksi suunnitellaan 10 miljoonan remontti Kielotien virastotaloon. Sillä se on tiettävästi huonossa kunnossa, siellä on huono "ilmapiiri" ja remonteja pitää aina tehdä. Tämä vaihe yksi.

Seuraavaksi päätetään, että panostetaankin virkamiehiin, ei seiniin. Kielotien virastotalo lakkautetaan ja myydään - sääst...ö 10 miljoonaa tekemättömästä remontista. Ja vielä 5 miljoonaa kun kiinteistö myydään asuin- ja liikekäyttöön. Mutta virkamiehiä ei tarvitse vähentää, sillä ihmiset ovat tärkeämpiä kuin seinät. Virkamiehet voidaan hajauttaa muihin kaupungin omistamiin tiloihin, niitä kyllä löytyy. Siitähän tulee heille aktiiviliikuntaa, tekee hyvää istumatyöläisille.

Virkamiehet voivat käyttää vaikka iltaisin vapaana olevia kouluja työpisteinä. Tai miksi heidän oikeastaan tarvitsisi tulla työpaikoille lainkaan? Hehän voivat käyttää nykyaikaisia etäyhteyksiä ja hoitaa hommia vaikka kotoaan. Samalla liikenneruuhkat vähenevät ja sitä myötä tulee lisää säästöjä koko yhteiskunnalle. Ja itse asiassa työtyytyväisyyskin paranee etätyön myötä ja sitä myötä syntyisi parempia päätöksiä, meidän kuntalaisten eduksi.

Vieras

#58 Re:

24.08.2013 18:22

#52: koulujen säilyttämisen puolesta -

Tämä on niin totta. Me olemme todella huolissamme Hevoshaan koulun tulevaisuudesta, mutta valitettavasti täällä on paljon niitä, jotka eivät pysty tai osaa osallistua. Sen vuoksi ei kuitenkaan aluettamme saa asettaa eriarvoiseen asemaan tässä asiassa. Hevoshaan koulu on juuri se osa Hakunilaa, joka toimii ja joka on turvallinen ympäristö lapsille. Käykää tekin kirjoittamassa nimenne adressiin, jotta saamme asiamme kuuluville, kiitos!

Takana taitaa olla jotai muuta

#59 Re: mistä niitä säästöjä saadaan

24.08.2013 22:04

Säästöjä saadaan hyvinkin yksinkertaisesti. 5,5 m € oli laskettu menevän remontointiin ja laajennukseen (koska 'kaikkia kouluja alueella tarvitaan' kuten Vantaan kaupungin kaksi vuotta sitten tehdyssä Myyrmäen alueen raportissa on sanottu). Mutta, nyt sanotaan että oppilasmäärät pysyvät samoina, miksi siis enää tarvitaan laajennusta? Remonttia on kaivattu koska sisäilma on tuntunut tunkkaiselta. Jos olisi edes kerrankin kysytty koulua käyvien lasten vanhemmilta, lapsilta tai opettajilta kumpi on parempi vaihtoehto, lakkauttaa koulu vai kärsiä ikkunan avauksesta olisi varmaankin vastaus ollut meiltä kaikilta tätä ihanaa historiallisestikin Vantaalle arvokasta koulua rakastavilta vastaus ollut selvä. Vaan selvitystyöntekijät, kolmen kopla akselilta Tikkurila, Rekola ja Herttoniemi ei kertaakaan kysynyt ideoita säästöihin vanhemmilta tai koululta. Meiltä jotka näemme kokonaiskuvan koko Hämeenkylän kehityksestä vanhan Kuninkaantoen varrella. Saimme lukea uutisen aamu-Hesarista. Tällaista lähidemokratiaa ja kunnan ja kotien yhteistyötä! Vaan ei pidä yleistää - valmistelustaa vastaa omien sanojensa mukaan yksi ihminen (joka omien sanojensa mukaan ollut mukana kaikissa vaiheissa mutta ei silti kysyttäessä tiennyt esim. että kyseessä ei ole home-ongelmainen koulu) eli Elina Lehto-Häggroth.

#7: -  

 

Samssa veneessä

#60 Tuki myös Hevoshaan koululle

25.08.2013 04:06

#58: - Re:

Tiedän, että meidän Hämeenkylän jengissä on ollut puhetta, että Hevoshaan koulun adressia allekirjoitetaan myös. Samassa veneessä ollaan!

Remontille ei ole tarvetta

#61 Remonttisuunnitelma on piilotettu?

