Lapsiperheiden puolesta - Lapsilisät verottomana!

Kommentoitu viesti


Vieras

#2

25.03.2014 04:50

Mieluummin tuloraja kuin verotus lapsilisiin!

Vastaukset


Vieras

#8 Re:

2014-03-25 06:29:40

#2: -

Todellakin lapsilisä,elatustuki tulorajan mukaan


Vieras

#44 Re:

2014-03-25 10:35:05

kannustan tuloraja eehdottomasti! !

 

Duunari

#82 Re:

2014-03-25 12:55:44

#2: - Mieluummin tuloraja kuin verotus lapsilisiin!

Tulorajaksi siis X €:a. Maija Mannekiinin palkka on 10€ alle tuon tulorajan. Ahkera kun on, Maija saa 20€:n palkankorotuksen. Tästä häntä sitten palkitaankin lapsilisän leikkauksella kun kerran tulorajojen vaatijat sellaisen älyttömyyden saivat läpi ajetuksi.

Miksi ihmeessä pitää aina ehdottaa näitä "et sinä saa tuon enempää kuussa tienata"-säästöjä. Joko tällaiset lisät ovat verottomia ja tulorajattomia tai sitten niiden pitää olla veronalaista tuloa jolloin palkankorotus toki pienentää etuutta, mutta vain kasvavan veroprosentin verran ja lisätyö on silti kannattavaa.

Niina

#171 Re:

2014-03-25 21:14:28

#2: -

Mieluummin tuloraja kuin verotus lapsilisiin! Samaa mieltä

vieras

#174 Re: Tuloraja

2014-03-25 21:20:47

#2: -

Kanssasi niin samaa mieltä.. Katainenkin jossain tv haastattelussa oli perheensä kanssa ja sanoivat olevansa kattelemassa rahastosalkkuja minne laittaavat lapsilisän lapselleen.. Kyllä se vaan niin on että jos tuollaiseen lapsilisät "rikkailla"menee niin eivät todellakaan sitä tarvitse!

Toiseen hengen vetoon hän sanoi että jos tulorajat laitettaisiin lapsilisiin niin ei siitä niin paljon valtiolle hyötyä tule kun siitä että ne verolle laitettaisiin... Luulenpa vaan tässäkin suhteessa tilanteen olevan aika fifty-fifty

Liberaali

#315 Re: Suhteellisuudentajua

2014-03-26 12:18:18

#2: -

Hohhoijaa, olisiko pieni suhteellisuudentaju paikallaan. Huomasiko joku oman navan tuijottelulta että joka paikasta leikataan rankasti, ja lisää pitäisi leikata:

http://yle.fi/uutiset/hallitus_leikkaa_ja_kiristaa_verotusta_-_tassa_kaikki_listattuna/7156574

Tottakai sosiaali- ja terveyspuolelta pitää leikata, se on noin puolet valtion menoista ja nykymaailmassa kestämättömän kokoinen. Kaikki säästöpaketit jotka eivät kohdistu sinne ovat näpertelyä.

ja voitte varauta lisäitkuun kaikkien omien etujenne vahtimisessa, kaikillahan meillä niitä on jos ajatellaan sitä eikä yhteistä hyvää. Lapsilisiä leikataan 110 miljooonalla vuodessa, ja leikkaukset kokonaisuudessaan ovat 2300 miljoonaa, aikalailla samanverran pitäisi esim. jostain leikata lisää että Suomen puolustus saataisiin uskottavaksi jos pysytään liittoutumattomana.


Vieras

#426 Re: tuloraja on hankala?

2014-03-26 19:19:13

#2: -

Mikä se tuloraja olisi ja miten se määriteltäisi? Huomioitasiko lapsien lukumäärä? Entäs menot, lapsista aiheutuvat kulut esim. jos on myös elatusvelvollinen? Olisiko se brutto- vai nettotulosta, viime vuoden verotustietojen mukaan, miten se porrastettaisi ja entäs jos tulot muuttuvat vuoden aikana tai vaihtelevat, ovat erit joka kuukausi? Miten yrittäjien tulot huomioitasi? Lasketaanko tuloksi muut Kela-etuudet kuten asumistuki tai elatusmaksu/tuki?

