Uusia oikeuksia sosionomiopiskelijoille!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Uusia oikeuksia sosionomiopiskelijoille!.

Mintzberg

#51 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutkinnon

14.05.2011 17:41

#49: Mikko - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutkinnon suo

Sehän tässä surullista onkin, minä en ole kiinnostunut aiheesta. Minusta ei tule sosionomia, ei sosiaalityöntekijää enkä edes tee kouluprojektia johon tämä liittyisi. Minä olen etsinyt lisätietoa tähän keskusteluun sen verran, että lukaisin kursiivisesti sosiaalityöntekijän ja sosionomin opinto-oppaat, joka vain vahvisti näkemystäni siitä että väärässähän te vaatimuksinenne olette.

Minä tunnen suomalaisen koulutuspolitiikan aika hyvin, varsinkin sen erityiskysymykset verrattaessa muihin euroopan maihin, pelkästään niillä tiedoilla taisin jättää sinut kakkoseksi vaikka sinunhan pitäisi olla perehtynyt tähän asiaan, edes tämän kouluprojektin vuoksi. Yhtenä suurena koulutuspoliittisena epäkohtana pidän eräiden ammattikorkeakoulujen markkinointia, monessa oppilaitoksessa opiskelijoille ja hakijoille annetaan epärealistinen kuva oman tutkinnon antamista valmiuksista, sen asemasta työmarkkinoilla ja sen verrattavuudesta yliopistotutkintoihin, tämä voi pahimmillaan ajaa nuoren ihan eri tehtäviin kuin mihin hän haluaisi. Jos opettajanne ovat teille sanoneet, että olisitte päteviä sosiaalityöntekijöitä, niin en usko meillä olevan mitään keskusteltavaa. Mielenkiinnosta, ovatko opettajanne sanoneet teille, että sosionomin (amk) tutkinto olisi alempi korkeakoulututkinto? Tuo väite nimittäin on väärä.

Mikko

#52 Kiitokset kaikille!

14.05.2011 19:12

Projekti alkaa lähestyä loppuaan ja tämä onkin viimeinen kommenttini.

Kehoitin nimimerkkiä Mintzberg tapaamaan opettajiani ensimmäiseksi, koska internetissä ei voi käydä mielestäni kunnollista keskustelua, koska nimettömänä voi laukoa mitä vain väitteitä. Toiseksi, koska opettajieni joukossa on henkilöitä, joilla on laajaa kokemusta sekä sosiaalityön yliopisto-opiskelusta että sosiaalialan ammattikorkeakouluopiskelusta. Heidän näkemyksensä voisivat avata asiaa opinto-oppaitten tarkastelua paremmin. Toivon, että nimimerkki YTM liittyy Mintzberg mukaan Pyynikille suuntautuvalle matkalle sosiaalialan maailmaan. Tulkaa moikkaamaan samalla minuakin niin tarjoan kahvit:)

Tämän projektin varsinainen keskustelufoorumi olisi ollut tiedotustilaisuutemme 12.4, mutta ikävä kyllä YTM ja Mintzberg eivät olleet seurassamme keskustelemassa asiasta. Kutsu tilaisuuteen löytyi kyllä sekä adressista että facebookista. Tilaisuudessa olivat läsnä myös opettajani, joita teidän olisi hyvä tavata.

Tuohon ammattikorkeakoulujen markkinointiin voisin sanoa, että itse en saanut väärää tietoa koulutukseni sisällöstä. Minulle ei koskaan väitetty, että valmistuisin sosiaalityöntekijäksi, enkä edes mistään hinnasta haluaisi sosiaalityöntekijäksi. Tehköön sitä hommaa ne, joita se kiinnostaa. Itse menen mieluummin päiväkotiin tai lastensuojeluun töihin.

Oman näkemykseni ja ajtukseni adressista olen kertonut jo kaikissa aikaisemmissa viesteissä, enkä siksi enää jaksa toistella näkemyksiäni. Jos kommenttini loukkasivat jotakuta niin se ei ollut tarkoitukseni. Aion tästä eteenpäin keskittyä muihin projekteihin, kuten lätkän mm-kisoihin, tulevaan kesään ja koulun ulkopuoliseen maailmaan. Suosittelen etenkin huomista lätkäfinaalia muillekin. Ruotsi nurin ja torilla tavataan!