25.08.2013 05:55

Remonttisuunnitelmaa ei löydy kunnan sivuilta luvatuista liitteistä ja olemme pimennossa sen suhteen, mitä oli tarkoitus remontoida. Ihmettelen uutisissa mainittua remontin pakkotarvetta. Lapseni käynyt koulua monta vuotta ja toki, ruokasali voisi olla isompi ja tekniset tilat voisivat olla isompia, mutta jos on säästökuuri tingimme kaikki näistä ilomielin ennemmin kuin lopetamme terveydelle hyvän homeettoman, historiallisen ja ihanan koulun jossa oppilaiden, opettajien ja vanhempien välillä vallitsee loistava henki!! Onko taustalla tarve ajaa lapsiperheitä muuttamaan kovalla rahalla rakennettavaan Kivistöön? Että kaupunki saa puolustettua sitä miksi sinne pistetään niin paljon rahaa.
vieras

#62

25.08.2013 12:47

Kuinka helppo on myydä asunto, kun täältä häviää koulu? Kuinka paljon asunnon arvo tulee tippumaan? Kuka haluaa ostaa rauhallisesta nurkasta kodin, jos rauhallisuus päättyy pihapiirin jälkeen? Ja nämä on jokaisen tietoisia valintoja mihin muuttaa tai on muuttanut ja minkä ympäristön on valinnut itsellensä ja perheelle tärkeäksi.
Säästyykö se silti jos tavoitteena kaksi isoa jättikoulua kuten nikulianen unelmoi

#63 Tuomelan koulussa pärjätään ilman remonttia!

26.08.2013 05:03

Sain Hämeenkylässä Vantaalla sijaitsevan Tuomelan koulun peruskorjauksen hankesuunnitelamn käsiini ja se on kuin nobelin fysiikan voittajan käsilaa. Tähtitieteellisestä tykitystä, jossa lvi-alan ihmisten märkä uni on pistetty paperille - mitä kaikkea voitaisiin tehdä että saatettaisiin 100-vuotias koulu 2015 luvun tasolle tekniikaltaan. Suunnitelmassa ei ainoastaan revitä koko putkiverkostoa ja vaihdeta kunnosta katsomatta uusiin ( kuten peruskorjauksien yhteydessä on yleensä tapana) vaan erilaiset ohjaus,säätö, mittaus ja hälytysjärjestelmät nostetaan paremmalle kuin erinomaiselle tasolle tämän hetken normiin verrattuna. Siellä on pärjätty hyvin tähänkin asti. Miksi korjata jotain mikä ei rikki - tässä tilanteessa. Itse en ainakaan näe sille mitään tarvetta ja kolme lastani on tyytyväisinä Tuomelan koulussa!

Vieras

#64 Käykää tukemassa myös Hevoshakaa

26.08.2013 05:46

Hevoshaan pourukka allekirjoittanut myös teidän koulun puolesta yhdessä saamme enemmän voimaa !!!http://www.adressit.com/allekirjoitukset/hevoshaan_koulun_tulevaisuus/start/530

tiistaina tästä luimme Hesarista... vieläkin järkyttynyt

#65 Tuomelan tukijat

26.08.2013 08:11

Hyvät Hevoshaan mediavastaavat, toivoisin että nyt kun 5 kertaa on näille sivuille jo pistetty pyyntö tukea Hevoshaan koulua sitä ei enää tällä adressipalstalla toistettaisi. Tämä keskustelutila on kuitenkin ensisijaisesti Tuomelan koulun adressiin liittyvä vaikka kaikki inhoamme koulusäästöjä tapahtuivat ne sitten missä tahansa. Kiitos teille siitä. Uskon että ymmrrätte.
marssille osallistuja, vanha koululainen

#66 Tuomelan koulun puolesta marssi

26.08.2013 09:22

Marssille osallistujia toivottavasti saamme mahdollisimman paljon ja kaikille banderollit käsiin: Tuomelan koulun puolesta tai jotain muuta mukavaa Tuomelan koulusta.

Eli muistammehan, tämä marssi on Tuomelan koulun puolesta :)
Tyhmyyttä_vastaan

#67 Pyhä Byrokratus tapaa

26.08.2013 10:27

Ilkka Kalo kertoi, että ei ole mahdollista tehdä pientä remonttia. Vantaa korjaa koulut aina huippukuntoon, sellaiset on pykälät. Joten sitten pannaan kaikki pas..ööh romuksi.
Vantaalla on ilo asua, edelleen

#68

26.08.2013 10:36

Eli välimaastoa ei tunneta? Entäs, jos ei ole rahaa rempata kuin X-summalla ja remontti on tarpeellinen jatkamisen kannalta? Puretaan vaikka rahaa olisi laittaa vain se X-summa?

