Uusia oikeuksia sosionomiopiskelijoille!

Kommentoitu viesti

Nimimerkillä minäkin

#54 Kiitokset adressista!

14.05.2011 23:54

Teit Mikko aivan oikein, kun lopetit osaltasi kommentoinnin. Täällä on liikkeellä selvästi henkilöitä, jotka pyrkivät kommenteillaan ainoastaan mustamaalaamaan ja häiritsemään tätä nimien keruuta. Tätä sosionomikoulutuksen järjestelmällistä mustamaalausta on tietyiltä tahoilta netissä harrastettu ennenkin. Internetissä on nimimerkillä niin helppo esittää jotain muuta kuin oikeasti on ja olla paljastamatta omia tarkoitusperiään ja taustaryhmiään.

Vastaukset

Mintzberg

#55 Re: Kiitokset adressista!

2011-05-15 01:07:50

#54: Nimimerkillä minäkin - Kiitokset adressista!

Tarkennatko vielä kuka on mustamaalannut sosionomikoulutusta? Jos sen lisäksi kerrot vielä miten tätä on tehty.

Se, että kerron faktan siitä ettei sosionomin osaaminen ole sosiaalityöntekijän tasolla, ei tietääkseni täytä millään tavalla mustamaalaamisen määritelmää. Ne koulutukset valmistavat ihan eri tehtäviin, joten totta kai niiden tuottamassa osaamisessakin on eroja! Se, että joku kykenee ilman pätevyyttä hoitamaan sosiaalityöntekijän tehtäviä, tarkoittaa vain että tämä osaaminen on hankittu muuten, joko kokemuksen tai lisäkoulutuksen avulla. Niissä tehtävissä, mihin sosionomi on pätevä, ei vaan taida olla pahemmin lakiin perustuvia koulutusvaatimuksia. Vaikka sosiaalityöntekijäkin niitä siis voisi tehdä, ei hänen osaamisensa olisi millään tapaa riittävä.

Voin omalta osaltani sanoa, että mielestäni sosionomi (amk) on erittäin hyvä tutkinto. Sosionomeja tarvitaan työmarkkinoilla ja heidän osaamisensa on arvokasta suomalaiselle yhteiskunnalle. Se, ettei tutkinto pätevöitä ihan kaikkeen, ei tarkoita etteikö tutkinto olisi silti arvostettava. Sosiaalityöntekijä ei todellakaan ole millään mittarilla yhteiskunnan suurin huippuosaaja tai tärkein palanen toimivassa yhteisössä, ei siitä kannata kenenkään ottaa itseensä ettei oma tutkinto pätevöitä tai anna riittäviä valmiuksia sosiaalityöntekijäksi. Ei minunkaan tutkintoni sitä tee.