Kiitokset kaikille projektista kiinnostuneille, niin myötämielisille kuin vastustajille. Erityiskiitos nimimerkki Mintzbergille asiaan paneutumisesta. Adressi ja facebook-ryhmä ovat toiminnassa tämän kuun loppuun, jonka jälkeen toimitan projektin annin sosiaali- ja terveysinisteriöön ja opetusministeriöön. Haluan koko projektiryhmän puolesta toivottaa hyvää ja aurinkoista kesää kaikille! Kiitos ja kumarrus:D
Mintzberg

#53 Re: Kiitokset kaikille!

14.05.2011 21:02

#52: Mikko - Kiitokset kaikille!

"Kehoitin nimimerkkiä Mintzberg tapaamaan opettajiani ensimmäiseksi, koska internetissä ei voi käydä mielestäni kunnollista keskustelua, koska nimettömänä voi laukoa mitä vain väitteitä."

Internetissä voi käydä kunnollista keskustelua, jopa itseasiassa paremmin kuin kasvokkain. Tämä johtuu siitä, että jokainen osaa käyttää googlea, jolloin yleensä ihmiset kykenevät perustelemaan väitteensä ja esittämään jopa lähteet kommenteilleen. Kasvokkain tämä on vaikeaa, sillä aika harvan muisti riittää moiseen. Joskin tässä asiassa on ollut helppo keskustella, omat kommenttini kun ovat olleet pelkkiä itsestäänselvyyksiä vailla mitään tarkempaa tutustumista asiaan.

"Toiseksi, koska opettajieni joukossa on henkilöitä, joilla on laajaa kokemusta sekä sosiaalityön yliopisto-opiskelusta että sosiaalialan ammattikorkeakouluopiskelusta. Heidän näkemyksensä voisivat avata asiaa opinto-oppaitten tarkastelua paremmin."

Argumentum ad auctoritatem. Ei toimi. Rivien välistä on luettavissa, että tosiaan teillä opettajat ovat sanoneet sosionomien olevan ihan yhtä päteviä jollei pätevämpiä kuin sosiaalityöntekijöiden, äärimmäisen surullista.

"Toivon, että nimimerkki YTM liittyy Mintzberg mukaan Pyynikille suuntautuvalle matkalle sosiaalialan maailmaan. Tulkaa moikkaamaan samalla minuakin niin tarjoan kahvit:)"

Omalta osaltani voin todeta, että en ole tulossa. En pysty virka-aikaan lähtemään Tampereelle keskustelemaan jostain näinkin liittymättömästä asiasta, töissä on töitä.

"Tämän projektin varsinainen keskustelufoorumi olisi ollut tiedotustilaisuutemme 12.4, mutta ikävä kyllä YTM ja Mintzberg eivät olleet seurassamme keskustelemassa asiasta. Kutsu tilaisuuteen löytyi kyllä sekä adressista että facebookista. Tilaisuudessa olivat läsnä myös opettajani, joita teidän olisi hyvä tavata."

Miksi heidät olisi hyvä tavata? Miten se liittyy mihinkään? Mikä saa sinut kuvittelemaan, että minua kiinnostaisi satunnaista kommentointia enemmän paneutua tähän aiheeseen ja maksaa siitä oikeasti paljon rahaa että tulisin kuuntelemaan täysin virheellisiä mielipiteitä?

Laitas tämä adressi myös Talentialle tiedoksi, sieltä tuskin tulee mitenkään innostunutta vastaanottoa.

"Oman näkemykseni ja ajtukseni adressista olen kertonut jo kaikissa aikaisemmissa viesteissä, enkä siksi enää jaksa toistella näkemyksiäni. Jos kommenttini loukkasivat jotakuta niin se ei ollut tarkoitukseni."

Niinpä. Yllättäen heti kun vähän sanoi vastaan ja kertoi miksi te olette tässä väärässä.

Nimimerkillä minäkin

#54 Kiitokset adressista!