Vai sitä X-summaa ei haluata tiedostaa olevan olemassa vai sitä ei ole?

m

#69 Re: Re: Re:

26.08.2013 13:04

#48: tonttu - Re: Re:

Kävin tuomelan koulun itse, ja kyllä asia vain on kuten aikaisemmassa kommentissani mainitsin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.08.2013 14:03


Koolla on väliä

#71 Muuttavatko lapsiperheet nyt Espooseen?

26.08.2013 14:24

Muutimme 2001 Hämeenkylään, koska halusimme tyttäremme pienempään kouluun. Valinta osoittautui oikeaksi. Koulussa oli hyvä henki ja ongelmat olivat helppoja ratkaista hallitun kokoisessa yhteisössä. Hämeenkylän identiteetti rakentuu koulun ympärille ja tuntemani lapsiperheet ovat muuttaneet tänne viihtyisän hyvämaineisen koulun vetäminä. Jos koulu lakkautetaan, muutto lienee monella seuraavaksi mielessä.
Old G-man

#72 Re:

26.08.2013 18:17

#68: Vantaalla on ilo asua, edelleen -

Todellakin, näyttää siltä että päätös on teetetty tarkoitushakuisesti, ilman mitään vaihtoehtoja. Ja, yllättävää kyllä, ulkopuolisin voimin, hyvin pienessä piirissä. Ja sitten hirmuinen mediaryöpytys, että ei ole mitään vaihtoehtoja - tai, että ainoa vaihtoehto on erottaa opettajat ja kouluavustajat ja kantaa irrallinen hevosenpää teidän sänkyyn. It's an offer yuu can't say no. Gangsterityyliin.

Tuomela-fani

#73 Näpit irti Tuomelasta!

27.08.2013 14:11

Mihin katosi lähikouluperiaate Vantaalla? Kulttuurihistoriallisesti merkittävä maisema ja rakennus sekä parasta oppimisympäristöä lapsille...Tuomelaa ei saa lakkauttaa!!!Haloo päättäjät;haetaan säästöt kokouspalkkioista yms. kulttuuriretkistä ,joita poliitikot harrastavat Vantaalla!!!

Vieras

#74

27.08.2013 18:52

Tuomelan koulu on paitsi hieno koulu, myös hieno vanha rakennus. Se ei ole homehtunut sataan vuoteen! Jos on pakko säästösyistä lakkauttaa kouluja, niin lopetettakoon sitten sellaisia kouluja, jotka homehtuvina rakennuksina muodostuvat terveysriskin oppilaille ja opettajille ja joita täytyy kalliilla korjata. Satavuotias Tuomelan koulu on rakennuksena terve! Siellä myös ihmiset pysyvät terveinä!!







Anttri Marvia (isänn. Pähkinähoito Oy)

#75 Lyhytnäköistä toimintaa päättäjiltä

27.08.2013 18:53

Pähkinärinteeseen tulee lähivuosina useita uusia kerrostaloja sekä laaja uusi pientaloalue. Näiden uusien asukkaiden tarpeisiin Pähkinärinteen koulu on liian pieni, ja lisäksi sielläkin olisi korjaustarvetta. Tuomelan koulua päätettiin siis laajentaa ja remontoida niin, että osa Pähkinärinteen koululaisista siirtyisi Tuomelaan. Tuomelan remontin piti jo alkaa vuosi sitten, mutta hanke vedettiin viime hetkellä jäihin. Nyt sitten päättäjät ovatkin toteamassa, että asukasmäärä ei kasva, koulua ei tarvitse laajentaa saatika edes pitää koulukäytössä enää. Heitetään kaikki pienet lapset ympäri lähikouluja, rikotaan asuinyhteisö, jopa perheiden lapset eri kouluihin, osa Kehä III:n toiselle puolelle. Kun Tuomelan koulu on kulttuurihistoriallisesti suojeltu kohde osana koko Hämeenkylän suojeltua peltoaluetta, mihin käyttöön tuo koulu sitten käytettäisiin? Hävittää sitä ei kuitenkaan voida.
Nyt kaupungin päättäjille järki käteen, pidetään koulu nykyisen kokoisena edes 1-4 luokkalaisten tarpeisiin, siihen käyttöön riittää halvempi remontti ilman lisätilojen rakentamista. Tällä tavalla säästetään rahaa, tarjotaan edes pienimmille turvallinen lähikoulu, ja vähennetään siten myös muiden koulujen oppilassiirtotarpeita.