Sodankylän lääkäripäivystyspalvelua ei saa heikentää

Kommentoitu viesti

Sivustaseuraaja

#20 Mitämitämitä

12.02.2014 18:30

Nimimerkkien takaa netissä tapahtuva huutelu ihmetyttää.
En ymmärrä miten KUKAAN haluaa lähteä päättämään kunnan yhteisistä asioista kun eri foorumeissa lokaa kaadetaan päälle kaukalokaupalla. Täällä ihmiset ilmeisesti oikeasti kuvittelevat, että kukaan olisi tosissaan siirtämässä virka-ajan ulkopuolista päivystystä 130km päähän kuntakeskuksesta, jos tälle nähtäisiin muita toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja. Lienee tunnustettu tosiasia, että kunnan kassassa pohja häämöttää ja jos laskelmissa on todettu että siirto tuottaa säästöjä päivystyksen säilyttämiseen nähden niin se on sillä selvä. Mitä muuta valtuutettu voi tehdä kuin arvioida kriittisesti laskelmaa ja jos ei siinä aukkoja totea, niin pitää sitä parhaana mahdollisena laskelmana kunnes toisin osoitetaan. Mielipide on mielipide ja matematiikka ei ole mielipiteisiin vaan tietoihin ja oletuksiin perustuvaa tiedettä.

Lehdissä on myös kirjoiteltu että lääkäreitä ei ole tahtonut kylään saada kuormittavan päivystyksen vuoksi. Esillä on ollut tavoite turvata kuntalaisille tasokkaan päivystyksellisen ja ensihoidon lisäksi mahdollisuudet kiireettömään terveydenhuoltoon, johon tarvitaan niitä lääkäreitä, joita ei rekrytoimalla tai ostamalla tunnu kylään löytyvän.
Asia on tunteita herättävä, kun on kyse terveydestä, mutta poteroihin kaivautuminen mielipiteiden kanssa ei vie asiaa eteenpäin millään tavalla, vaan todennäköisesti karkoittaa "pätevimmät" päättäjät valtuustosta.

Vastaukset

Äsläk

#21 Aikalisä

2014-02-12 20:55:46

#20: Sivustaseuraaja - Mitämitämitä

Nyt on järkevää, että jatketaan vanhaan malliin. Otetaan hengähdystauko. Ei ole kiire. Eikä näinollen tehdä päätöksiä, joka muuttaisi nykytilan. Eli katsellaan ja tarvittaessa otetaan kantaa riksraks -askelin :) Olkaa valtuusto nyt viisaana!

 

veronmaksaja

#24 Re: Mitämitämitä

2014-02-13 11:36:14

#20: Sivustaseuraaja - Mitämitämitä

"Nimimerkkien takaa netissä tapahtuva huutelu ihmetyttää."

toivoo nimimerkin takaa huutelija

"Täällä ihmiset ilmeisesti oikeasti kuvittelevat, että kukaan olisi tosissaan siirtämässä virka-ajan ulkopuolista päivystystä 130km päähän kuntakeskuksesta, jos tälle nähtäisiin muita toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja."

Vaihtoehtoja ei haluta edes selvittää. Niitä kyllä olisi olemassa.

"Lienee tunnustettu tosiasia, että kunnan kassassa pohja häämöttää ja jos laskelmissa on todettu että siirto tuottaa säästöjä päivystyksen säilyttämiseen nähden niin se on sillä selvä."

Rahaa kuitenkin riittää yllinkyllin tuhlattavaksi muualle, ei lakisääteisiin palveluihin. Liikuntahallin ja Hannuksenkartanon budjetit ylitettiin lähes miljoonalla. Luostolle maksetaan kunnan oman rinnealueen vuokraa. Pidetään tappiollisia kiinteistöjä ja pönkitetään tappiollisia yhtiöitä. Matkustellaan ulkomaille ystävyyskuntiin. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin.

"Lehdissä on myös kirjoiteltu että lääkäreitä ei ole tahtonut kylään saada kuormittavan päivystyksen vuoksi."

Loppuvuoden viikonloppu päivystykset on kuitenkin varattu jo helmikuussa???? Tuntuu olevan haluttua päivystää.

 




Vieras

#25 Re: Mitämitämitä

2014-02-13 18:18:25

#20: Sivustaseuraaja - Mitämitämitä 

 Anteeksi ketkä on pätevimmät päättäjät?