14.05.2011 23:54

Teit Mikko aivan oikein, kun lopetit osaltasi kommentoinnin. Täällä on liikkeellä selvästi henkilöitä, jotka pyrkivät kommenteillaan ainoastaan mustamaalaamaan ja häiritsemään tätä nimien keruuta. Tätä sosionomikoulutuksen järjestelmällistä mustamaalausta on tietyiltä tahoilta netissä harrastettu ennenkin. Internetissä on nimimerkillä niin helppo esittää jotain muuta kuin oikeasti on ja olla paljastamatta omia tarkoitusperiään ja taustaryhmiään.
Mintzberg

#55 Re: Kiitokset adressista!

15.05.2011 01:07

#54: Nimimerkillä minäkin - Kiitokset adressista!

Tarkennatko vielä kuka on mustamaalannut sosionomikoulutusta? Jos sen lisäksi kerrot vielä miten tätä on tehty.

Se, että kerron faktan siitä ettei sosionomin osaaminen ole sosiaalityöntekijän tasolla, ei tietääkseni täytä millään tavalla mustamaalaamisen määritelmää. Ne koulutukset valmistavat ihan eri tehtäviin, joten totta kai niiden tuottamassa osaamisessakin on eroja! Se, että joku kykenee ilman pätevyyttä hoitamaan sosiaalityöntekijän tehtäviä, tarkoittaa vain että tämä osaaminen on hankittu muuten, joko kokemuksen tai lisäkoulutuksen avulla. Niissä tehtävissä, mihin sosionomi on pätevä, ei vaan taida olla pahemmin lakiin perustuvia koulutusvaatimuksia. Vaikka sosiaalityöntekijäkin niitä siis voisi tehdä, ei hänen osaamisensa olisi millään tapaa riittävä.

Voin omalta osaltani sanoa, että mielestäni sosionomi (amk) on erittäin hyvä tutkinto. Sosionomeja tarvitaan työmarkkinoilla ja heidän osaamisensa on arvokasta suomalaiselle yhteiskunnalle. Se, ettei tutkinto pätevöitä ihan kaikkeen, ei tarkoita etteikö tutkinto olisi silti arvostettava. Sosiaalityöntekijä ei todellakaan ole millään mittarilla yhteiskunnan suurin huippuosaaja tai tärkein palanen toimivassa yhteisössä, ei siitä kannata kenenkään ottaa itseensä ettei oma tutkinto pätevöitä tai anna riittäviä valmiuksia sosiaalityöntekijäksi. Ei minunkaan tutkintoni sitä tee.

Vierailija

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutki

15.05.2011 13:08

#51: Mintzberg - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutkinnon

Nyt oli pakko puuttua tähän asiaan, koska mielestäni ei ole oikein, että täällä levitellään valheita. Ja kommentti koskee Mintzbergin seuraavaa väitettä: Mielenkiinnosta, ovatko opettajanne sanoneet teille, että sosionomin (amk) tutkinto olisi alempi korkeakoulututkinto? Tuo väite nimittäin on väärä

Sosionomi (AMK) on alempi korkeakoulututkinto, näin väittää ainakin laki :) Ja laki taitaa olla tässä maassa se, joka viimeisenä määrittelee mikä on oikein ja mikä väärin. Eli asetus korkeakoulujen järjestelmästä kertoo, että alempia korkeakoulututkintoja on esim. sosionomin tutkinto. Pyklä 3 luettelee kaikki alemmat korkeakoulututkinnot. Laki on hyvä osata ennen kuin alkaa kertoa mikä on oikein ja mikä väärin :DKäytin googlea, kuten Mintzberg on kehoittanut käyttämään kun netissä keskustellaan. Linkki tähän lakiin löytyy tästä: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2005/20050426

Hyvää kesää kaikille :)

YTM

#57 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-t

15.05.2011 15:33

#56: Vierailija - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutki

Kiitos lakilinkistä. Siellähän lukee näin:

"5 §

Alemmat korkeakoulututkinnot

Alempia korkeakoulututkintoja ovat:

1) eläinlääketieteen, humanististen tieteiden, luonnontieteiden ja tekniikan kandidaatin tutkinnot sekä oikeusnotaarin tutkinto;

