Nuohouksen vapauttaminen Suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nuohouksen vapauttaminen Suomessa.

Laskin

#26 Onko vaivan arvoista?

06.04.2013 08:47

Ei tossa nuohouksessa nyt todellakaan niin isoista summista puhuta rahallisesti että olisi mikään tasajalkaa hyppimisen aihe! ellei sitten tee 1000 keikkaa vuodessa YKSIN ilman apuria / työntekijöitä ja silloinkin kun huomioidaan kaikki muut sivukulut ni korvaus joka jää käteen ei ole häävi verratessa työmäärään.

Kannattaisi lyöttäytyä yhteen paikallisten piirinuohoojien kanssa ja kattoa josko heidän kautta saisi hommia, ei "kapinoimalla" saada kun jo naurettavan alhaiset hinnat vieläkin alemmas ja todennäköisesti keskimääräinen laatu maanlaajuisesti laskee koska alalle tulijoita jotka perustaisi oman putiikin riittää varmasti paljon.

Rakennusala on jo hyvä esimerkki missä liiallinen kilpailutus on heikentänyt laatua.

eri asia jos siinä 50-70e olisi nro. 1 tai 2 eessä..
Hannu Espoosta

#27 Onko rikos?

29.01.2014 08:35

Mihin rikokseen syyllistyn, jos tilaan nuohouksen keneltä huvittaa (varmistuttuani, että nuohoaja toimii asetusten ja lain mukaan) - ja ilmoitan piirinuohoojalle, että homma on jo hoidettu? Tietysti tarvitaan ostamisen osaamista. Piirinuohooja tarjoaa tietynlaista takuuta siitä, että asiat ovat vakuutusten ja lain mukaan kunnossa (vai riittääkö vakuutusyhtiölle ja poliisille se, että nuohouksen on suorittanut piirinuohooja? Mites Itä-Uusimaalla?
nokipoli

#28 Re: Onko rikos?

30.01.2014 06:09

#27: Hannu Espoosta - Onko rikos?

Suurille vakuutusyhtiöille riittää että nuohouksen tekee ammattitutkinnon suorittanut nuohooja. Varmista vielä vakuutusyhtiöltäsi. Jos vakuutusyhtiö hyväksyy, sinun ei tarvitse käyttää pelastuslaitoksen "hyväksymää" piirinuohoojaa.

Sisäasiainministeriössä pohditaan nuohouksen politiikan muuttamista. Jospa he saisivat jo kevään aikana jotain aikaiseksi. Eli toivottavasti vapauttavat tämän monopolin. Sitten monet piirinuohoojan rengitkin saavat tehdä omalla yrityksellä, eikä piirinuohoojat ole vetämässä renkien työn välistä. Eihän nuohous ole muuta urakointia/palvelun tarjontaa kummenpaa. Eikä hinnat nouse vapaassa kilpailussa. Nyt hinnat ovat kohdallaan. Ja nyt hinnat nousee joka vuosi, mutta renkien palkat ei nouse. Eli piirinuohoojat saavat isomman siivun rengistä tekemättä käytännössä yhtään mitään.


Vieras

#29 Hyödytön ylimääräinen rahastaja

30.01.2014 17:56

Aivan. Nuohoojatyöntekijä tekee työt nytkin yksin itsenäisesti talosta taloon ilmoitellen ennakolta tulostaan. Ei siinä ole piirinuohoojalla todellakaan minkäänlaista asiakas kontaktia eikä se edes näe välttämättä koskaan niitä alueensa talojakaan saatikka niitä tulisijoja ja hormeja joihin nuohous suoritetaan. Meillä ei herra piirinuohooja ole käynyt ikinä, eikä itseasiassa kenelläkään naapureista. Lähettää vain laskun, vaikka voisin maksaa suoraan nuohoojalle.
Mutta tuo vakuutusyhtiöiden suhtautuminen? Jos se pitää paikkansa, niin hintahan saattaa laskea jopa kolmanneksen tai enemmän.

vapaa markkinavaltio suomi

#30

03.02.2014 13:20

Nuohouksen politiikan tulkinta on ihmeellinen.

Lain mukaan nuohous pitää tehdä kerran vuodessa ja kiinteistön omistajan vastuulla on nuohouksen hommaaminen.
Lain mukaan vain pelastuslaitoksen hyväksymä piirinuohooja voi tehdä lain täyttävän nuohouksen.
Kuulopuheista päätellen vakuutusyhtiöille riittää nuohous kerran vuodessa kuten laki sanoo, eli määrä välein.
Kuulopuheista päätellen vakuutusyhtiöille riittää kunhan nuohoojalla on nuohoojan ammattitutkinto suoritettuna.

