Suvivirsi-päätös peruttava

Kommentoitu viesti

Pakanakö

#27 Onko pakko?

27.03.2014 10:19

Suvivirsi itsessään ei varmaan tässä ole se ongelma. Miksi Suomessa edes sotketaan pakollinen oppivelvollisuus ja uskonto keskenään ja pakotetaan lapset veisaamaan virsiä koulun juhlissa? Miksei juuri riittäisi suvivirren ensimmäinen säe(ilman uskonnollisiamenoja)? Eihän USAssakaan koulussa ole uskonnon opetusta. Se tehdään sitten omalla ajalla ja sunnuntaisin halukkaat saa mennä oman uskonsa kirkkoon ja veisata sielunsa kyllyydestä.

Vastaukset


Vieras

#38 Re: Onko pakko?

2014-03-28 10:20:28

#27: Pakanakö - Onko pakko?

Niin, USAn kouluissa ei laulella virsiä eikä koulussa saisi Jumala sanaa edes mainita. Mutta miksi malli juuri USAsta? Sama kielto oli Neivostoliitossa! Iranissa ja Irakissa Allah sanaa viljellään koulussa aamusta iltaan ja järjestelmä koulussa pakottaa länsimaisten perheiden lapset todella osallistumaan uskonnollisiin menoihin.

Kaiken sortin tapoja maailmasta löytyy. Pidetään omasta nykyjärjestelmästä kiinni!

Suomessa vanhemmat saavat valita lapselleen uskonnon opetuksen tai elämänkatsomustiedon tai vapautuksen uskonnon opetuksesta. Eikö tämä anna paljon suuremman vapauden kuin USAn täyskielto!


Vieras

#40 Re: Onko pakko?

2014-03-28 13:16:24

#27: Pakanakö - Onko pakko?

Vai niin!

Oletko ajatuksilta samanlainen kuin tiedän joidenkin vapaa-ajattelijoiden olevan. Tiedän tapauksia, joissa ateistivanhemmat ovat laittanut lapsensa (koululaisia), seurakunnan iltapäivähoitoon mutta ovat kieltäneet, että heidän lapsensa eivät saa osallistua uskonnolliseen toimintaan.