2) ensimmäisen päivän tammikuuta 1994 jälkeen annettujen säännösten mukaan suoritetut elintarviketieteiden, hallintotieteiden, kasvatustieteen, kauppatieteiden, kuvataiteen, liikuntatieteiden, maatalous- ja metsätieteiden, musiikin, psykologian, taiteen, tanssitaiteen, teatteritaiteen, teologian, terveystieteiden, valtiotieteiden ja yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinnot sekä farmaseutin tutkinto; sekä

3) aikaisemmin voimassa olleiden säännösten ja määräysten mukaan suoritettu

...sosionomin tutkinto

Ja samasta laista:

1 § Korkeakoulututkinnot

Korkeakoulututkintoja ovat:


3) ammattikorkeakouluissa suoritettavat ammattikorkeakoulututkinnot ja ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot sekä väliaikaisissa ammattikorkeakouluissa suoritetut ammattikorkeakoulututkinnot ja ammattikorkeakoulun jatkotutkinnon kokeilusta annetussa laissa (645/2001) tarkoitetut ammattikorkeakoulun jatkotutkinnot.

Ovatko nämä amk-opiskelijat tietoisia siitä, että sosionomin (ei se amk) tutkinto oli aikoinaan aivan eri tutkinto kuin nykyinen amk-tutkinto?

Tämän tiedon voi tarkistaa vaikkapa wikipediasta

"1990-luvun alkupuolelle saakka sosionomi oli alempi yhteiskuntatieteellinen korkeakoulututkinto, joka suoritettiin yliopistossa. Vanhempi nimike tutkinnolle oli sosiaalihuoltajatutkinto. Näiden tutkintojen myöntäminen lopetettiin 1990-luvun alkuun mennessä."

Ei vanhalla valtiotiteiden kandin tuktinnollakaan ole nykyisen VTK-tutkinnon lisäksi muuta yhteistä kuin suorituspaikka :)Sillä lailla.

LAMKilainen

#58 Kommentti

15.05.2011 15:47

Ainakin meille opettajat ovat sanoneet että sosionomin (amk) tutkinon ammattikorkeakoulututkinto, jonka jälkeen voi hakea 3 vuoden työkokemuksen hankittuaan lukemaan ylempää amk-tutkintoa joka on tuon linkissä olevan lainkin mukaan ylempi korkeakoulututkinto. Opiskelen siis Lahden amk:ssa
Vieras

#59 Hiukan faktaa

15.05.2011 20:17

AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINNON JA YLEMMÄN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINNON ASEMA TUTKINTOJÄRJESTELMÄSSÄ JA TUTKINTOJEN TUOTTAMA KELPOISUUS

Ammattikorkeakoulututkintojen asema

Ammattikorkeakoulututkintojen asema korkeakoulututkintojen järjestelmässä ja niiden tuottama kelpoisuus on määritelty lainsäädännössä.

Ammattikorkeakoululaki (351/2003, 411/2005 ja 564/2009 18§) määrittelee ammatti-korkeakouluissa suoritettavat tutkinnot seuraavasti:

18 § Ammattikorkeakoulussa voidaan suorittaa ammattikorkeakoulututkintoja ja ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja. Ammattikorkeakoulu-tutkinnot ovat korkeakoulututkintoja ja ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot ovat ylempiä korkeakoulututkintoja.

Tämä lakipykälä määrittelee ammattikorkeakoulututkinnon (perustutkinto) ja yliopistossa suoritettavan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatti) samantasoisiksi tutkinnoiksi. Samoin se rinnastaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, ammattikorkeakoulun jatkotutkinnon ja yliopistossa suoritettavan ylemmän korkeakoulututkinnon (maisteri) toisiinsa.

Ammattikorkeakoulututkintojen tuottama kelpoisuus

Ammattikorkeakoulututkintojen tuottamasta kelpoisuudesta säädetään asetuksessa korkeakoulututkintojen järjestelmästä (A 426/2005) seuraavasti:

10 § Kun julkiseen virkaan tai tehtävään vaaditaan korkeakoulututkinto, korkeakoulussa suoritettu tutkinto, korkeakoulun loppututkinto tai alempi korkeakoulututkinto, tämän kelpoisuuden täyttää henkilö, joka on suorittanut:

1)alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon taikka ammattikorkea-koulututkinnon tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulun jatkotutkinnon;
Kun julkiseen virkaan tai tehtävään vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja ammattikorkeakoulun jatkotutkinto tuottavat saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.

