Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.

miksi en saisi mennä taksilla Kuopioon?

#101 Re: Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 22:34

#47: - Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Eipä todennäköisesti kävisi paremmin kuin vapaaehtoisissakaan liitoksissa. Palvelut huononisivat eikä taksiliikenne loppuisi sittenkään (kuten jotkut kuopiolaiset nyt toivovat)...

Kuopiolainenliikkeen harjoittaja

#102 Re: Turhaa

23.01.2014 22:41

No onhan meitä Kuopiolaisia myös paljon töissä Siilinjärvellä. Miettikääpäs miten paljon työpaikkoja on myös siilinjärvellä, siellä on paras työllisyystilanne koko alueella. Sitten niitä Siilinjärveläisiäon täällä Kuopiossa töissä valtion työpaikoissa jotka on yhtäpaljon heidän kuinmeidänkin valtionveroilla ylläpitämiä työpaikkoja ja niistähän Kuopio hyötyy. Käyttäväthän he Kuopiolaisten liikkeiden palveluita ja maksavat siitä, lopetetaan ruikutus.

 

 

VALTION virkamies

#103 Re: Re: Re:

23.01.2014 22:41

#48: - Re: Re:

no kun ongelma on se, että ei se ole Kuopion kaupungin työpaikka vaan valtion virasto - Jos me kaikki muista kunnista olevat virkamiehet jättäisimme virkamme Kuopiossa, niin voisi käydä niin, ettei tuota virastoa voitaisi enää pyörittää Kuopiossa. Jaa, mutta entäs jos sen siirtäisi Siilinjärvelle? Saataisiin tänne kotikuntaan uusia työpaikkoja. Uskonpa, että siihen virastoomme otettaisiin kuopiolaisiakin. Emme halua syrjiä kaupunkilaisiakaan rekrytoinnissa. Ja meidän kirkonkylän yrityksetkin antaisivat näille kuopiolaisille virkamiehille ilomielin palvelujaan! Tätä ei kukaan siilinjärveläinen paheksuisi Savon Sanomissakaan.

kysy keltä vaan

#105 Re: Keltä lie kysyneet.

23.01.2014 22:50

#50: Kuopion Kreivi - Keltä lie kysyneet.

Enpä itsekään ollut kyselyssä mukana. Mutta jos olisin ollut, olisin vastannut olevani erittäin tyytyväinen kuntani siis Siilinjärven palveluihin. Tuolla logiikalla "Kuopion Kreivi"  et liene huomannut johtopäätöksissäsi sitä ansaa, että jos Kuopio pakkoliittäisi Siilinjärven, niin "maalaisten osuus alkaa lähennellä  n.50 %, joka heiltä kysyttäessä antaa todella väärän kuvan kaupungistamme." Siis tässä tapauksessa prosentit olisi yli 50. Ja pakkoliitostapauksessa me maalaiset antaisimme vastaavassa kyselyssä kaupungistanne vielä huonomman  kuvan! Mietipä sitä!

tyytyväinen kirkonkyläläinen

#106 Re:

23.01.2014 22:53

#77: -

Samoin! Tsemppiä Matias! Uutis-Jousesta löysin tämän uutisen ja heti piti ruveta antamaan tänne näkökulmia. Mahtavaa, että kunnastamme löytyy tällaista rohkeutta ja oma-aloitteisuuta!!! Hyvä Matias!!!!

Terveisiä kennelistä

#107 Re: Uraanikaivoksilla tuhotaan Suomen puhtaat vesistöt !

23.01.2014 22:58

#79: "Talvivaarasta pääsi helvetti irti" - Uraanikaivoksilla tuhotaan Suomen puhtaat vesistöt !

Tässäpä olisi Kuopiolle visiota! Jättäisi pienen naapurikuntansa Siilinjärven rauhaan kun saisi muuta ajateltavaa. Näinhän se koirakin saadaan suuntaamaan mielenkiintonsa muihin asioihin, kun haukkuvalle koiralle esitellään jotain muuta (esim. herkkupalaa).

