Suvivirsi-päätös peruttava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suvivirsi-päätös peruttava.


Vieras

#26

27.03.2014 10:05

Suvivirsi on aina kuulunut kevätjuhliin ,se on kaunis virsi , ei kaikkia perinteitä pidä romuttaa . Minä en koe sitä liikaa uskonnollisena , eikä varmaan moni muukaan, vaikkei kirkkoon kuuluisikaan !
Pakanakö

#27 Onko pakko?

27.03.2014 10:19

Suvivirsi itsessään ei varmaan tässä ole se ongelma. Miksi Suomessa edes sotketaan pakollinen oppivelvollisuus ja uskonto keskenään ja pakotetaan lapset veisaamaan virsiä koulun juhlissa? Miksei juuri riittäisi suvivirren ensimmäinen säe(ilman uskonnollisiamenoja)? Eihän USAssakaan koulussa ole uskonnon opetusta. Se tehdään sitten omalla ajalla ja sunnuntaisin halukkaat saa mennä oman uskonsa kirkkoon ja veisata sielunsa kyllyydestä.

Vieras

#28 Re:

27.03.2014 11:16

#25: -

Vai että ihan "ammoisista ajoista lähtöisin"? Hölmö kommentti osoittaa paljonko sinäkin tiedät.

Alkuperäinen ruotsinkielinen virsi on vuodelta 1694 ja se on suomennettu ensimmäisen kerran 1701 eli ei nyt kovin "ammoisista ajoista" ole kyse. Koulun päättäjäisissä virsi vakiintui vasta viime vuosisadalla eli tässäkin meni metsään ja kunnolla.


Vieras

#29

27.03.2014 14:45

Suvivirsi on kaunis laulu eikä siinä ole mitään pahaa eikä traumatisoivaa. En koe, että suvivirsi olisi erityisen uskonnollinen laulu, en koe sitä uskonnollisena lauluna, vaikka se onkin virsi. Suvivirsi on hyvä säilyttää, monet pitävät siitä laulusta.

 


Vieras

#30

27.03.2014 14:58

En vastusta Suvivirren laulamista kevätjuhlissa, vastustan sitä että Suvivirttä lauletaan koulun juhlasalin sijaan kirkossa. Jokainen koululainen on kevätjuhlansa ansainnut.
Truthsender

#31 Pakanalliset ylistyslaulut pois koulusta!

27.03.2014 15:02

Ottakaa huomioon myös muutkin. Veisatkaa krusifiksitornien alla niin paljon kuin haluatte, mutta jättäkää oikeat ihmiset rauhaan.
Kirkko eroon valtiosta.

Vieras

#32

27.03.2014 16:54

Suvivirsi on perinne. Laulaa voi kuka vaan.

Vieras

#33

27.03.2014 19:09

Suvivirrestä alkaa kesä,ei saa poistaa. Kuuluu SUOMALAISUUTEEN.EI OLE uskontoa.

Vieras

#34

27.03.2014 19:14


Kevätjuhlaan kuuluu suvivirsi piste niinkuin Joulujuhlaan enkeli taivaan.Perinteet on luotu pysyviksi ei niitä pidä muuttaa.


Vieras

#35

28.03.2014 07:33

Miksi kaikilla muilla pitää olla kaikki mahdolliset oikeudet, muttei Suomen kristityillä????

Vieras

#36

28.03.2014 10:04

jo on aikoihin eletty!!!
Luovija

#37 Missä monikulttuurisuus?