Elikkä mikä merkitys on lakisääteisellä piirinuohoojalla. Joka ei tee työtänsä sen paremmin kuin renki tai vapaat nuohousyrittäjät (joita haukutaan villeiksi nuohoojiksi).
Laissa vain sanotaan että alueella pelastuslaitos valitsee nuohoustoimintatavan eli piirinuohouksen tai vapaa kilpailu. Eli olen käsittänyt että, pelastuslaitos vain varmistaa nuohouspalvelun piirinuohoustavalla, mutta sitä piirinuohoojaa ei tarvitse kiinteistön omistajan käyttää.
Elikkä näillä perusteilla kaikki rengit vain tekemään omiin nimiin.



Vieras

#31 pula

08.02.2014 00:50

Oletteko miettineet sitä että kuka haluaa kouluttaa nuohoojan itselleen kilpailiaksi? Oppisopimus kestää 2 vuotta joka maksaa kouluttajalle noin 24 tuhatta euroa. Kun oppisopimu päättyy niin taas on yksi valmis yrittäjä lisää.. koulutuksesta nuohooja saa 50 e kk
???

#32 Re: pula

08.02.2014 05:17

#31: - pula

Miten niin oppisopimus maksaa kouluttajalle 24000€? Tiedän että piirinuohooja tienaa sillä oppisopimusopiskelijalla. Eipä tarvitse itse piirinuohoojan kiivetä katolle ja riskeerata itseään. Muillakin aloilla opiskelijat ovat ilmaista työvoimaa.

Ja koulutus järjestetään työvoimakoulutuksena yms. Jokainen saa sitten perustaa yrityksen. Mutta tuo koulutus ei todellakaan ongelma nuohouksessa. Käydäänhän muillakin aloilla ammattiopintoja ja jokainen saa perustaa oman yrityksen ihan vapaasti.


Vieras

#33 PÄTÖHOMMASTA TEKEMÄLLÄ TEHTY VAIKEA

08.02.2014 16:43

Koulutus kestää turhat 2vuotta vain sen takia, että siihen koulutukseen on ympätty kaikkea mahdollista turhaa mihin tavallinen nuohooja ei tule varsinaisessa tulisija/hormi nuohouksessa koskaan törmäämään. Tiedän, koska olen käynyt kyseisen oppisopimus koulutuksen. On mielenkiintoista, että oppilas toimii yksin itsenäisesti täysipäiväisenä nuohoojana jo viikon perehdyttämisen jälkeen ilman ongelmia. Eli nokityö ei todellakaan ole vaativaa. Vaikka työn on suorittanut oppilas, lähettää piirinuohooja täyden laskun tehdystä nuohouksesta. Oppilas tekee työtä ja tuottaa rahaa piirinuohoojalle saman verran kuin kokenutkin nuohooja, eli piirinuohooja tienaa oppilaan 2vuoden koulutusjaksolta varmasti enemmän kuin sen kouluttaminen maksaa.
Sutikka

#34 Olisiko kuitenkin mahdollista...

09.02.2014 18:42

... että ne piirinuohoojan entiset työntekijät, joista tulee uusia nuohoojayrittäjiä, tarvitsevat myös ajokalustoa,polttoaineita, työkaluja, vakuutuksia, työvaatteita ,huolto ja korjauspalveluita, maksavat varmaan alv:n,jne. Luettelo on pitkä, mutta, tällä hetkellä tuon kaiken hoitaa pussistaan se parjattu herra piirinuohooja.Lisäksi hän on vastuussa alaistensa työstä.


Älkää nyt pettykö, jos hinnat eivät suorastaan romahda,kun tämä joukko saapuu uusina yrittäjinä markkinoille,varmaan se on heidänkin hoidettava velvoitteensa, ja vielä pitäisi elääkin.


Mitä koulutukseen tulee, niin yli 20 vuoden työkokemuksesta, ja nuohoojamestarin tutkinnosta huolimatta, olen alkanut pelätä, etten opikaan nuohoojaksi, ennen eläkeikää.




Vieras

#35 Re: Olisiko kuitenkin mahdollista...

09.02.2014 22:02

#34: Sutikka - Olisiko kuitenkin mahdollista...

