Pro Porvoon pienkeittiöt

Kommentoitu viesti

Maija Aatelo
Adressin tekijä

#21 Re: Faktojen tarkistusta kiitos!

07.02.2014 21:47

#20: Joku joka on lukenut sen selvityksen - Faktojen tarkistusta kiitos!

Myös minä olen lukenut selvityksen. Ja saman yhtiön aikaisemmin tekemän Nurmijärven selvityksen.

Porvoon selvitystä koskevat faktat ovat adressin näissä kappaleissa:

"Porvooseen suunnitellaan jopa 10 000 annosta päivässä valmistavaa keskuskeittiötä. Sen lisäksi jäisi vain Pääskytien aluekeittiö, joka valmistaa n. 2 000 päiväannosta. Keskuskeittiön toiminta käynnistyisi 2016. Sen toimintamalli olisi ”valmista ja jäähdytä”, eli valmiit ateriat kuljetetaan kylmänä ja kuumennetaan pienemmissä kuumennuskeittiöissä.

Ruokapalvelujen ja keittiöverkon kehittämissuunnitelman on laatinut Ammattikeittiöiden suunnittelutoimisto Design Lime Oy. Sote- ja sivistyslautakunta ovat antaneet asiasta lausuntonsa.  Niissä tiedostetaan uhkat, mutta ei kuitenkaan vastusteta suunnitelmia siirtyä keskuskeittiömalliin."

Muu teksti on tietoa muualta kuin selvityksestä ja mielipiteitä. Esimerkiksi Södertäljen mallia ei mainita Design Limen selvityksessä, vaan tiedot on saatu Ruotsista.

Korjaan mielelläni yo. tekstikappaleiden tiedot, jos niissä on jotain väärin.

Vastaukset

Joku, joka on lukenut sen selvityksen

#24 Re: Re: Faktojen tarkistusta kiitos!

2014-02-11 19:00:46

#21: Maija Aatelo - Re: Faktojen tarkistusta kiitos!

 

Kuten pitsinnyplääjä sanoo, kustannukset on selitetty selvityksessä. Ne 4.5 miljoona on aika paljon lisää kuluja vuodessa Porvoon nykyiselle horjuvalle taloudelle. Mistä aiotaan nuo rahat saada...

Keittäjiä on nykyäänkin hankala saada, nuoret kokoit menevät näes töihin ravintoloihin.

Kuljetuslakko pysäyttäisi myös raaka-aineiden kuljetukset mainittuihin pienkeittiöihin.

Pienkeittiöiden investointien kustannukset olisivat lähes keskuskeittiösuunnitelman kustannuksien suuruiset.

Kuljetukset kasvaisivat, sillä vaikka valmiiden ruokien kuljetuksia ei olisi, kasvaisivat raaka-aineiden kuljetukset paljon, eikä niitä voida koordinoida yhtä hyvin, johtaen kuljetusten lisääntymiseen. Kuljetuskustannukset ovat tiedosa.

Tämä kaikki on selitetty selvityksessä. Erikoista, että lukuja ei ole mainittu adressin tiedoissa.

Ihmiskontaktiasia on jo turha lisäys, eihän nyt ruoankuljetus/valmistus voi olla niin merkittävä sosiaalinen tapahtuma kotihoidon asiakkaille. Jos on, on ongelmat jossain ihan muualla kuin Porvoon Suuressa Pahassa Keskuskeittiössä (huomaa sarkasmi ;) ).

Minkä ihmeen takia muka ruoan laatu huononisi? Esimerkiksi perunoista tulee kumisia, kun niitä säilytetään pitkään lämpimänä, kun taas keskuskeittiömallissa ruoka säilytettäisiin kylmänä jä lämmitettäisiin juuri ennen tarjoilua taaten paremman laadun kuin se puoli tuntia melkein haaleana seissyt "lämmin" ruoka.

Adressi on muutenkin hyvin puolueellinen, eikä käsittele, kuin pienkeittiöiden hyviä puolia ja keskuskeittiön huonoja puolia. Tälläinen yksipuolinen tiedotus on lähellä näennäisdemokratiaa, kerrotaan kansalle mita sen halutaan tietävän ja annetaan sitten "päättää vapaasti".

Ja lopuksi: Tässä on kyse useiden vuosikymmenten ajan vaikuttavasta päätöksestä. Huomioon ei tulisi ottaa mielipiteitä, sillä ne ovat vain jonkun omia näkemyksiä, ajatuksia ja ennakkoluuloja, eikä niillä ole taetta totuudenmukaisuudesta. Kuulemaani sanontaa mukaillen: Mielipiteitä on niin monta kuin on ihmisiä, mutta maailmoja, joissa elämme on vain yksi.