Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti

HS

#22 Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

19.01.2014 12:45

Teatterit, museot, musiikkikeskus, puistot, uimarannat, urheilukentät yms. ovat kunnan verovaroin ylläpitämiä palveluita kunnan asukkaille, eli tässätapauksessa ensisijaisesti Kuopiolaisille asukkaille tarkoitettuja palveluita. Tietenkin niissä saa käydä myös mm. Siilinjärveläiset ja niinhän he käyvätkin, koska Siilinjärvi ei arvosta asukkaitaan eikä välitä asukkaidensa viihtyvyydestä. Mutta oletteko muuten koskaan miettineet, että mihin Siilinjärvi sitten käyttää verotulonsa? No tietenkin siihen hammashoitoon ja muihin terveydenhoitoon, kouluihin, vanhustenhoitoon yms aivan samaan kuin myös Kuopio. Mutta silti Siilinjärven kunnan talous on todella tiukalla, vaikka se ei osallistukkaan millääntavalla asukkaidensa vapaa-ajan vietto mahdollisuuksiin. Myös kaikki lähiöiden tiet ovat surmanloukkoja. Että todella tiukkaa on ilman oman kunnan ylläpitämiä kunnollisia laadukkaita vapaa-ajan vietto mahdollisuuksiakin.

Vastaukset


Vieras

#74 Re: Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

2014-01-23 18:21:23

#22: HS - Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

Miten Kuopio on parantanut Karttulan, Vehmersalmen ja Nilsiän lähiöiden teitä? Tuskin ne ovat sen paremmassa kunnossa kuin ennen liitosta. Ja tietenkin jokainen kuopiolainen haluaa ilomielin maksaa kaikki liitoskuntien lähiöiden tiet huippukuntoon. Jess.

perustarpeet ykkösenä!

#89 Re: Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

2014-01-23 21:14:35

Nyt puhut mitä sylki suuhun tuo. Siilinjärveläisenä voin todellakin kertoa, että Siilinjärvi on panostanut myös asukkaidensa viihtyvyyteen. Toisaalta, me kuntalaiset varmaan arvostamme yli kaiken noita peruspalveluita: terveydenhuolto, koulut, vanhusten hoito. Tähän ei Kuopio ole kyennyt tai halunnut. Ja nyt tarvitsevat maksumiestä. Kuopiossa on tainnut käydä niin kuin vanhassa Roomassa: Kansalle annetaan sirkushuveja (esim. nuo mainitsemasi teatteri yms), jotta kansa ei huomaa todellisuutta (esim. pitkät jonot lääkärille)...

Siilinjärvellä verotulot kohdennettu oikein

#152 Re: Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

2014-01-25 11:21:29

#22: HS - Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

Olipa harvinisen itsekäs näkökulma. Minä puolestani suon teille kuopiolaisille ilomielin oikeuden noihin omiin palveluihinne, joita tuossa luettelit. Mieluummin minäkin käyn jossain muualla teatterissa kuin Kuopiossa. Siilinjärvellä on aivan tarpeeksi järjestettynä viihtyvyyttä asukkaille. Tärkeintä onkin, että verotuloilla turvataan esim. hammashoito ja muu terveydenhoito, koulut ja vanhustenhoito. Ja vielä huom! jos kuitenkin kaikesta huolimatta joskus satun käymään Kuopiossa teatterissa, niin en todellakaan jätä lippuani maksamatta, eikä minulla ole mitään alennuslippuakaan. Jotain ristiriitaista tässä kuitenkin on, että Kuopio mainostaa esim. teatteria ja musiikikeskusta laajalevikkisissä lehdissä. Jos noihin ei edes toivota muita kuin kuopiolaisia asiakkaita, niin miksi kaupunki käyttää tavallaan turhaan kuluja mainostamiseen? Pitäisikö ensin määritellä kohderyhmä?