Nojanmaa tarvitsee oman koulun

Kommentoitu viesti

Jäitä hattuun

#4 Koululaisten puolesta

16.05.2014 13:15

Laskekaahan uudelleen hyvät päättäjät,paljonko uuden koulun todellinen kustannus olisi jos se tehtäisiin kunnan omana työnä.Kuntahan joutuu maksamaan joka tapauksessa palkat,isolle joukolle
rakennusalan ammattilaisia (rak.mest/insinöörit/suunnittelijat).8 miljoonan kustannusarviohan viittaa mahdollisimman suureen avustukseen valtiolta,jota nyt ei saatu.Uutta rakennustahan varten on jo piirrustukset ja melko uusi lämpölaitos.Vanhan koulun voisi myydä jollekin toimijalle, nykyisessä kunnossa.

Vastaukset


Vieras

#7 Re: Koululaisten puolesta

2014-05-16 14:33:11

#4: Jäitä hattuun - Koululaisten puolesta

HOPLAA! Meinaat että kustannusarvioon on heitetty reilusti ilmaa väliin, jotta jäätäisin parhaassa tapauksessa voitolle?Kyllähän kustannusarviot perustuu ihan oikeisiin lukuihin siitä, paljonko resursseja (muun muassa raakaineet + työtunnit) vaatii. Lisäksi tukien hakemisessa ei parane hirveesti ilmaa olla, sillä muuten sitä tukea ei saada.

Ei taida kaupungilla olla resursseja toteuttaa tätä sisäisesti monestakaan syystä. Jos leikisti oletetaan, että rakennusmestarit, insinöörit, suunnittelijat voisivat olla kiinni tässä projektissa (monien muiden lisäksi), niin heidän palkkakulut tuosta kustannusarviosta on hyttysenjätöksen verrran. Näiden lisäksi työmaalla tarvitaan kymmeniä rakennusmiehiä. Siinä olisikin kunnalla taikominen varsinkin kun osan pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan. Palkkakustannuksen lisäksi tarvitaan raaka-aineet, jotka sitten haukkaavatkin suuren osan kokonaiskustannuksista.

Kysymys kuuluu, että mitä vanhalle rakennukselle teidän mielestänne pitäisi tehdä? Sisäilmaongelman takia siellä ei voida enää pitää oppilaita, eikä sitä voida soveltaa oikein muuhunkaan tarkoitukseen. Myyntiarvo on rakennuksen käyttökelvottomuuden takia luultavasti lähes olematon (vrt. vanha AIKOn rakennus telakkatiellä). Kaupunki ei myöskään voi pitää rakennusta pystyssä "huvin vuoksi", sillä sekin maksaa.

Aikanaan tehtyjen "suunnittelukukkasten" korjaaminen on käytännössä mahdotonta, minkä vuoksi on kannattavampaa rakentaa kokonaan uusi koulu. Valitettavasti avustusta ei saatukaan, joten kaupunki on aika mahdottomassa asemassa. Uskoisin että kaupunkin kyllä mielellään haluaisi uuden koulun, mutta jos pääomaa ei ole ja tukirahat on katkaistu, niin minkäs asialle voi. Ainoa keino olisi yrittää vedota valtion päättäjiin, mutta jos sekään ei auta...