28.03.2014 10:05

Jos minä en usko Jumalaan, voin mielestäni silti osallistua sellaisten laulujen kuunteluun, joissa on kaunis sävel, kauniit sanat, joilla toiset kiittävät Jumalaansa ja joilla on toisille juuri siinä tilaisuudessa tärkeä arvo. Koulussa kukaan ei kieltänyt minua vain kuuntelemasta Suvivirttä. Monikulttuurisessa maailmassa tulemme varmasti kohtaamaan tilanteita, joissa jonkun arvomaailmaan kuuluvat tavat tulevat esille ja jotka on hyväksyttävä toisille oikeuksiksi, vaikkemme itse niitä kannatakaan.
Itse osallistuminen on eri asia kuin mukana oleminen. Menen ystävieni häihin, vaikka ne vietetään muslimien tai kristittyjen tapaan. Voin silti pitää kiinni omasta arvomaailmastani. Tässä maailmassa tähän on vain totuttava. Eikö tämä ole juuri sitä rikkautta. Mitä kulttuurien erojen rikkautta on se, että jokainen joutuu salaamaan niitä ja toteuttamaan niitä vain omissa ympyröissään. Sitäpaitsi kevätjuhlassa lauletaan paljon sellaisia rallatuksia, joissa ei mainita mitään "hengellistä", näin kaikki saavat omaansa, Jumalaan uskomattomat jopa enemmän kuin kristityt tai muut uskontokunnat.
Lapsille olen antanut ohjeeksi, että vaikkeivät itse osallistuisi koulussa johonkin "kunnioitus"toimintaan, heidän tulee käyttäytyä siten, ettei heidän oma toiminta saa loukata eikä häiritse muille tärkeää tilannetta. Jos muut nousevat ylös laulettaessa "Nyt Jumalalle kunnia...", heidänkin kannattaa nousta ylös, koska heidän ylösnousemisensä ei osoita heidän Jumalan kunnioittamista, jos eivät kerran mielessään Jumalaan usko. Mutta itse ylös nouseminen isossa salissa ei aiheuta hämminkiä, tilanne pysyy rauhallisena eikä aiheuta riitoja eikä loukata muita. Toinen tapa olisi jäädä juhlasta kokonaan pois, mutta miksi opettaisin lapsia eristäytymään ympäröivästä maailmasta, jossa vielä tänään on kaikilla oikeus olla omaa mieltä.
Vain omien oikeuksien vaatiminen ei tule koskaan onnistumaan monikulttuurisessa maailmassa. Jokaisen on opittava luovimaan ja silloin löytää paljon hienoja kokemuksia!
Rehellisesti sanoen, kyllä minullekin tulee todella ihania muistoja, kun kuulen lasten laulavan "Jo joutui armas aika" Miksi jättäisimme uudet sukupolvet paitsi sellaista kokemusta? Eihän se minun arvomaailmaani kuitenkaan siitä mihinkään muuta.

Vieras

#38 Re: Onko pakko?

28.03.2014 10:20

#27: Pakanakö - Onko pakko?

Niin, USAn kouluissa ei laulella virsiä eikä koulussa saisi Jumala sanaa edes mainita. Mutta miksi malli juuri USAsta? Sama kielto oli Neivostoliitossa! Iranissa ja Irakissa Allah sanaa viljellään koulussa aamusta iltaan ja järjestelmä koulussa pakottaa länsimaisten perheiden lapset todella osallistumaan uskonnollisiin menoihin.

Kaiken sortin tapoja maailmasta löytyy. Pidetään omasta nykyjärjestelmästä kiinni!

Suomessa vanhemmat saavat valita lapselleen uskonnon opetuksen tai elämänkatsomustiedon tai vapautuksen uskonnon opetuksesta. Eikö tämä anna paljon suuremman vapauden kuin USAn täyskielto!


Vieras

#39

28.03.2014 10:23

#38: - Re: Onko pakko?

Niin ja Suomessa jää vielä vapaus valita menenkö koulun juhlaan vai jäänkö pois?


Vieras

#40 Re: Onko pakko?

28.03.2014 13:16

#27: Pakanakö - Onko pakko?

Vai niin!

Oletko ajatuksilta samanlainen kuin tiedän joidenkin vapaa-ajattelijoiden olevan. Tiedän tapauksia, joissa ateistivanhemmat ovat laittanut lapsensa (koululaisia), seurakunnan iltapäivähoitoon mutta ovat kieltäneet, että heidän lapsensa eivät saa osallistua uskonnolliseen toimintaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.03.2014 14:29



Vieras

#42

28.03.2014 17:18

Kyllä suvivirsi pitää kevätjuhlassa olla ja joulujuhlassa jouluevankeliumi. Ilman niitä ei kevät- ja joulujuhla tunnu samalta.

Vieras

#43

29.03.2014 05:05

Näinkö alas ollaan perinteisten arvojen alasajossa menty. Ilman Suvivirttä en päättäjäisiin menisi jos olisin kouluiässä. Tämän lapsilauman ja vassareitten aatemaailma on arvoton ja lapsilauma on meidän hallitus.
Juizz

#44 Re: Vähemmistöjen kunnioittaminen on sitten vaikeaa

29.03.2014 07:46

Itsenäinen ajattelija

#45 Re:

29.03.2014 08:45

#22: -

Niin ei lapset, lapsukaiset siellä koulussa ajattele että, jaa tässähän meille syötetään uskontoa!! Mutta, oletko miettinyt miksi? Olisko, voisiko olla niin, että lapset, ainakin pienimmät eivät vielä ymmärrä mahdollisa jonkin asian "pakkosyöttöä".

