Vastustamme arki-iltahoidon lopettamista Noormarkussa

Kommentoitu viesti


Vieras

#9 Hyvät viisaat päättäjät ...

28.02.2014 16:06

Onko se äkillinen rahallinen säästö pitkässä juoksussa todellakin se paras säästö ??
Jospa viisaat päättäjät voisivat selventää asiaa, sillä itse en näe asiassa mitään hyvää.
Mikä etu on sillä, että lapsia täytyy lähteä raahaamaan aamulla esim. anivarhain Poriin hoitoon, ja tulla sitten itse takaisin Noormarkkuun töihin. Tai vastaavasti iltavuorolaisen lähteä hakemaan lasta illalla kymmenenkin jälkeen hoidosta, ja mahdollisesti viedä lapsi taas jo aamusta varhain takaisin Poriin?? Näillä päätöksillä pienokaisille tulee kyllä kohtuuttoman pitkät päivät. Eikö lasten hyvinvoinnilla ole mitään merkitystä ??? Kaikki ihmiset kun eivät valitettavasti ole töissä ma-pe 8-16, eikä kaikilla suinkaan ole varaa hankkia yksityistä hoitajaa korjaamaan tilannetta. Lapsen parasta ajatellen täytyisi siis vallitsevassa tilanteessa pyrkiä hankkimaan sellainen työ, missä ollaan vain virka-aikana, tai lähteä etsimään uutta kotia Porista, ettei lasta tarvitsisi raahata edes takaisin. Aikuisten vastuu ja tehtävä kun on mielestäni pyrkiä pitämään huoli siitä, että pienillä sekä toki myös suuremmillakin lapsilla olisi mahdollisimman turvallinen ja stressitön ympäristö kasvaa ja kehittyä. Keskipalkkaisille aikuisille ja varsinkin yksinhuoltajille tämä kaupungin päätös alkaa olemaan aika hankala kuvio järjestää.
Ymmärtäisin tilannetta edes hiukan paremmin mikäli Piilitien päiväkodissa olisi jotain ongelmia, jotka olisivat haitaksi lapsillemme. Ymmärtääkseni lasten vanhemmat ovat erittäin tyytyväisiä päiväkodin hoitajiin ja sen toimintaan ! Tutkimuksetkin ovat tämän osoittaneet !

Vastaukset

Adressin allekirjoittanut

#10 Re: Hyvät viisaat päättäjät ...

2014-03-02 15:22:11

#9: - Hyvät viisaat päättäjät ...

Joo, ei tässä lasta ajatella. Eikä kunnan tulevaisuutta. Eläköityvät lapsensa jo kasvattaneetko ovat Noormarkun tulevaisuus? Käsittämätöntä. En ole kuntalainen - tunnustan - mutta omat lapseni ovat iltahoidossa toisella paikkakunnalla. Jos kuntani ei tarjoaisi iltahoitoa, en epäilisi hetkeäkään nostaa kytkintä ja muuttaa muualle. Verorahani (lapseni siis eivät ole ikuisuutta iltahoidon tarpeessa) kelpaa ehkä muualle paremmin. Onko Noormarkusta kenties juuri lopetettu terveyskeskuksen iltapäivystys tai muu isopalkkaisen työntekijän lasten hoidontarvetta aiheuttava tekijä? Miksi lapsella ei ole väliä?