Kattiharju

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kattiharju.

Opiskelija

#26 Lukekaa YVA

18.12.2013 11:32

Kannattaa tutustua tuohon YVA-arvointiohjelmaan. Siinä selvitetään mihin alueisiin tuulivoimapuisto vaikuttaisi ja millä tavoin. Siitä selviää myös että on kolme eri vaihtoehtoa minne tuulivoimalat rakennettaisiin. Sivulla 25 on kuva. Minusta vaihtoehto 2 ei ole ollenkaan huono. Eli myllyt tulisivat Naarajoelta Jokiperään, ei Jakkulan kylän tai Kylänpään läheisyyteen. Sen voisin vielä lisätä että aina joku kärsii, kun joku näin iso hanke toteutetaan, vaikka olisikin vain tuo 2. vaihtoehto. Ja sitähän ei vielä tiedetä kuinka kannattavaa tuulivoiman rakentaminen yleensäkkään on.

Etp

#27 Kattiharju

29.12.2013 12:54

Ei minulla tuulivoimaa mitään vastaan ole.Muttei tarvi liian lähellä asutusta rakentaa.
Pena

#28 Sopiva etäisyys

04.01.2014 15:53

Mikä on sopiva etäisyys tuulivoimalalle asuinrakennuksesta.
Entä loma-asunnosta?

Vieras

#29

23.01.2014 14:45

Rakennuttajan saksalainen emoyhtiö (PROKON) hakenut velkasaneerausta. Menettely (joka saattaa johtaa konkurssiin) voi vaarantaa suomalaisen tytäryhtiön toimintaa. Tytäryhtiöllä on vireillä n. 40 tuulivoimahanketta Suomessa. Hanke on keskeytettävä selvittelyprosessin ajaksi.
Touho

#30 Uutisointia tuulivoimaloista

12.02.2014 08:11

http://www.talouselama.fi/uutiset/sahkonkulutus+huipussaan++yksikaan+tuulimylly+ei+tuota+sahkoa/a2227486

Tähän ensimmäiseen uutiseen oli tullut jo vastine (linkki alla). Siinäkin tosin todetaan, että kaikkien Suomen tuulivoimaloiden sähköntuotannon tehon keskiarvo on viime aikoina pyörinyt noin 18 prosentissa. Oma mielipiteeni on, että tuulivoimaloiden kustannukset ovat liian suuret saatavaan hyötyyn nähden.

http://www.talouselama.fi/uutiset/tuulivoimalat+pyorivat+kylla++se+vain+ei+nay+tilastossa/a2228025
Tiedoksi

#31 Laihian Rajavuoren hankkeesta

17.07.2014 06:35

Ely-keskuksen sivuilta:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/-/tuulivoimapuistojen-osayleiskaavoitus-antoi-aihetta-oikaisukehotuksiin-etela-pohjanmaan-ely-keskus-#.U8U57lcWKSw

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on antanut oikaisukehotuksen Maalahden kunnanvaltuustolle Ribäckenin tuulivoimapuiston osayleiskaavan hyväksymispäätöksen johdosta. Myös Laihian kunnanvaltuusto on saanut oikaisukehotuksen päätöksestä hyväksyä Rajavuoren tuulivoimapuiston osayleiskaavan.

...

Laihian Rajavuori on virkistysalue, joka sisältyy Levanevan matkailun ja virkistyksen kehittämisen kohdealueeseen. Maakuntakaavan tavoite on kehittää Rajavuoren alueen luonnonläheiseksi virkistyskeskukseksi ja eri virkistysreittien solmukohdaksi. Osayleiskaavassa ei ole tarpeeksi huomioitu tätä tavoitetta, eikä myöskään mm. melu, joka alueelle suunnitellut 22 voimalaa aiheuttaisivat.

