LINTUNEVAN PELASTAMINEN TURVETUOTANNOLTA / Help us to rescue a Lintuneva!

Kommentoitu viesti

lintubongari

#311 Onnistunut lintubongauspäivä

25.05.2011 15:34

Olipa upea lintubongauspäivä lauantaina! Hienosti Vapo toteutti päivän. Todella asiallista. Suuret kiitokset Vapolle!! Mallikkaasti Vapo on suon jälkikäytön hoitanut ja lintuja on aivan "pilvin pimein" alueella. Matkailijoita poikkeaa tosi paljon tornilla. Jos alue olisi sitä normaalia suorääseikköä mitä on Suomi pullollaan, niin olen aivan varma että matkailijoita ei siellä rääseikössä olisi liikkumassa. Mutta nyt kun entinen rääseikkö on lintujärvenä, niin matkailijoita piisaa ihailemassa lintuja ja muutenkin läheistä maisemaa. Ja ennenkaikkea linnut tykkäävät asustella ja pesiä ko alueella. Ystäviltäni jotka harrastavat lintubongausta eri puolilla Suomea, sain kuulla että muuallakin päin Suomea vastaavissa tilaisuuksissa oli kovasti väkeä paikalla.

Vielä kerran suurkiitokset tuon päivän järjestämisestä Vapo!!

Vastaukset

Emberiza rustica

#312 Re: Onnistunut lintubongauspäivä

2011-05-25 18:02:59

#311: lintubongari - Onnistunut lintubongauspäivä

Kyllä nyt tarttee kerätä vapolle kolehti ja anoa ansiomerkki vapon paikallisjohdolle. Noin isolle turistikohteelle tarvitaan ilman muuta olutravintola myös.

Kyllä käy "lintubongaria" kateeksi, kun meidän porukka joutui samaan aikaan siellä "suorääseikössä" ihan vaan rämpimällä tekemään lintulaskentaa kartoitusmenetelmällä. "Rääseikössä" ei vielä ollut ojan ojaa, luonnontilaisia allikoita ja lampia vain, mutta tietenkin turveyhtiöllä on sinne jo lupahakemus vetämässä turvekaivokselle, jotta 30 vuoden kuluttua saamme mahdollisesti "virkistäytyä" vapolaisella "lintujärvelllä". Tietenkin vapo sinne rakentaa pyörätuoli- ja rollaattorireitin meille tuolloin jo 9-kymppisille reservin lintulaskijoille. Mutta tokkopa meistä bongareita tulee, kunhan nyt kaiken kokeneita tuhansien hehtaarien pesimälinnustokartoittajia. Sääli meitä ressukoita vähän "lintubongari", luonnon puolustaja parhaasta päästä.