Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle

Kommentoitu viesti

Markus Kiili

#202 Re: Re: Re: Re:

07.03.2014 21:40

#199: w - Re: Re: Re:

No mihinkä muuhun kuntaan kolarilainen veronsa maksaisi kuin Kolariin? Siihen kuntaan ne verot maksetaan, jossa ollaan kirjoilla. Suomessa ei voi maksaa veroja muualle vaikka haluaisi.

Kaivos ei pelkästään toisi työpaikkoja vaan myös veisi muista palveluista paljon työpaikkoja. Kaikki matkailusta riippuvaiset alat kärsisivät. Minä en ymmärrä miksi perustaa kaivos 17 vuodeksi paikkaan, jossa se tuhoaa menestyvän ja kasvavan toimialan, jolla ilman kaivosta pysyvät kasvunäkymät. Minusta se on erittäin lyhytnäköistä toimintaa.

Kolarissa on kaksi vaihtoehtoa. Joko perusteaan Hannukaisiin kaivos, joka näivettää matkailun ja kaivoksen lopettaessa kunta tyhjenee lopullisesti tai satsataan kunnolla matkailuun sekä luonnon säilyttämiseen, jolloin kuntatalous voi jatkossakin hyvin. Ei ole mitään syytä, etteikö turismi voisi olla ympärivuotista myös Kolarissa. Nytkin hyvin monet ovat ympärivuotisessa työsuhteessa Ylläksellä. Työt vain kasautuvat sesonkiaikoihin ja vastaavasti vapaata on sesonkien ulkopuolella. Palkka kuitenkin juoksee koko vuoden, koska tunteja on tehty sesongissa varastoon.

Kaivosmiesten hurjista palkoista keskustellessa kannattaa lukea tämä uutinen: http://yle.fi/uutiset/kaivospalkka_voi_olla_pettymys/6206906

 

Vastaukset

0000w

#210

2014-03-13 20:37:57

#202: Markus Kiili - Re: Re: Re: Re:

vuosiansio 60000€,työtuntimäärä kk/n.155t.päivätyö ei vuorolisiä.tuotantolisää maksetaan.mielestäni kohtuullinen palkka tavalliselle kaivoksen duunarille