Mopon viritys lailliseksi suomessa

Kommentoitu viesti

Teemu Röman
Korpilahti

#24 Oi voi.

28.04.2008 19:33

Lähdetään näiden mopoamisten puolelta tarkastelemaan asiaa ensin. Se on totta, että nykymopoissa, mutta vain_nykymopoissa_on riittävän kestävä runko näihin kovempiin vauhteihin. Siitä kertoo jo nämä useimmasta moposta löytyvä hukkaputki tai joku muu kuristin. Tuskin sitä olisi tehty niin tehokkaaksi ilman kuristimi että runko tai jarrut yms. eivät kestäisi. (Teille tiedoksi, että pilkuilla, pisteillä sekä isoilla alkukirjaimilla saa tekstiin melko paljon enemmän lukemisen mukavuutta. Esim."tiedoksi että ensinnäkin jos mopon virittää se saastuttaa vähemmän koska moottorin täytös tahtia kohden paranee ja seos palaa täydellisemmin eli paska puhetta että saastuttaa enemmän jos viritetään ja nykyään mopot ovat sitä laatua että voisivat kulkea aivan ilman vaaratilanteita noin 65 kmh myös mopon kulutus vähenee jos viritetty ajettua kilometriä kohden jos ajaa taloudellisesti ja jos mopokorttiin yhdistetään mopon käsittely koe niinkuin kevarissa niin kortin hinta nousee ja kukaan ei aja korttia mikä maksaa esim 300 euroa ja sillä saa ajaa 45 kmh miettikää järjellä mitä haittaa siitä on jos mopo olisi liikenne kelpoinen kuin muutkin ajoneuvot eikä olisi tien tuke.
(KAIKKI TÄYTTÄ ASIAA OLEN AJONEUVO ASENTAJA AMMATILTANI JA JOS ETTE USKO KYSEISIIN TIETOIHIN MOOTTORIN TOIMINNASTA NIIN HÄVETKÄÄ)" saako tuosta hyvin selvää)

Sitten katsotaan ihan viisaasti ajateltuna asiaa. Ensinnäkin, jos mopojen sallittaisiin kulkevan tämä 65 km/h, mitä on paljon ehdoteltu, mitä siitä seuraisi? Tyytyväisyys mopopoikien osalta? Ei todellakaan. Mopoja viritettäisiin seuraaana päivänä kulkemaan sen 80 km/h ja sitten valitellaan, koska 80 km/h:n rajoitusalueella ei pysy muiden perässä ja rekat ajelee perään. Ei näin. Toisekseen, jos mopot nyt kulkisivat 30 km/h niin niiden haluttaisiin kulkevan ainakin sen 45 km/h. Jos tähän suostuttaisiin, nopeuden halu vain kasvaisi.
Kolmanneksi, ei ole mitään järkeä tehdä tällaisia adresseja. Joitakin näistä saatetaan viedä pitemmälle ja saada ihan jotain vaikutusta asiaan. Mutta ei näillä.

Vastaukset

PvJonne

#242 Re: Oi voi.

2018-04-09 07:15:29

#24: Teemu Röman - Oi voi. 

Asiapuhetta mutta mulle se 65 kyllä riitäis.