Yhteispelillä se sujuu, ei pakolla

#108 Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 22:59

#9: HS - Kunta ilman viihde palveluita

No et ole tainnut käydä Siilinjärvellä kun et tiedä miten hyviä uimarantoja täällä on. Siilinlahden hiekkaranta suurin. Kauppoja meillä on ja uusia rakennetaan kaikenaikaa ,nytkin kaksi suurta rakenteilla. Museoitakin löytyy esim. Pöljänkotiseutumuseo. Eikä me enmpää noita museoita tarvitakaan. Sinnehän ne Kuopiolaiset haluaisikin meidät yllä pitämään omia museoitaan. Ne kun on aika huonoja sijoituksia, nuomuseot niiden tuotto kun on aika pieni. Ja maksun ottavat myös Siilinjärveläisiltä kun niihin menee että ei ole ilmaisia palveluita nekään. Sitten on maksettu mekin niiden kustannuksia kun maksetaan valtionveroa ja valtio avustaa museoita ja teattereita ym. Sitten mitä ajattelee nuo Kuopiolaiset ravintoloitsijat, eiköhän ne toivota tervetulleeksi myös Siilinjärveläisiä. Siinä taitaa olla kirjoittajalla vain henkilökohtaista Siilinjärveläisiä kohtaan kun pelkää että Siilinjärveläiset vie heidän naiset sieltä ravintolasta :-)

hohoijaa

#109 Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

23.01.2014 23:09

#20: - Re: Uutta Suomea rakentamaan No mitäpä jos Siilinjärveläiset jättäisi valtionverot maksamatta. Siilinjärveläiset maksaa valtioveroja monin verroin enempi kuin mitä saavat siltä apuja

 


Vieras

#110 Re: Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

23.01.2014 23:10

Vastausta odottava

#111 Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

23.01.2014 23:18

#97: Valtiotieteilijä - Mistä tässä on oikeasti kyse?

No olisi mielenkiintoista tietää, miten "Valtiotieteilijä"  perustelee sen, ettei Kuopion kaupunki halua edes pakkoliitoksella liitettävän itseensä esim. Juankoskea. Ihmetetyttää. Eikö tuota esittelemääsi tehokkuutta tarvittaisi etenkin näissä pienissä kunnissa? Kun puhut valtiontalouden alijäämästä ja kestävyysvajeesta, niin eikö nuo ongelmat koskekaan Juankoskea ym. pikkukuntia? Muuttuuko valtiontalouden alijäämä ylijäämäksi Juankosken rajalla? Toivon älyllistä vastausta.


Vieras

#112 Syyttömät kärsijät

24.01.2014 05:56

No voi jumavita, että te rakkaat Siililäiset olette sitten tyhmiäkin vielä. Ettekö te tolovanat edes ymmärrä ja erota edes, että mitkä ovat kunnanpalveluita ja mitkä ovat yksityisiä voittoa tavoittelevia kaupallisia yksityisiä yrityksiä, kuten kapakat ja kaupat yms. Kukaan ei halveksi varmasti ketään siitä, että käyttää toisen kunnan ylläpitäviä maksullisia palveluita tai toisen kunnan alueella sijaitsevia yksityisiä kaupallisia palveluita. (huom.2eri asiaa). Enkä edes tarkoittanut taksirumballa muuta, kuin ihmisten liikkumisen tarvetta kuntiemme välillä, esim. Siilinjärven heikomman ravintola tarjonnan takia. No siitähän hyötyy tietenkin kumpienkin kuntien taksit, sillä Kuopion ja Siilinjärven taksialueet ovat nyt jo yhdistetty yhtenäiseksi taksialueeksi. Yrittäisitte nyt kaikki ymmärtää, että valtion varat ovat lähes loppu. Ei riitä, että pelkästään kuntalaisten kunnallisveroilla maksettaisiin näitä kunnan palveluita, vaan myös valtion verotuloista Suomi osallistuu kaikkeen kuntien avustuksin, joiden turvin mm. kuntiemme sairaan- ja vanhustenhoidot sekä koulupalvelut yms. on pystytty toteuttamaan. Mutta kun nyt valtion varat on siis loppu, niin kuntia yhdistämällä valtio pyrkii saamaan säästöjä aikaiseksi, että voitaisiin pitää edes jonkinlaisia palveluita yllä. Valtio joutuu jokatapauksessa vähentämään roimasti kuntaosuuksia, jolloin pienempien yksittäisten kuntien on yksinkertaisesti mahdotonta yksin selvitä kuntapalvelu velvoitteistaan. Ei meidän tästä kannata toisiamme syyttää, vaan syyllisiä tähän kaikkeen köyhtymiseen on Suomen kyvytön hallitus, jota Katainen ja Urpilainen ovat johtaneet.

