Ei Natura 2000 luonnonsuojelualueille

Kommentoitu viesti

Taas tarvittaisiin Hannu Hoskonen eduskuntaan!

#3 "Ei Natura 2000 luonnonsuojelualueille" adressin nimessä hiukan parannettavaa?

05.11.2013 15:11

Ymmärrän hyvin mitä adressilla haetaan, mutta adressin nimestä saa sen käsityksen, että koko Natura2000 pitäisi kumota. Se tuskin onnistuu, eikä tarvitse onnistuakaan kun meidänkin suvun maita meni suojeluohjelmaan kymmeniä hehtaareita. Suojelun loppuessa maat siirtyisivät valtion talousmetsäksi ja se kuulostaa epämukavalta idealta.


Natura2000 alueella täytyy nimenomaan saada metsästää ja kalastaa kuten Natura2000-hanketta perustettaessa pyhästi luvattiin. Kevyt suojelu tieverkoston ja asuntojen rakentamiselta ei sinällään pahenna varsinkaan metsästystä ajatellen. Suojelualueiden (esim. Ilomantsissa) pusikoituminen näkyy jo nyt kun Natura on ollut voimassa vasta kymmenkunta vuotta. Kevyt metsänhoito on luonnonsuojelua ja maisemanhoitoa myöskin -polttavathan luonnonsuojelijat kaskea esim. Kolin maisemissa hiukkaspäästöistä välittämättä!

Vastaukset


Vieras

#43 Re: "Ei Natura 2000 luonnonsuojelualueille" adressin nimessä hiukan parannettavaa?

2013-11-28 13:26:51

#3: Taas tarvittaisiin Hannu Hoskonen eduskuntaan! - "Ei Natura 2000 luonnonsuojelualueille" adressin nimessä hiukan parannettavaa?

Ei tähän mitää Huuskosta tms. tarvita, järki käteen. Aina perustellaan luonnossa liikkujien interesseillä. Kuka on nähnyt jossain tosi korvessa jonkun liikkujan katselemassa luontoa, häh? Olen heidän kanssaan muuten aivan samaa mieltä, mutta täytyy muistaa myös muut "liikkujat" kuten metsästäjät. Ei metsästäjät sitä metsän rauhaa riko eikä eläimiä sukupuuton partaalle vie, päin vastoin. Tunnolliset metsästäjät otavat huomioon kaikki em. sekat - ainakin mitä minulla on kokemusta noin 50:n vuoden ajalta. Ns. suojelijoiden en elämässäni koskaan ole nähnyt tekevän riistan hyväksi yhtikäs mitään. Tiirailevat vain kiikareilla tai etsivät jotain koppakuoriaista. Kannan vähentyminen on aina heidän mukaan metsästäjien syytä - ei ole tosi!

Näistä asioista pitäsi lopultakin löytyä yheteisymmärrys ja alkaa ajattelemaan/tekemään oikeita tekoja.

On turhauttavaa kuunnella keskusteluja kaiken mahdollisen "luonnon" rauhoittamisesta ikäänkuin siellä ei voisi/saisi liikkua kukaan muu kuin ns. suojelijat, olivatpa he keitä tahansa.

En myöskään haluaisi nähdä asiattomia/asiantuntemattomia/kärjistettyä/herjaavia kommenttejä tällä foorumilla.

Toivottavasti en provosoinut/provosoitunut. Kiitoa kun kuin kommenttini.