Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti


Vieras

#20 Re: Uutta Suomea rakentamaan

19.01.2014 12:13

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan

Sinäpä sen sanoit lyhyesti ja ytimekkäästi, "Siilinjärvi on loinen".

Palkkarahat haetaan Kuopiosta sekä palvelut käytetään Kuopiossa, mutta verot maksetaan Siilinjärvellä ja kuvitellaan asioiden olevan lopullisesti kunnossa, kun Siilinjärven ei tarvitse investoida mihinkään. Jos Siilinjärvi jäisi kuntaliitoksen ulkopuolelle, valtio voisi vähentää Siilin valtion avustuksia. Se olisi Siilille ylivoimainen lisäkustannus.

Vastaukset

Todella kyllästynyt KUOPIOLAINEN

#32 Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-19 14:36:49

#20: - Re: Uutta Suomea rakentamaan

"palvelut käytetään Kuopiossa" - siis mitä v***ua?! Ne palvelut mitä siilinjärveläinen kuluttaa Kuopiossa, hän joutuu itse maksamaan. Kuopion kaupunki EI tarjoa siilinjärveläisille mitään palveluita verorahoista (toki tarjoaa tämän hienon ja huikaisevan toimivan yhteispäivystyksen KYSillä viikonloppuisin, jota jokainen kuopiolainenkin karttaa niin kauan kuin vaan on mahdollista hengissä pysymisen kannalta - kokeiltu on viime kesänä 2 kertaan). Siilinjärveläinen, joka käy Kuopiossa töissä, maksaa veronsa Siilinjärvelle, josta hän saa sen ilon että saa käyttää esim. Siilinjärven terveyspalveluita Siilinjärvellä. Ja eikös se "joka viikonloppuinen taksi-ralli" niillä kuopiolaisilla takseilla tuo euroja Kuopioon, joten miksi siitä valitetaan? Ainakin taksiyritääjät käärii Siilinjärvi-Kuopio-Siilinjärvi -matkasta ihan hyvät eurot.

Melkoisen turha on myös huudella noista infra-asioista, Kuopio itse kun hoitaakin ne niin hyvin (nyt tuli huimat 5 cm lunta eikä kaupunki ole pystynyt puhdistamaan jalankulkuväyliä). Tämä talvi on onneksi ollut poikkeus lumen tulon kannalta, niin on Kuopiossakin saanut autonsa kadunvarsiparkista pois ilman 2 tunnin lumitöitä, ne kun tehdään niiiiiiiin hyvin Kuopiossa. Puhumattakaan siitä miten hyvässä kunnossa on Saaristokaupungin kadut, hieman on vaan huonon/halvan rakentamisen takia kuplineet, viime kesänä jo olisi ollut syytä korjata useampi kadunpätkä. Jos Kuopio osaisi tehdä investointinsa vähän järkevämmin (lue "ei hyvä-veli-menetelmällä), niin saattaisi tulla vähän halvemmaksi (hyvänä esimerkkinä toriremontti).

Mieti nyt vähän

#67 Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-23 17:55:57

#20: - Re: Uutta Suomea rakentamaan

Miten paljon siilinjärveläiset ostavat kuopiolaisista kaupoista ja miten paljon he käyttävät maksullisia palveluja, joista yhtiöt ja yrittäjät maksavat tuloksestaan veroa Kuopioon?

Kuopin palvelut liian "hienoja" meille maalaisille?

#87 Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-23 21:04:33

#20: - Re: Uutta Suomea rakentamaan

Kysynpä vaan, mitä palveluita me siilinjärveläiset Kuopiossa käytämme? Olen kuullut, että monet siilinjärveläiset boikotoivat Kuopion yrityksiä. Niin minäkin teen. Teatteriin en ryömi salakäytävää vaan maksan pääsylippuni rehellisesti. Mieluummin kuitenkin valitsen jonkin muun kaupungin teatterin kuin Kuopion. Kun näköjään tulee koko ajan sanomista.

hohoijaa

#109 Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

2014-01-23 23:09:59

#20: - Re: Uutta Suomea rakentamaan No mitäpä jos Siilinjärveläiset jättäisi valtionverot maksamatta. Siilinjärveläiset maksaa valtioveroja monin verroin enempi kuin mitä saavat siltä apuja