sosiaaliviranomaiset aiheettomista huostaanotoista vastuuseen

Kommentoitu viesti

Jussi Jaakkola
Helsinki

#1 faktaa

29.02.2008 20:52


Totuushan on se että huostaanottoja tehdään huomattavasti vähemmän kun tarve olisi.

Lastensuojelulaki valvoo lapsen etuja ja jos vanhemmat todetaan pitkän ja huolellisen analyysin jälkeen kykenettömäksi huolehtimaan lapsestaan on ainut vaihtoehto huostaanotto.

Vanhempia pyritään ensisijaisesti tukemaan ja ottamaan vastuuta vanhemuudestaan ja lapsistaan ennemin kun tekemään huostaaottoja.

Jos perhetyötä ja pitkä aikaisesta tuesta huolimatta vastuuta lapesesta ei löydy
on ainut vaihtoehto huostaanotto.


Vastaukset

Kaiken tämän kokenut

#15 Re: faktaa

2010-06-14 11:10:02

#1: Jussi Jaakkola - faktaa

Totuus ei todellakaan ole tuo, vaan päinvastoin. Kauniita sanoja, mutta todellisuus on jotain muuta.

Huostaanottoja tehdään täysin tekaistuin perustein ja aivan liikaa. Vanhempia ei todellakaan pyritä tukemaan vaan yritetään etsiä syytä huostaanotolle. Ei ihme että huostanoottojen määrä on kasvanut sietämättömälle tasolle.

Puhun kokemuksesta joka avasi silmämme. Me haimme apua pojan ongelmaan. Meille valehdeltiin ja meitä vedätettiin, yksittäisiä sanoja poimittiin ja liitetiin toiseen asiayhteyteen. Sossut etsivät tiettyjä sanoja joiden avulla voivat perustella huostaanottoa. Huostaanoton perusteet olivat täysin valheellisia ja meitä ei todellakaan kuultu perusteista yhtään, vaan päinvastoin jätettiin keskustelmatta täysin ne perusteet joilla huostaanotto tehtiin. Lisäksi pojan puheita vääristeltiin. Meitä ei kuultu vaikka päätöksessä niin lukee.

Kaiken tuon perusteella ei voi tulla muuhun loppupäätökseen kuin että oli vain tarkoitus saada yksi huostaanotto lisää. Me olemme valittaneet oikeuteen ja varmasti tulemme taistelemaan sossujen valheita vastaan lopppuun asti.

Missään vaiheessa ei puhuttu mistään auttamisesta tai tukemisesta vaikka me nimenomaan kerroimme että haluamme apua.

Lastensuojelulaki antaa sossuille mielivallan, he päättävät tutkinnasta, he tekevät yksistään täysin subjektiiviset päätelmät, päättvät toimenpiteistä jotka hallinto-oikeus vahvistaa ilman mitään selvitystä, ja lopuksi panevat toimeen antamansa "tuomion" virka-apu pyynnöllä, Siis kaikki mielivallan tunnusmerkit.

Tiedän myös toisia tapauksia jossa valhe on ohjannut sossujen toimintaa. Tämä on käsittämätöntä jota ei voi uskoa todeksi ennen kuin itse kokee tämän mustan viranomaispuolen.

Prosessin aikana opin nopeasti että kannattaa kirjata ylös kaikki keskustelut. Näistä mekin voimme todistaa valheet ja tarkoitushakuiset väännöt. Lisäksi paljastui heidän amatöörimainen ihmistuntemus osaaminen.

 

Sirkku

#28 Re: faktaa

2011-01-02 14:59:45

#1: Jussi Jaakkola - faktaa 

Hei Jussi Jaakkola,

allekirjoitapa mun adressi "Lapset huostaanotettava ajoissa" terv. Sirkku Rosenberg

ota rohkeasti yhteyttä: Ani Leikonniemi

#34 Re: faktaa

2011-01-28 09:31:51

Surullista tämä ihmisten tietämättömyys ja laput silmillä eläminen!

Kunnioitetava Jussi J.  Toivon todella, että sinä tiedät mistä kirjoitat eli itse työskentelet näiden lasten ja perheiden kanssa, joilta on lapsi sijoitettu / huostaanotettu ja, että olet kuunnellut ja sivusta seurannut tapahtumia. Niin vakuuttavasti olet mielipiteesi luonut, etten voi sitä muuten käsittää kuin, että koet tietäväsi mistä puhut.

Olet varmastikkin puhunut lapsen kanssa - lapsen, joka on mieluummin elää laitoksessa tai sijoitettuna kodin ulkopuolelle. Varmastikkin olet tavannut lapsia, jotka ovat tästä mahdollisuudesta kiitollisia.

Minä taasen väitän, ettei Suomen kansa tiedä miten törkeästi viranomaistaho tutustumatta perheeseen, tapaamatta edes lasta voivat omiin virheellisiin, valheellisiin ja mielikuviin perustuviin kirjauksiinsa tukeutuen tehdä huostaanottohakemuksen hallinto-oikeudelle. Unohtaen täysin yhteistyön perheen kanssa. Mitäs tähän sanot? Kiistät tietysti näin tapahtuvan vedoten siihen, että "eivät viranmaiset näin toimi". MUTTA, KUN TOIMIVAT! Kumpa näitä viestejä kirjoittavat ihmiset avartaisivat maailmankuvaansa siten, että oittaisivat asioista selvää ja vasta sitten kirjoittaisivat kommenttejaan!!

 

Mummo

#39 Re: faktaa

2011-10-26 18:59:24

#1: Jussi Jaakkola - faktaa 

 

Lastensuojelun avohuollon asiakkaat Suomessa.

 2009 Suomessa huostaanotettiin 16000 lasta? Ruotsissa luku on saman suuruinen, vaikka asukkaita on 10 miljoonaa, joten suoraan voidaan päätellä tilastoista, että suomessa on kaksinkertainen määrä huostaan otettuja lapsia, verrattuna Ruotsiin.

MISSÄ on syy??

Lastensuojelun avohuollon asiakkaita oli kaikkiaan 70 753 lasta ja nuorta vuonna 2009.

Asiakkaiden kokonaismäärä lisääntyi edelleen, kasvua oli 5,1 % verrattuna edelliseen vuoteen

2008 (Kuvio 9 ja Taulukko 4). Asiakasmäärien kasvua selittää osaltaan myös vuoden 2008

alusta voimaan tullut uusi lastensuojelulaki, jossa avohuollon asiakkuuden alkaminen on nyt

selkeästi määritelty.

Lastensuojelun tarve on edelleen suuri. Lastensuojelun avohuollon asiakkaiden kokonaismäärä

kasvoi 3 400 lapsella ja nuorella verrattuna edelliseen vuoteen (67 347 lasta ja nuorta vuonna

2008). Voimakkainta asiakasmäärien kasvu oli kaupungeissa, joissa nousua oli 7,8 %. Myös

taajamissa asiakasmäärä lisääntyi 2,9 %, mutta maaseutumaisissa kunnissa asiakasmäärä

väheni 8,1 %. Koko maan vastaavaan väestön ikäryhmään suhteutettuna eniten asiakkaita on

ikäryhmässä 16–17-vuotiaat

kaikkea nähnyt

#41 Ei lastensuojelun resurssit ole edes niin isot että kotona käytäisiin ja perheen asioihin Re: faktaa

2012-05-14 10:21:46