Monissa maissa, joita kyllä olemme kärkkäästi arvostelemassa, ns. pakkosyöttö aloitetaan jo pienistä lapsista. Kannattaisi ehkä joskus miettiä, laajemminkin kuin pelkästään suvi-virren, tiimoilta asioita Suomessa? Voisiko olla, että tällä suvi-virsi keskustelulla halutaan harhauttaa kansalaisten fokus pois jostain tärkeämmästä asiasta?

En tiedä, tulin vain pohtineeksi tällaistakin vaihtoehtoa.



Vieras

#46

29.03.2014 10:07

Puolueettomassa maassa ei viranomaisten pitäisi ottaa kantaa tällaiseen asiaan kuin Suvivirren laulaminen koulun päätösjuhlassa. Kannan ottaminen ei olisi puolueettomuutta!
Monikulttuurisuus on tullut ja se pysyy. Monikulttuurisuuteen kuuluu erityisesti omasta kulttuurista ja perinteistä kiinni pitäminen, muussa tapauksessa eniten sikiävän heimon kulttuurista tulee maailmanlaajuinen ja menetämme kaiken vähemmistökulttuurin.
Tataarit sopeutuivat aikanaan hyvin tänne pohjolaan. He eivät asettaneet vaatimuksia kouluille eikä muuallekaan yhteiskuntaan.
Tämä suvivirren jahtaaminen ei ole tietääkseni muiden uskontokuntien alkuun panema vaan vapaa-ajattelijoiden. Missä on vapaa ajattelu koulussa, jos vapaa-ajattelijat määräävät, mitä juhlassa saa laulaa+

Vieras

#47

29.03.2014 13:26

Moni suomalainen on ollut mukana katsomassa Intiassa hindujen tai Afrikassa joidenkin heimojen perinteisiä uskonnollisia juhlia ja kertoo niistä kovasti innoissaan muille. On ottanut valokuvia tilaisuuksista jne. kokematta silti, että hänen omaa uskontoaan olisi loukattu, koska hänet on viety sellaiseen tilaisuuteen. Siellä sikäläiset saattavat laittaa ulkopuoliselle jotakin rituaaliin kuuluvaa kaulaan tai päähän lupaa kysymättä, eikä siitä kukaan osaa harmistua tai pahoittaa mieltään. Sikäläiset tekevät sen osoittaakseen ystävyyttään ja toivoakseen vieraalle kaikkea hyvää ja toivoakseen, että pahat henget eivät pääsisi vierasta vahingoittamaan. Kaunis ajatus, vaikkei itse siihen uskoisikaan!
Ketään ei Suvivirsi vahingoita. Pahaa siitä ei saa, vaikka vapaa-ajattelijat sitä yrittävät kaikin keinoin keksiä.
Jos pelkää oman lapsensa kääntyvän ateismista uskovaksi kristityksi Suvivirren kuultua, on se turha pelko. Ja jos kääntyisi, niin omapa se valinta olisi. Valintojakaan kun ei voi tehdä, jos ei ole tietoa vaihtoehdoista.

Kaikukoon juhlassa keväisen
Suvivirtemme perinteinen.
Se kertoo, on kesä nyt alkanut
koulu kaikilta loppunut.


Vieras

#48

29.03.2014 13:46

ei pidä kaikkia perinteitä tuhota ei muslimi maissakaan saa käyttäytyä ja pukeutua ja laulaa kristillisiä lauluja kouluissa
Vieras

#49

30.03.2014 01:41

Perinteitä tulee ja perinteitä menee.
Suvivirsikin luritus muiden joukossa, siihen pitäisi vaihtaa sanat että se oli sovelias jokaiselle, muuten en näe mitään tasa-arvoista sopua.

Vieras

#50 Re:

30.03.2014 02:47

#49: Vieras -

Siihen on tehty uudet sanat jo kauan sitten. Sävel on sama, luonnon ylistys on ennallaan, ainoa mikä puuttuu on jeesustelu. Googlaa vaikka "suvilaulu". Mutta koska vaalit on tulossa niin eihän tuo nyt näille mukamas "kristityille" rasisteille kelpaa. Ulvotaan vaan kuorossa "mamu on paha"... ja toivotaan ääniä. Tarteeko sanoa mille porukalle? Jep, en uskonutkaan.