Maalahden kunnan ja Laihian kunnan valtuustojen on tehtävä uudet päätökset ELY-keskuksen oikaisukehotuksien johdosta. Jos valtuusto ei ole tehnyt uutta päätöstä kuuden kuukauden sisällä, katsotaan kaavan hyväksymispäätöksen rauenneen.

Vieras

#32 Asukaskyselystä

17.07.2014 06:42

Tiedotteiden puolella mainittuun asukaskyselyyn liittyen kysymys: Kai kaikki lähellä asuvat ovat sentään saaneet ko. kyselyn? Jos eivät, niin minusta se on selvä puute, johon on syytä vedota myös jatkossa. Lähiasukkaiden ja asianosaisten täytyy saada kantansa kuuluville.

Vieras

#33 Re: Asukaskyselystä

17.07.2014 13:59

#32: - Asukaskyselystä

Meille ei moista kaavaketta ole tullut, lieneekö syy se, että asuntomme sijaitsee Seinäjoen puolella. Voimaloista aiheutuva meluhaitta yltää kuitenkin ainakin tiedotteiden mukaan meille saakka.

Kattiharjun Manu

#34 Kysely

17.07.2014 19:26

Kysely on samalla myös voimalinjojen läheisyydessä asuville. Kysely on siis lähtenyt vain 500 henkilölle Laihian, Seinäjoen, Ilmajoen ja Isonkyrön alueella. Tuolle alueelle mahtuu tuhansia ihmisiä ja ei ole todellakaan riittävä katsaus "mielipiteestä". Meidän kylälle on tullut muutamaan taloon ja moneen ei ole tullut... onneksi mieli on yhtenevä eli VE0:lle on kannatusta lähes 100%!!!
Maarit Pitkänen
Kalajoki

#35

20.09.2014 20:53

:( Toivottavasti Kattiharju pelastuu jättimyllyiltä!

Tässä vastaava adressi, joka kaipaa allekirjoituksia. Kiitos. 

http://www.adressit.com/hiesulan_tilan_taistelu_tuulivoimaa_vastaan

liina

#36 Re: sähköä

02.01.2015 17:19

#12: Haketta pönttöön!! - sähköä 

 EI kyllä tämä mies tiedä asioista mitää. kova pakkanen  savu tornista ylös .130-205 metriä  melko hyvä tuuli -25 pakkasella. ps Käy kattomas Torkkolan ropelleja pakkasella.

Kaukaa viisas

#37 Re: Kysely

09.01.2015 07:54

#34: Kattiharjun Manu - Kysely 

Täällä NIMBY-ilmiö kukoistaa. Tuulivoimala on ihan jees ja rakentakaa vaan, kunhan ei missään tapauksessa mun takapihalle...

Kunnalla on velvollisuus hoitaa osallistumis- ja vuorovaikutusmenettely vain siten kuin laissa vaaditaan. Laki ei velvoita erillisen informaation lähettämiseen kuin tietyssä vaiheessa varsinaisen kaava-alueen rajauksen sisään jääville ulkopaikkakuntalaisille maanomistajille tai -haltijoille. Eli käytännössä riittäisi, että laitetaan kuulutukset nettiin ja paikallisiin sanomalehtiin, kun kaava-asia on mahdollisesti edennyt seuraavaan vaiheeseen.

Kuten joku jo aiemmin totesi, kannattaa rauhassa katsoa, mihin asia kehittyy ilman sen ihmeempiä uhkailuja, vaatimuksia jne., koska ne äärimmäisen harvoin johtavat yhtään mihinkään muuhun kuin nokkapokkaan. Jos kunta on saanut kaavoitushakemuksen, ja se on päätetty (hallitus/valtuusto) kuntaan työn alle ottaa, on prosessi hoidettava alusta loppuun (hyväksyminen/keskeyttäminen) riittävin lähtötiedoin, perustein, arvioinnein, selvityksin ja _lain_ edellyttämällä tavalla. Kaavaprosessi on juurikin se väline, jolla koko hankkeen mahdollisuudet tutkitaan!