Vieras

#113 Re: Syyttömät kärsijät

24.01.2014 06:19

#112: - Syyttömät kärsijät 

Heh, taidat olla aika tyhmä ja oppimaton. En ole aikoihin nauranut näin makeasti kun lukiessasi kirjoituksiasi. Keksitkö ihan itse nuo juttusi mielikuvituksesta. Voisit ensin vähän tutustua molempien kuntien taloudenpitoon ja valtion toimintaan. Mutta en usko, että sinun aivokapasiteetillasi onnistuu. Eihän sinua jaksa ottaa vakavasti kun suollat ihan fuulaa. Kerro vielä lisää teorioitasi, niin saadaan nauraa.


Vieras

#114

24.01.2014 08:08

Pakko ei ole nykyaikaa. On menty satoja vuosia taaksepäin jos puututaan ihmisten(kuntien)
omaan harkintaan.Luulisi,että juuri kokoomuksen arvoja ovat ihmisoikeudet. (ei kai sitten)
Vuorelalainen

#115 Re: Kunta ilman viihde palveluita

24.01.2014 08:09

#9: HS - Kunta ilman viihde palveluita

Huh huh miten tietämätöntä sontaa!


Vieras

#116

24.01.2014 10:26

Asiallinen keskustelun avaus hyvä että nuoretkin ovat aktiivisia ajattelussaan.Metsämummo

Vieras

#117 Se nyt vaan on turhaa

24.01.2014 11:06

kinastella asiasta. Siilinjärvi on itsenäinen kunta nyt ja jatkossakin.
loiseksi ja ryöstäjäksi haukuttu

#118 Re: Re: RUMAHAN SE

24.01.2014 11:22

#64: - Re: RUMAHAN SE

Näillä puheillaan Kuopio sahaa omaa oksaa jalkojensa alta. Kun Kuopiossa haukutaan niitä loisiksi ja ryöstäjiksi, jotka tulevat asioimaan Kuopion yrityksissä, niin eihän tässä voi muuta kuin painaa kaasua lujempaa siinä vaiheessa kun Puijon torni näkyy - ja ajaa suhauttaa vaan ohi. "Loiset ja ryöstäjät" ovat kyllä tervetulleita muiden kuntien yritysten asiakkaiksi. Kuten tänne Siilinjärvellekin.

siilin tukia

#119 Re: RUMAHAN SE

24.01.2014 11:33

#63: - RUMAHAN SE

KUULEPAS Eikö suuhusi koske arvon solvaaja.

Lista ilmaisista palveluista!

#120 Re: Syyttömät kärsijät

24.01.2014 11:36

#112: - Syyttömät kärsijät

Kyllä tämä tyhmyys on alkanut sieltä Kuopion päästä. Kuopiolaisethan ne on haukkuneet meitä loisiksi kun käytetään kuulemma kuopiolaisten ilmaisia palveluja. Olen yrittänyt kysellä monta kertaa, että mitä nämä ilmaiset palvelut ovat. Moni siilinjärveläinen on jo boikotoinut kuopiolaisten liikkeiden ja yritysten palveluja, kun emme ole näköjään tervetulleita asioimaan  Kuopioon. Siltikään, vaikka maksamme ostoksemme. Mutta täytyy tunnustaa, että pikkuisen kyllä houkuttelisi käyttämään sellaisia ilmaisia palveluja, jos vaan jossakin niistä informoitaisiin. Antaako Kuopio niitä ilmaisia palveluita sitten kaikkien muidenkin kuntien asukkaille? Tänä päivänä huono-osaisuutta löytyy kaikista kunnista, joten varmasti Kuopiossa tarjottaville ilmaisille palveluille löytyisi käyttäjiä.