Hyvin ne uudet yrittäjät elää, kun niiden ei tarvitse elättää sinuakin. Hinnoilla on ollut tapana halventua, kun alalle tulee riittävästi kilpailua. Eikä siinä vielä kaikki, useamman yrittäjän joukosta jokainen voi valita mieleisensä, ettei tarvitse sietää sitä ylimielistä itsekeskeistä nuohoojaa, jos vaihtoehtojakin on olemassa. No se sinun 20 vuotta. Oppilaittesi on täytynyt oppia se sama työ viikon perhdyttämisellä, koska he ovat kelvanneet sinulle ja paloviranomaisillekkin itsekseen itsenäiseen nuohoustyöhön. Vaihda sinä ammattia jos homma ei vieläkään onnistu.


Vieras

#36

01.08.2014 11:37

Kerrankin ollaan oikealla asialla.
Jooseppi

#37 Re: jyrki

03.11.2014 20:07

#9: - jyrki 

 Pelkäätkö että läski loppuu leivän päältä!


Vieras

#38 Re: Hyödytön ylimääräinen rahastaja

17.11.2014 19:12

#29: - Hyödytön ylimääräinen rahastaja 

 Jepjep.

Ravintolassakin kun voisi maksaa SUORAAN tarjoilijalle, niin lähtisi pihvin hinnasta ainakin puolet. Kyllä riistäjä-ravintoloitsijaa ottaisi aivoon.

Niin, ja linja-autossa olisi halvempaa, kun saisi suoraan sujauttaa setelin SUORAAN kuskin taskuun, ihan hyödytön ylimääräinen rahastaja, linja-autoliike, jäisi nuolemaan näppejään, kun eihän se ikinä ole minua nähnyt, vaikka omistaakin sen linjurin.

Ainakin kolmanneksen putoaisi varmaan hinnat jos voisi siitä bensastakin maksaa SUORAAN sille kulloinkin tiskin takana olevalle myyjätytölle. Se kasvoton minua tuntematon öljy-yhtiö saisi pitkän nenän.

On on, vaan kylläpä onki...

Mistähän näitä sikiää?

 

 

 

 

 


Vieras

#39 Re: Re: Hyödytön ylimääräinen rahastaja

05.01.2015 16:00

#38: - Re: Hyödytön ylimääräinen rahastaja 

 on se ylimääräinen. Sinun esimerkit ovat harhaanjohtavia. Tottakai piirinnuohoojalla on oikeus välistä vetoon jos kysessä on työntekijä. Mutta miksei vuosikausia alalla ollut nuohooja saa alkaa nuohousyrittäjäksi. Kyllä se bussikuski voi alkaa linja-auto yrittäjäksi hankkii vain linja-auton...


Vieras

#40

13.04.2015 10:42

Monopolit tule purkaa, esim. taksit ja alko vain muutamat mainitakseni. Vapaa kilpailu toimii tietotekniikan avulla helpommin ja edullisemmin. Tervetuloa Uber ja muut asiakasystävälliset hienoilla sovelluksilla toimivat palvelut.

Vieras

#41

07.09.2015 16:51

Nuohous saa parempaa palvelun kun kilpailu voi vaikuttaa
Harzaman

#42

15.09.2015 14:38

Miksi saan valita sähkömiehen ja putkimiehen vapaasti?

Harzaman

#43

15.09.2015 17:50

Saan myös valita, että syönkö mäkkärissä, fransmannissa, vai jossain muualla.

Saan myös valita maksanko matkastani bussilla, raitiovaunulla, junalla vai menenkö omalla autolla, vai polkupyörällä.

Saan myös valita, tankkaanko abc:llä, teboililla, tai vaikka nesteellä.


Vieras

#44

07.12.2015 18:14

Kannata ehdottomasti nuohouksen vapauttamista, sellaisille yrittäjille jotka ovat asiakaspalvelu henkisiä, joihin saa yhteyden puhelimitse tai jollakin muulla tavalla ja vielä vastaa viestiin. Kertoo rehellisesti hintansa eikä laskuta sellaista mistä ei olla sovittu. Tekee työnsä hyvin ja ammattitaidolla. Ei mulla muita vaatimuksia!

Vieras

#45

16.12.2015 16:28

2014 kesällä piirinuohooja kävi. En ollut tyytyväinen työn laatuun. Imuroin itse tulipesän.
Tänä kesänä 2015 yritin kaikesta huolimatta saada samaa nuohoojaa. Ei vastannut
Puhelimeen eikä jättämääni viestiin.
Harmitti sen verran, että nuohosin itse.
Tiedän, että se ei ollut oikein mutta...... itselläni on asianmukaiset välineet.
Tunnen hyviä nuohoojia, mutten voi niitä pyytää. MIKSI?

Vieras

#46

15.04.2016 19:37

Olen nuohooja ammatiltani ja vastustan piirinuohousjärjestelmää monista syistä.