Asetus määrittelee ammattikorkeakoulututkinnon ja alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatti) hakukelpoisuudessa keskenään samantasoisiksi. Samoin se määrittelee ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja ylempää ammattikorkeakoulututkintoa edeltäneen kokeiluvaiheen ammattikorkeakoulun jatkotutkinnon sekä ylemmän korkeakoulututkinnon (maisteri) hakukelpoisuudessa keskenään samantasoisiksi.
Sosionomi (ylempi amk), lastensuojelussa

#60 Re: Hiukan faktaa

15.05.2011 20:32

#59: Vieras - Hiukan faktaa

Ammattikorkeakoulussa suoritettu sosionomi (amk)-tuktinto ei ole alempi korkeakoulututkinto, vaan ammattikorkeakoulututkinto. Näinhän postaamassasi tekstissä lukee aivan selvästi. On kyllä totta, että amk-tutkinto rinnastetaan alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon. Sitähän nuo yliopisto(?)ihmisten postaukset yrittivät sanoa. Ei nyt mennä siihen miinaan, kollega hyvä!!!

Mintzberg

#61 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-t

16.05.2011 12:23

#56: Vierailija - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutki

"Korkeakoulututkintoja ovat:

1) jäljempänä 2 §:ssä tarkoitetuissa yliopistoissa suoritettavat alemmat ja ylemmät korkeakoulututkinnot, jatkotutkintoina suoritettavat lisensiaatin tutkinnot, tohtorin tutkinnot ja muut 7 §:n mukaiset jatkotutkinnot;

2) Maanpuolustuskorkeakoulussa suoritettavat tutkinnot ja muut jäljempänä 8 §:ssä tarkoitetut tutkinnot; sekä

3) ammattikorkeakouluissa ja väliaikaisissa ammattikorkeakouluissa suoritettavat ammattikorkeakoulututkinnot."

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1998/19980464?search[type]=pika&search[pika]=korkeakoulututkintojen

 

Niin mitä se laki sanoikaan? ;) Mun mielestäni että alemmat ja ylemmät korkeakoulututkinnot suoritetaan yliopistossa tai korkeakouluissa, ammattikorkeakoulututkinnot (lakia on sittemmin muutettu koskemaan myös ylemmät) ammattikorkeakoulussa.

Satu

#62 Miksi kinastella

17.05.2011 09:27

Yliopistosta valmistuneilla on varmasti paljon teoriatietämystä, mutta amk:sta saa paljon konkreettistä käytännön tietoa ja taitoa matkaansa. Monesti on tuotu esille, kuinka hyvä työpari esimerkiksi toiminnallisempi sosionomi ja teoreettisempi yliopistosta valmistunut onkaan. Ei ole kyse siitä, kumpi on parempi. Sosiaalialalla näyttää olevan huutava pula ammattilaisista, eikä pätevyysvaatimukset täyttäviä hakijoita esimerkiksi sosiaalityöntekijöiksi riitä alkuunkaan. Ymmärtääkseni samaista ongelmaa on ollut myös esiopetuksen puolella. Miksei Ammattikorkeakouluissa voitaisi miettiä lisakoulutuselementtejä tämän tyhjiön täyttämiseksi ja amk-pohjaisten sosionomien pätevöittämiseksi k.o. tehtäviin kun tarve kerran on?
Sosionomi (ylempi amk)

