Kattiharju

Kommentoitu viesti

Kattiharjun Manu

#34 Kysely

17.07.2014 19:26

Kysely on samalla myös voimalinjojen läheisyydessä asuville. Kysely on siis lähtenyt vain 500 henkilölle Laihian, Seinäjoen, Ilmajoen ja Isonkyrön alueella. Tuolle alueelle mahtuu tuhansia ihmisiä ja ei ole todellakaan riittävä katsaus "mielipiteestä". Meidän kylälle on tullut muutamaan taloon ja moneen ei ole tullut... onneksi mieli on yhtenevä eli VE0:lle on kannatusta lähes 100%!!!

Vastaukset

Kaukaa viisas

#37 Re: Kysely

2015-01-09 07:54:04

#34: Kattiharjun Manu - Kysely 

Täällä NIMBY-ilmiö kukoistaa. Tuulivoimala on ihan jees ja rakentakaa vaan, kunhan ei missään tapauksessa mun takapihalle...

Kunnalla on velvollisuus hoitaa osallistumis- ja vuorovaikutusmenettely vain siten kuin laissa vaaditaan. Laki ei velvoita erillisen informaation lähettämiseen kuin tietyssä vaiheessa varsinaisen kaava-alueen rajauksen sisään jääville ulkopaikkakuntalaisille maanomistajille tai -haltijoille. Eli käytännössä riittäisi, että laitetaan kuulutukset nettiin ja paikallisiin sanomalehtiin, kun kaava-asia on mahdollisesti edennyt seuraavaan vaiheeseen.

Kuten joku jo aiemmin totesi, kannattaa rauhassa katsoa, mihin asia kehittyy ilman sen ihmeempiä uhkailuja, vaatimuksia jne., koska ne äärimmäisen harvoin johtavat yhtään mihinkään muuhun kuin nokkapokkaan. Jos kunta on saanut kaavoitushakemuksen, ja se on päätetty (hallitus/valtuusto) kuntaan työn alle ottaa, on prosessi hoidettava alusta loppuun (hyväksyminen/keskeyttäminen) riittävin lähtötiedoin, perustein, arvioinnein, selvityksin ja _lain_ edellyttämällä tavalla. Kaavaprosessi on juurikin se väline, jolla koko hankkeen mahdollisuudet tutkitaan!

Ja vinkkinä vielä - monen allekirjoittajan adressi on erityisen huono tapa ilmaista oma kantansa asiaan. Asioita päättäjille valmistelevat henkilöt arvostavat enemmän jokaisen henkilökohtaisesti jättämää omaa (oikeaa) mielipidettä kuin ryhmäadressia (tai asukasyhdistyksen iltamissa tms. yhdessä sovittuja "valitusperusteita"), koska adressiin laitetaan helposti nimi ihan vaan siksi, että naapurisopu pysyy yllä tms. epäolennaisuuden vuoksi. Kurkkasin allekirjoituksia, ja siellä näytti olevan heti ensimmäisellä sivulla joku jamppa Espoosta, mikä ei herätä kovastikaan luottamusta allekirjoittajien tarkoitusperistä. Pointsit vain, jos kyseinen jamppa oikeasti omistaa tai hallitsee maata kaava-alueella.

Tsemppiä kaikille osapuolille asian tiimoilta.