Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna

Kommentoitu viesti

Talkootyöläinen

#25 Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 09:01

Sykkeen oman kirjoituksen mukaan Muuramen Asukaslautakunnan päätös salimaksujen periminen aikuisten vuoroista pakottaa nostamaan seuran jäsen-ja kertamaksuhintoja.Lisäksi he jatkavat, että miksi kunta haluaa liikuntaseuran jäsenmaksujen olevan korkeampia(seurahan itse päättää jäsenmaksunsa suuruuden). Toisessa vaihtoehdossa Syke on lopettamassa lasten liikuntaryhmät kokonaan.(eihän lapsille tullut salimaksu) Minä lopettaisin ensisijaisesti yli 18-vuotiaiden ryhmät, joilta peritään salimaksu.(seurahan on perustettu erityisesti lapsille).Kolmas vaihtoehto oli lopettaa koko seuran toiminta.Jossa he kysyvät, miksi kunta ei tue voimisteluseuran toimintaa.(Antaa mm.ilmaiset salivuorot alle 18-vuotiaille, vuosiavustusta ). Neljäs vaihtoehto minun mielestä olisi, että toimintaa alettaisiin pyörittää talkoovoimin, niinkuin muissakin Muuramen urheiluseuroissa.(Ohjaajahan saa parhaan maksun, kun näkee, että lapsi kehittyy ja parantaa suorituskykyään vuosien varrella).Sykehän ei täytä yleishyödyllisten urheiluseurojen perusedellytyksiä vaan on " Bisnesyritys". Normaali urheiluseuran toimintaan kuuluu erilaisten kilpailujen ja pelien järjestäminen, joista peritään osanottamaksuja. Sykehän ei järjestä tälläistä toimintaa.(Onkohan verotusasiat kunnossa)

Vastaukset


Vieras

#26 Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

2011-05-20 10:04:02

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna... 

 Oletko varma että muissa seuroissa homma pyörii täysin talkoovoimin eikä mitään palkkioita nosteta? Ja muilla seuroilla ohjaajat tekevät työnsä ilmaiseksi? Syke on vielä nuori urheiluseura, joten erilaisten kilpailujen järjestäminen ei ole vielä voinut olla ajankohtaista. Ja ilmeisesti Sykettä ei ole tuettu rahallisesti yhtä hyvin kuin muita seuroja. Missä seurassa minä sitten jumppaan jos Sykkeen aikuisten tunnit lopetetaan? Kaikilla ei ole mahdollisuus ostaa kausikortteja eikä ajella iltaisin Jyväskylään liikkumaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2011-05-20 10:17:40



Vieras

#28 Liikuntaa läpi elämän

2011-05-20 10:27:18

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna...

Toivoisin, että myös Muuramessa olisi mahdollista erilaisten urheiluseurojen toimia rinnakkain ja nauttia ansaitsemaansa arvostusta. Jokaisella seuralla on omat kohderyhmänsä, toimintamallinsa ja tavoitteensa, jotka eroavat toisistaan jo lajien erilaisuudenkin takia. Voimistelu eri muodoissaan on perinteisesti elämänkaarilaji, joka parhaillaan voi jatkua aktiivisena harrastamisena läpi elämän, myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Syke on tullut nopeasti ja innokkaasti mukaan Muuramen seurasektorille tarjoten laadukasta harrastetoimintaa kuntalaisille.  Muuramelaisena olen ollut onnellinen siitä, että täälläkin on vihdoin aloittanut aktiivinen Voimisteluliiton jäsenseura. Rohkeutta on nuorelta seuralta osoittanut osa-aikaisen toiminnanjohtajan palkkaaminen hallituksen ja muiden vapaaehtoistoimijoiden tueksi. Tämä on Suomessa täysin normaali ja hyväksyttävä suuntaus entistä laadukkaamman ja suunnitelmallisemman seuratoiminnan mahdollistamiseksi.

Hienoa, että asioista käydään aktiivista keskustelua. Seuratoiminta ja liikunta ovat ilmeisesti monen sydäntä lähellä. Kuntalaisena odottaisin, että kunnan ja urheiluseurojen kesken voitaisiin avoimesti keskustella seuratoiminnan edellytyksistä. Eiköhän salivuorojen väärinkäytösten kaltaiset ongelmat saada ratkaistua jotenkin järkevämmin, kuin aktiivisesti toimivia seuroja laskuttamalla.

naisvoimistelua since 1950

#34 Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

2011-05-20 16:30:55

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna... 

 Talkootyöläiselle tiedoksi, että naisvoimisteluseurat ovat Suomen ensimmäisiä urheiluseuroja. Suomen voimisteluliiton alaiset seurat toimivat kaikki valtakunnallisesti samanlaisin periaattein. Kirjoittaja ei taida tuntea suomalaista urheiluseurakulttuuria kuin Muuramen laajuudelta. Asiaan voi perehtyä tutustumalla mm. moniin lisensiaattitöihin asiasta. Verottaja on todennut Sykkeen voimisteluseuran yleishyödylliseksi yhdistykseksi niin kuin muutkin voimisteluseurat Suomessa, talkootyöläisen ei sitä tarvitse tehdä. Voimisteluseuroissa tehdään yhtälailla talkootyötä kuin missä tahansa urheiluseurassa. Muut seurat maksavat ohjaajakorvauksensa koulutuksin sekä matkakorvauksin. Ohjaajien nimellisillä pienillä korvauksilla kukaan ei voimistelua tai tanssia valmenna. Suosittelen perehtyneisyyttä verottajan määräyksiin. Keski-Suomen liikunta puolestaan ohjeistaa tämän kokoiselle voimisteluseuralle kaksi työntekijää. Perehdy asiaan!

 

Talkoolainen myös

#39 Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

2011-05-20 18:15:29

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna...

Totta talkootyöläinen. Asukaslautakunnan teki siis myös päätöksen, että alle 18v salivuorot ovat ilmaisia. Ei siis voi sanoa, etteikö kunta tukisi lasten ja nuorten mahdollisuutta maksuttomaan liikkumiseen. Täytyy olla kiitollinen tästä asiasta. Ei nykypäivänä enää mitään tahdo saada maksutta. Aivan naurattaa kuinka suurreellisesti asia on tuotu esiin "sykkeen toiminta UHATTUNA" kysehän on aikuisten ryhmien salivuorojen maksuista. Miksi siis lopettaa lasten ryhmiä!!!Huh-huh