Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti

tuleva Suur-Joensuulainen

#19 Uutta Suomea rakentamaan

19.01.2014 11:46

Voi taivas taas teitä savolaisia, nyt yhteen ja sassiin! Ei tule mitään tollasella vänkeemisellä, Siilinjärvi on samanlainen loinen ku esimerkiksi Kontiolahti täällä Joensuun seudulla. Porukka käy Joensuussa (tässä tapauksessa Kuopiossa) töissä, mutta veromarkat maksetaankin omaan kotikuntaan, ja sitten kerrotaan miten hyvin menee. Se, että vastustaa kuntaliitoksia kielii vain ja ainoastaan siitä, että ei ole halukas eikä kykeneväinen hyväksymään vaikeita, mutta välttämättömiä päätöksiä sen hyväksi, että meillä Suomessa säilyisi edes jonkinlaiset palvelut. Pitää osata ajatella myös koko isänmaan parasta, ei vain tuijottaa omaa napaa, kuten tämän adressin tekijät ja osaksi allekirjoittajatkin tekevät. Tai siis Siilinjärven napaa. Hyi teitä, ei olisi Jyrki ylpeä kun tämän näkisi...

Vastaukset


Vieras

#20 Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-19 12:13:09

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan

Sinäpä sen sanoit lyhyesti ja ytimekkäästi, "Siilinjärvi on loinen".

Palkkarahat haetaan Kuopiosta sekä palvelut käytetään Kuopiossa, mutta verot maksetaan Siilinjärvellä ja kuvitellaan asioiden olevan lopullisesti kunnossa, kun Siilinjärven ei tarvitse investoida mihinkään. Jos Siilinjärvi jäisi kuntaliitoksen ulkopuolelle, valtio voisi vähentää Siilin valtion avustuksia. Se olisi Siilille ylivoimainen lisäkustannus.

Tuleva Suur-Suomalainen

#72 Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-23 18:16:00

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan

Joo, ja liitetään samalla koko Venäjä Suomeen kun ne pahuksen loiset käy täällä ottamassa meidän ja teidän "palveluja" ja ostavat pahukset vielä tax freenä ja maksavat veronsa "kotikuntaansa". Niin ja vielä täällä leveilevät että miten hyvin menee. Ja jos veli venäläinen vielä vastustaa liitosta, niin kielii vain ja ainoastaan siitä, että ei ole halukas eikä kykeneväinen hyväksymään vaikeita, mutta välttämättömiä päätöksiä sen hyväksi, että meillä Suomessa säilyisi edes jonkinlaiset palvelut.


Vieras

#84 Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-23 20:56:26

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan 

Hei suur-joensuulainen. Mites iso se teidän suur-joensuu onkaan? Onko se edes tuon Siilinjärven kokoinen? Kirjoitin pienellä kun on niin pieni.Mites pitääkö minunkin, jos tulen Kuopioon lomailemaan maksaa jotain teatterin, rantojen, ravintoloiden tai urheilupalvelujen käytöstä? Vai pitääkö kotikuntani Espoo liittää Kuopioon korvaukseksi palvelujen käytöstä? Tai kun tulette Helsinkiin laivaristeilylle, Linnanmäelle, Oopperaan tai teattereihin, paljonkos aiotte korvata? Ja tehän saatte sinne Kuopioon vaikka mitä avustuksiakin meiltä pääkaupunkiseutulaisilta. Paljonkos te aiotte maksaa Siilinjärvelle golfkentän, kylpylän ja laskettelurinteen käytöstä tai kesämökkeilystä? Pitäisisikö minun alkaa kutsumaan teitä kuopiolaisia loisiksi? Minulle on jaettu erinäisissä matkailutapahtumissa Kuopionkin esitteitä, joissa mainostetaan ystävällisiä ihmisiä ja kohteita kuten juuri nuo teatterit, uimarannat, ravintolat yms. Mutta nyt luen, että en olekaan ulkopaikkakuntalaisena tervetullut, vaan loinen jos niitä palveluja käytän. Outoa savolaista logiikkaa Kuopiossa. Yleensä paikkaunnat suorastaan halajavat ihmisiä ja työpaikkoja alueelleen töihin tai käymään. Sillä nämä ihmiset jättävät euroja paikkakunnalle, ja siitä paikkakunnan talous yritykset pyörivät. Mutta näin ei näemmä ole Kuopiossa. En yhtään ihmettele enää tuon kuntatyytyväisyysmittauksen surkeita pisteitä Kuopion osalta. Meno kuulostaa aika tympeältä ja keskiaikaiselta. Kannattaakin olla uskomatta matkailuesitteitä ja kiertää Kuopio kaukaa. 

omillaan toimeen tuleva

#86 Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-23 20:59:52

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan

Vai loinen! Kuopioko ne siilinjärveläistenkin palvelut on kustantanut? Etkö tunne verotusta?

Pohjois-Karjala projekti

#210 Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-27 21:23:24

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan 

Hei Jyrki-boyn kaveri. Se sinun viiden kunnan liitos kaatui siellä Joensuussa. Eli jatkatte yksin kirkonkylän kokoisessa kaupungissanne, vai onko teillä muita uusia suur-joensuu kaavailuja? Kysykää jos Petroskoi tulisi kimppaan.