punainen viiva kirkonkylältä

#121 Re:

24.01.2014 12:01

#114: -

Nyt tässä Kataisen ja Virkkusen poppoon ajamassa pakkoliitoslaissa on unohdettu kansalaisten ihmisoikeudet, demokraattiset oikeudet (pakkoliitoslaissa esitetty kansanäänestys on demokratian irvikuva) ja kunnalliselle itsehallinnolle annetaan kenkää. Nyt jo huomaa, mitkä puolueet tulevat häviämään seuraavat vaalit. Sitäkin ikävämpi uhkakuva on se, ettei kansalaiset lähde enää edes äänestämään. Tuo pakkoliitoslakiin esitetty "kansanäänestys"  näyttää meille pikku kuntien asukkaille oikein rautalankaa vääntämällä, miten mitätön vaikutusmahdollisuus meillä maalaisilla on. Valtakunnan nykyisten päättäjien älylllinen tila on huolestuttava.

maalaishiiri

#122

24.01.2014 12:10

Kysynpä vaan, onko rikos olla maalainen? Miksi hyvin toimiva kirkonkylä pitäisi pakkoliittää lähes kriisissä olevaan kuntaan? Jos haluaisin olla mieluummin kaupunkilainen, niin itsehän minä voin muuttaa ja vapaaehtoisesti johonkin kaupunkiin eikä minua tarvitse pakkoliitoksella muuttaa kaupunkilaiseksi.
Palvelut kunnossa

#123 Palvelut katoaisivat liitoksen myötä

24.01.2014 12:20

Kyllähän se on nähty jo muissakin ex-kunnissa(esim.Karttula, Nilsiä jne.) miten palvelut heikkenevät lähes välittömästi liitoksen jälkeen. Siilinjärvi on mielestäni käyttänyt verotulot ihan järkevästi ja perustellusti kun peruspalvelut on saatu hyvin turvattua kuntalaisille.

Kyllähän ylemmän tason virkamiehillä on kohtuuttoman suuret palkat olemattomaan vastuuseen nähden, mutta niinhän tuo tuntuu olevan sama tilanne joka kunnassa. Voisitte kunnan virkamiehet olla esimerkkinä muille ja pienentää palkkaanne sen 20 %, niin kylläpä tulisi pikkasen säästöjäkin.

Vieras

#124 Kokoomus pilaa Suomen

24.01.2014 12:28

Senverran painokkaasti on eduskunnan hallituksen väki puhunut kuntien pakolla yhdistämisestä, mainiten eritoten Siilinjärven yhdistämisen Kuopioon, ettei muuta vaihtoehtoa taida olla. Mitäs äänestitte Kokoomusta. Katainen teettää suomessa paljon paljon muutakin perustuslain vastaisia toimia, että voidaan kai puhua jo maanpetoksesta. Vasta 2015 eduskuntavaaleissa äänestäessämme oikein, voidaan saada aikaiseksi Kataisen diktaattorimaisen ja Suomen vastaisen vallankäytön loppuminen. Siihenasti ikäväkyllä tilanne vain näköjään pahenee monessakin asiassa. Suomi velkaantuu huimaa vauhtia, jota Katainen yrittää muka hillitä mitättömiä näennäisiä säästöjä saatavalla kuntien pakkoliitoksilla. Kokoomus on kannattanut aina palveluiden muuttamista jokaisen kansalaisen yksin maksettavaksi kuten USA:ssa ja siltähän tämä alkaa myös jo näyttämään. Tässä maassa on nyt raha ihmistä tärkeämpi, että voidaan odottaa tulevaksi vielä paljon muutakin vastenmielistä asiaa.
Kokoomus kyykyttää köyhiä

#125 Re: Kokoomus pilaa Suomen

24.01.2014 12:55

#124: - Kokoomus pilaa Suomen

Asiaa. Kyllähän se on oikeasti niin että Kokoomuksen vetämä hallitus rikastuttaa rikkaita ja pistää köyhemmät ihan kunnolla kyykkyyn. Kun pitäisi puuttua rikkaitten ja hyvätuloisten ansiotuloihin (mm. palkat ja varsinkin pääomatulot), niin eipä niihin vaan haluta puuttua...