Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti

Turvetuotannon tulevaisuus

#866 Kopioitu Kangasniemen kunnallislehdestä

17.01.2014 14:37

Artikkeli 17.1.2014

Aluehallintovirasto on hylännyt Turvetuote Peat Bog Oy:n ympäristölupahakemuksen turvetuotannon aloittamisesta Teurisuolla Kangasniemellä Änkyrintaipaleen kylässä.

AVI perusteli ratkaisuaan sekä naapurustolle aiheutuvilla haitoilla että alapuolisen vesistön pilaantumisvaaralla.

Lähin asuttu kiinteistö sijoittuu suunnitellusta turvetuotantoalueesta vain 120 metrin päähän alueen itäpuolelle. Teurisuon turvetuotanto aiheuttaisi kiinteistölle päätöksen mukaan kohtuutonta rasitusta pöly- ja meluhaittojen muodossa.

Tuotantoalueen kuivatusvedet oli suunniteltu johdettavaksi ympärivuotisen pintavalutuskentän kautta Pikojärveen ja siitä edelleen Kouhinjoen ja Petäiskosken kautta Matkuslampeen. Matkuslammesta vedet kulkeutuvat Mustajokea pitkin Alajärveen, Kälkäjokeen ja Puulan Siikaveteen.

Vesistöön pääsisi muun muassa kiintoainesta. Se aiheuttaisi merkittävää pilaantumista tai sen vaaraa sekä virkistyskäyttöhaittaa, jota on AVI:n mukaan pidettävä yleiseltä kannalta tärkeän käyttömahdollisuuden vaarantumisena.

Vastaukset


Vieras

#867 Re: Kopioitu Kangasniemen kunnallislehdestä

2014-01-18 23:20:42

#866: Turvetuotannon tulevaisuus - Kopioitu Kangasniemen kunnallislehdestä

Hyvähyvä! Eikö nää turvenuijat ymmärrä mistään mitään? 120 m lähimpään taloon - heihaloo!!!

...ja tuo toinen (pääasiallinen) hylkäämisen syy - kaikki suot päästävät kiintoaineita, mutta vain osassa päätöksiä se huomioidaan