#64 Re: Miksi kinastella

17.05.2011 20:48

#62: Satu - Miksi kinastella 

 Jos Satu luet tätä kommentointia, niin huomaat, ettei täällä adressin allekirjoittaneet kinaa. Ammattikorkeakoulut ovat kyllä kehittäneet erikoistumisopintoja ja jatkotutkintoja, mutta kyse on siitä, että kuntasektorin työmarkkinarakenteet ovat niin jäykät, että ammattikorkeakoulujen tarjoama osaaminen jää hyödyntämättä.  Esiopetusoikeuden osalta tilanne on surkuhupaisa. Sosionomi ei ole enää vuoden 2005 jälkeen saanut esiopetusoikeutta. Ennen vuotta 2005 opintonsa suorittaneet sosionomit ja sosiaalikasvattajat ovat myös päteviä esiopettajaksi, mikäli ovat suorittaneet yliopistossa esi- ja alkuopetuksen pätevyyteen vaadittavat opinnot. Sen jälkeen sosionomina voi kyllä suorittaa nuo samat opinnot, mutta et silti saa pätevyyttä. Näihin sosiaalialan sotkuihin tuo myös oman lisänsä alan Akavalaiset ammattiliitot, jotka ajavat omia etujaan kokonaisuudesta välittämättä. Mutta esimerkiksi Kuntaliiton edustajat, joilla on varmasti objektiivisin näkemys käytännön työelämästä kuntatasolla, olisivat valmiita hyväksymään tämän adressin vaatimukset.

nöpö

#65 niin, miksi kinastella?

26.05.2011 22:37

Varmaan myöhässä, mutta kuitenkin...

En tiedä, miksi minäkin halusin osallistua tähän keskusteluun. Jotenkin alkoi harmittaa, kun luin kommentteja täällä. Aina alkaa harmittaa, kun lukee mitä tahansa kommentteja mistä tahansa aiheesta. Siis varsinkin juuri netissä. Ihmiset vaikuttavat jotenkin niin kyynisiltä, epäilevät ja vähättelevät toisiaan.

Olen sosionomiopiskelija ja käynyt pitkän matkan ennen opintojeni aloittamista. Opiskelin ensin maisteriksi (en sosiaalityöntekijäksi) ja ymmärsin vasta sitten, mitä oikeasti haluan tehdä ja mikä on minulle oikeasti tärkeää. Minusta sosiomit tekevät todella tärkeää työtä. Meidän tulisi olla ylpeitä opiskelemastamme alasta emmekä saa antaa näiden kommenttien (tai muidenkaan) haitata meitä. Hain sosionomiksi juuri siksi, että minulla olisi tulevassa työssäni aikaa elää arkea asiakkaitteni kanssa. Haluan tulevaisuudessa töihin vaikkapa kehitysvammaisten aikuisten tukiasuntolaan. Me tekisimme ruokaa yhdesssä, jakaisimme ilot ja surut. Eläisimme arkea yhdessä. Arkeen kuuluu se, että lauantai-iltana saunotaan, syödään karkkia ja katsotaan elokuvaa yhdessä. Se joka haluaa istua kainalossa, saa kainalopaikan ilman muuta. Minusta meidän työssämme on parasta juuri tämä läheisyys ja arjen ytimessä mukanaolo. Jos sosionomia halutaan aina verrata sosiaalityöntekijään niin edellä mainitsemani seikat ovat juuri niitä seikkoja, jotka saivat minut valitsemaan sosionomin uran sosiaalityöntekijän uran sijaan. Me molemmat tehdään arvokasta työtä, miksei yritetä yhdessä eteenpäin eikä toisiamme arvostellen?
Öhkö

#66 Re: niin, miksi kinastella?

23.01.2012 19:33

Opiskelija

#67 Re: Re:

28.12.2013 20:57

#31: Ei aivan tyhmiä - Re:

Yliopistoissa olevat menetelmäopintojen kurssit eivät tarkoita esim. kandintutkielmaa vaan ovat siis ennen tutkielmaa tehtäviä opintoja. Kvalitatiivisten ja kvantitatiivisten menetelmien osaaminen on lähtökohtana esim. kandintutkielman teolle. Lisäksi omalla alallani vaaditaan ennen menetelmäopintojen suorittamista esim. tilastotieteen johdantokurssi 10 op sekä SPSS eli tilastollinen ATK. Sosionomit joutuvat tekemään nämä opinnot, mutta pakollisia kieliopintoja eivät. Ne korvataan sosionomin tutkinnosta. AMK sosionomeille on varmasti paljon hyviä töitä tarjolla. Yliopistotutkintoon tätä ei kuitenkaan tule sekoittaa. Yliopisto kouluttaa opiskelijoita ymmärtämään ja tekemään tieteellistä tutkimusta, joka on lähtökohta tehdä esim. vastuullista sosiaalityötä. Yliopistoilla on myös harjoitteluja työelämässä, mutta ne poikkeavat laadullisesti AMK harjoitteluista.