Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti


Vieras

#112 Syyttömät kärsijät

24.01.2014 05:56

No voi jumavita, että te rakkaat Siililäiset olette sitten tyhmiäkin vielä. Ettekö te tolovanat edes ymmärrä ja erota edes, että mitkä ovat kunnanpalveluita ja mitkä ovat yksityisiä voittoa tavoittelevia kaupallisia yksityisiä yrityksiä, kuten kapakat ja kaupat yms. Kukaan ei halveksi varmasti ketään siitä, että käyttää toisen kunnan ylläpitäviä maksullisia palveluita tai toisen kunnan alueella sijaitsevia yksityisiä kaupallisia palveluita. (huom.2eri asiaa). Enkä edes tarkoittanut taksirumballa muuta, kuin ihmisten liikkumisen tarvetta kuntiemme välillä, esim. Siilinjärven heikomman ravintola tarjonnan takia. No siitähän hyötyy tietenkin kumpienkin kuntien taksit, sillä Kuopion ja Siilinjärven taksialueet ovat nyt jo yhdistetty yhtenäiseksi taksialueeksi. Yrittäisitte nyt kaikki ymmärtää, että valtion varat ovat lähes loppu. Ei riitä, että pelkästään kuntalaisten kunnallisveroilla maksettaisiin näitä kunnan palveluita, vaan myös valtion verotuloista Suomi osallistuu kaikkeen kuntien avustuksin, joiden turvin mm. kuntiemme sairaan- ja vanhustenhoidot sekä koulupalvelut yms. on pystytty toteuttamaan. Mutta kun nyt valtion varat on siis loppu, niin kuntia yhdistämällä valtio pyrkii saamaan säästöjä aikaiseksi, että voitaisiin pitää edes jonkinlaisia palveluita yllä. Valtio joutuu jokatapauksessa vähentämään roimasti kuntaosuuksia, jolloin pienempien yksittäisten kuntien on yksinkertaisesti mahdotonta yksin selvitä kuntapalvelu velvoitteistaan. Ei meidän tästä kannata toisiamme syyttää, vaan syyllisiä tähän kaikkeen köyhtymiseen on Suomen kyvytön hallitus, jota Katainen ja Urpilainen ovat johtaneet.

Vastaukset


Vieras

#113 Re: Syyttömät kärsijät

2014-01-24 06:19:07

#112: - Syyttömät kärsijät 

Heh, taidat olla aika tyhmä ja oppimaton. En ole aikoihin nauranut näin makeasti kun lukiessasi kirjoituksiasi. Keksitkö ihan itse nuo juttusi mielikuvituksesta. Voisit ensin vähän tutustua molempien kuntien taloudenpitoon ja valtion toimintaan. Mutta en usko, että sinun aivokapasiteetillasi onnistuu. Eihän sinua jaksa ottaa vakavasti kun suollat ihan fuulaa. Kerro vielä lisää teorioitasi, niin saadaan nauraa.

Lista ilmaisista palveluista!

#120 Re: Syyttömät kärsijät

2014-01-24 11:36:51

#112: - Syyttömät kärsijät

Kyllä tämä tyhmyys on alkanut sieltä Kuopion päästä. Kuopiolaisethan ne on haukkuneet meitä loisiksi kun käytetään kuulemma kuopiolaisten ilmaisia palveluja. Olen yrittänyt kysellä monta kertaa, että mitä nämä ilmaiset palvelut ovat. Moni siilinjärveläinen on jo boikotoinut kuopiolaisten liikkeiden ja yritysten palveluja, kun emme ole näköjään tervetulleita asioimaan  Kuopioon. Siltikään, vaikka maksamme ostoksemme. Mutta täytyy tunnustaa, että pikkuisen kyllä houkuttelisi käyttämään sellaisia ilmaisia palveluja, jos vaan jossakin niistä informoitaisiin. Antaako Kuopio niitä ilmaisia palveluita sitten kaikkien muidenkin kuntien asukkaille? Tänä päivänä huono-osaisuutta löytyy kaikista kunnista, joten varmasti Kuopiossa tarjottaville ilmaisille palveluille löytyisi käyttäjiä.

taksitko vain kaupunkilaisten käyttöön?

#146 Re: Syyttömät kärsijät

2014-01-24 21:20:11

#112: - Syyttömät kärsijät

Ja silläkö valtion varat lisääntyisi että me siilinjärveläiset ei käytettäisi enää takseja? Älyvapaata-