Nuohouksen vapauttaminen Suomessa

Kommentoitu viesti

Hannu Espoosta

#27 Onko rikos?

29.01.2014 08:35

Mihin rikokseen syyllistyn, jos tilaan nuohouksen keneltä huvittaa (varmistuttuani, että nuohoaja toimii asetusten ja lain mukaan) - ja ilmoitan piirinuohoojalle, että homma on jo hoidettu? Tietysti tarvitaan ostamisen osaamista. Piirinuohooja tarjoaa tietynlaista takuuta siitä, että asiat ovat vakuutusten ja lain mukaan kunnossa (vai riittääkö vakuutusyhtiölle ja poliisille se, että nuohouksen on suorittanut piirinuohooja? Mites Itä-Uusimaalla?

Vastaukset

nokipoli

#28 Re: Onko rikos?

2014-01-30 06:09:14

#27: Hannu Espoosta - Onko rikos?

Suurille vakuutusyhtiöille riittää että nuohouksen tekee ammattitutkinnon suorittanut nuohooja. Varmista vielä vakuutusyhtiöltäsi. Jos vakuutusyhtiö hyväksyy, sinun ei tarvitse käyttää pelastuslaitoksen "hyväksymää" piirinuohoojaa.

Sisäasiainministeriössä pohditaan nuohouksen politiikan muuttamista. Jospa he saisivat jo kevään aikana jotain aikaiseksi. Eli toivottavasti vapauttavat tämän monopolin. Sitten monet piirinuohoojan rengitkin saavat tehdä omalla yrityksellä, eikä piirinuohoojat ole vetämässä renkien työn välistä. Eihän nuohous ole muuta urakointia/palvelun tarjontaa kummenpaa. Eikä hinnat nouse vapaassa kilpailussa. Nyt hinnat ovat kohdallaan. Ja nyt hinnat nousee joka vuosi, mutta renkien palkat ei nouse. Eli piirinuohoojat saavat isomman siivun rengistä tekemättä käytännössä yhtään mitään.