HUS-alueen sairaanhoidon palveluja ei saa pilkkoa.

Kommentoitu viesti


Vieras

#24

02.10.2013 08:52

Kiitos niille henkilöille, jotka alkuunpanivat tämän adressin! Meidän nykyisen hallituksen toimet ovat suorastaan vastenmielisiä!Pääministerikin käyttää puheissaa lennokkaita adjektiiveja, mutta käytännön päätökset osoittavat ihan muuta. Kyllähän varakkailla on mahdollisuus käyttää kalliita yksityisiä palveluja, mutta ei tietenkään suurimmalla osalla tavallista kansaa. Tämä hallitus ei todellakaan ajattelle kansaa, vaan sitä pientä piiriä, joihin itsekkin kuuluvat. Pelottaa, että mihin tämä johtaa... Olen itsekkin saanut monet kerrat hoitoa Hussin eri yksiköissä ja hoito on todella korkeatasoista, ei siihen pysty mikään yksityissairaala. Eikö päättäjiä ollenkaan pelota edes oma terveys, jos tulee kohdalle vaikea sairaus, joutuvat hekin hoidettaviski Hussin klinikoille, mutta kun päättäjät ovat niin nuoria, niin heille, heidän mielestä sairastuminen omalla kohdalla on epätodennäköinen. Kaikki kertoo päättäjien vähäisestä elämänkokemuksesta ja itsekeskeisyydestä!

Vastaukset

Sairas

#25 Re:

2013-10-02 10:00:22

#24: -

Olen täysin samaa mieltä! Itse olen vielä nuori, mutta olen erään hermostollisen autoimmuunisairauden seurauksena saanut kaverikseni erittäin kovan kroonisen kivun. Olen saanut (korostan saanut) käyttää HUS:n mielestäni erittäin korkeatasoisia palveluita! Puhun nyt juuri niistä palveluista, joiden olemassoloa ei osaa arvostaa (minä en osannut), kunnes niitä ehkä joskus tarvitsee. Pelkään aivan helvetisti hoitoni jatkuvuuden puolesta, mikäli HUS pilkotaan!

Kokemusta on myös yksityiseltä:

Orton on varmasti erinomainen hoitopaikka, mikäli lompakko pullottaa. Olen siellä hetken ollut hoidettavana, kunnes rahat loppuivat. Ortonissa saa varmasti Suomen korkeatasoisinta hoitoa, mutta vain omalla rahalla. Toki muut ovat voineet saada maksusitoumuksen hyväksyttyä, minä en.  Orton on kuitenkin voittoa tavoitteleva organisaatio...

Mehiläinen taas on paikka täynnä itsenäisiä ammatinharjoittajia, jotka kokemusteni perusteella ainakaan pienemmissä yksiköissä eivät kommunikoi keskenään. Tieto on hajautettu, eikä kukaan ota vastuuta.

Yritän ottaa vastuun sairaudestani, mutta tarvitsen siihen tukea. Olen kuuden vuoden aikana saanut viimein luotua kunnollisen hoitosuhteen. Huomaan itsekin tekstiäni silmäillessä perinteisen muutoksen pelon ja muutosvastaisuuden, mutta vaikka kuinka tällä vähäisellä järjelläni yritän ajatella asiaa, en vain näe uudistuksessa oikein mitään positiivista. Kaikkein vaativinta hoitoa tarvitsevat, eli voitaneen sanoa "sairaimmat" tarvitsevat jatkuvasti tiedon, että heidän hoitonsa pystytään järjestämään. Olen erittäin onnellinen, että minun hoitoni on vihdoin järjestetty siellä. missä osaaminen on keskitettyä.

Tämä on siis täysin subjektiivisesta näkökulmasta kirjoitettu itsekäs kommentti (varmasti täynnä kieli- ja asiavirheitä).