Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas

Kommentoitu viesti


Vieras

#3

24.09.2013 11:14

Pentutehtailusta hyötyvät vain välinpitämättömät kasvattajat. Pennut ovat sairaampia ja emot pelkkiä synnytyskoneita, jotka eivät ehdi toipua pentueiden välillä. Kuka tällaista toimintaa kehtaa tukea? Nimiä alle ja tällaiselle toiminnalle loppu!

Vastaukset

Helena Haajanen /haajanenh@gmail.com

#98 Re:

2013-09-27 07:25:33

#3: -

abcdef

Hei, aina kun on syytä epäillä(SIIS EPÄILY RIITTÄÄ, ei tarvitse käydä tutkimassa), että eläimiä hoidetaan/pidetään eläinsuojelusäädösten vastaisesti, on syytä tehdä ao. aluehallintovirastolle (Pohjois-Suomessa: emaililla :kirjaamo.pohjois@avi.fi tai kirjeellä: Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, PL 293, 90101 Oulu)VAPAAMUOTOINEN ELÄINSUOJELULAIN § 39 mukainen epäilyilmoitus. RIIPPUMATTA siitä, onko paikassa käynyt eläinsuojeluviranomainen (virkaeläinlääkäri) vai ei ja jos on käynyt, milloin. Tämä on jokamiehenoikeus/-velvollisuus. Epäilyilmoituksia voi tehdä samasta asiasta periaatteessa vaikka kuinka moni ihminen ja kuinka usein, jos tilanne ei kerta kaikkiaan muuten korjaannu.

LISÄKSI jos itse toteaa, että eläimiä kohdellaan/hoidetaan/pidetään huonosti (tietoakin säädöksistä löytyy helposti esim.: http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/elaimet/elainten_hyvinvointi.html, ja esim. eläinlajikohtaiset asetukset löytyvät helposti : http://www.mmm.fi/fi/index/lainsaadanto/elainlaakintolainsaadanto/sisalto/f-hakemisto.html),

jokainen matti-meikäläinen voi ja on syytä tehdä TUTKINTAPYYNNÖN poliisille kirjallisesti. Taas vapaamuotoinen: pyydän tutkimaan onko siellä ja siellä rikottu eläinsuojelusäädöksiä. Olen todennut sellaista ja sellaista. Näitäkin voi tehdä useita ja useampi ihminen jos poliisi ei ole ryhtynyt tutkimaan tai on ryhtynyt, mutta asia ei etene syyteharkintaan.

Kennelliiton kanssa on aika turha vääntää näitä asioita. Kennelliitolle jokainen rekisteröitävä pentu tietää rahantuloa.