Minusta tulorajat on hankala ja monimutkainen ja kaikken paras on tämä nykyinen systeemi. Kaikille sama summa. Toki se vähän närppii, kun selkeästi varakkaat voi antaa sen lapsilleen kuukausirahaksi tai laittaa korkeakorkoiselle, ja itsellä kaikki menee ihan elämiseen, mutta ei nämä muutokset ja ehdotuksetkaan mitään tasapuolisuutta tuo. Maailma on epäoikeudenukainen, tasan ei mene, mutta nykyisellään lapsilisä onkin ainoa missä menee tasan kaikille.


Vieras

#638 Re:

2014-03-27 14:11:41

#2: -

Käsittämätöntä että tulorajaa ei ole! Ei liene lapsilisän tarkoitus, että lapselle kasataan pesämuna. Toisilla se menee puhtaasti elämiseen.

ei lapsilisiä

#657 huomio verolle nämä sieltä puuttuvat rahat!!!

2014-03-27 17:43:10

#2: -

abcdef

Ei esille tuoda =Miksei sijaisperheen tukia laiteta verolle?(n:800 euroa verotonta 1 lasta kohden saa sijaisvanhempi)

miksi niitä ei alenneta ja niihin kosketa veroteta?

miksi heille maksetaan kaikki? esim:ulkomaan matkat,harrastukset ulkomaille, passit, matkakorvaukset ymm..

pienituloisille lapsiperheillä ei mahdollisuutta noihin menoihin ei tukea ja vielä tiukemmalle laitetaan koskemalla lapsilisään

lapset eriarvoisiksi laitettu lapsien edun mukaisesti pitäisi yhdenvertainen olla.

Siinä näyttää menevän ,että köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu. sijaisperheen tuet vaatii tarkistusta ja verotusta.

voitaisiin kerätä verotuloja muutamia satoja miljoonia euroja verottamalla sijaisperheen tuki verolle!! ei lapsilta lapsilisää!!

Oikeudenmukainen lapsilisäjärjestelmä

#743 re; lapsiperheiden puolesta - lapsilisät verottomana!

2014-03-28 21:46:49

#2: -

Kannatan, että pienituloisten lapsilisät ovat verottomia. Ja isotuloisten lapsilisät lakkautetaan, isotuloiset eivät tarvitse tukea lastensa taloudelliseen huolenpitoon.

Olen päiväkodissa töissä. Näen päivittäin tuloerojen vaikutuksen lasten vaatetuksessa. Hyväpalkkaisten vanhempien lapsilla (suurimmalla osalla) on hyvät säänmukaiset ulkoiluvaatteet. On pienituloisia vanhempia, joiden lapsilta puuttuu perusvaatteita: kurahousuja, kurarukkasia, saappaita. Nämä lapset ulkoilevat päiväkodin varavaatteissa. Ei näiltä vanhemmilta voi pyytää puuttuvia vaatteita, kun tietää, että he ovat työttömiä tai hyvin pienituloisia.

Mitä hyvätuloiset vanhemmat tekevät n. 20 000 e:lla, jonka saavat 17 vuoden aikana lapsestaan? Kenties he voivat tallettaa summan kokonaisuudessaan lapsensa tilille tulevaisuutta varten? Onhan se mukava summa, kun lapsi lähtee opiskelemaan aikuisena. Pienituloisen perheessä lapsililsä menee elämiseen joka kuukausi, ei siitä jää säästöön.

Lapsilisäjärjestelmä on nykyisellään epäoikeudenmukainen, hyväosaisia suosiva.

 

Kuka tekisi adressin, jossa lakkautettaisiin hyvätuloisten lapsilisät ja korotettaisiin pienituloisten lapsilisät? Sellaisen voisin allekirjoittaa.


Vieras

#838 Re:

2014-04-25 06:14:58

#2: - Olen samaa mieltä. Eivät rikkaat tarvitse lapsilisiä. Tuloraja voisi olla ehkä semmoiset 2000 e kuussa, vähän tietysti riippuu asuinpaikasta...