Ja vinkkinä vielä - monen allekirjoittajan adressi on erityisen huono tapa ilmaista oma kantansa asiaan. Asioita päättäjille valmistelevat henkilöt arvostavat enemmän jokaisen henkilökohtaisesti jättämää omaa (oikeaa) mielipidettä kuin ryhmäadressia (tai asukasyhdistyksen iltamissa tms. yhdessä sovittuja "valitusperusteita"), koska adressiin laitetaan helposti nimi ihan vaan siksi, että naapurisopu pysyy yllä tms. epäolennaisuuden vuoksi. Kurkkasin allekirjoituksia, ja siellä näytti olevan heti ensimmäisellä sivulla joku jamppa Espoosta, mikä ei herätä kovastikaan luottamusta allekirjoittajien tarkoitusperistä. Pointsit vain, jos kyseinen jamppa oikeasti omistaa tai hallitsee maata kaava-alueella.

Tsemppiä kaikille osapuolille asian tiimoilta.

Kattiharjun Maija

#38 Re: Re: Kysely

12.01.2015 11:22

#37: Kaukaa viisas - Re: Kysely 

 Kiitos hyvästä kirjoituksesta sivullemme. Haluaisin vastata muutamaan kohtaan.

Kuntalainen ei osaa eikä tiedä miten toimia mutkikkaassa kaavoitusprosessissa. Kuinka moni on jo luullut tässä kaavoituksen vaiheessa, että nyt ne tulevat. Päättävät tahot eivät edes ymmärää miten raskasta tämä on ihmisille varsinkin nyt kun se on tiedossa kaavan eteneminen.

On helpompi kokoontua ja kirjoittaa muistutus yhdessä. Adressit ovat myös tapa osallistua asiaan, jos ei ole osaamista kirjoittaa muistutusta. Allekirjoituksia kiertäneenä suurin osa nähdessään havainnekuvat ovat sitä mieltä, että tuulivoimaloita ei tarvita. Havainnekuvat ovat yleensä vielä tehty siten, että ne antaisivat mahdollisimma minimalistisen kuvan koko totuudesta.

Käsityksesi siitä naapuri lojaalisuudesta kattaa myös maanomistajiin joista suurin osa on allekijoittanut sopimukset naapurilojalisuudesta tai naapurikateudesta. Muistutuksia tarkastella tulisi siten tällaiset asiat jättää taakse ja miettiä sitä  miten tavallinen kansalainen oikeasti pystyy vaikuttamaan. Lain mukaan todellakin voi tehdä ilmoitukset siten, että kukaan osallinen ei edes havaitse, että nyt pitäisi jotenkin toimia. Siitä ainakin Laihian Kunnalle kiitos, että toimivat avoimin kortin.

Kuten adressissa niin myös sopimuksen allekirjoittaneissa on paljon ulkopaikkakuntalaisia. Yhteistä näillä on se, että alueella on maaomistuksia, kesämökki tai vanhemmat jotka eivät itse osaa adressiin osallistua.

Tuulivoiman vastustamisen kanssa ei ole mitään tekemistä NIMBY -ilmiön kanssa. Tuulivoimayhtiön edustajan ja konsulttien vastaus siitä, että hekään eivät asuisi tuulivoimaloiden läheisyydessä riittää kertomaan sen asian, että tuulivoimaloita ei tule kaavoittaa näin lähelle asutusta mitä nyt ollaan tekemässä Kattiharjullakin.

Lissu

#39 Muistutus lyhykäisyydessään

12.01.2015 11:24

Muistutus Kattiharjun tuulivoimapuiston kaavaan.

Kannatamme versiota VE0, koska

- Välke, ääni, luonto, linnut, ihmiset, ihmisten asuntojen arvo, maanomistajien maan arvo, jäänlentämisen vaara, kulttuuriarvot jne...

Muistutuksen ei tarvitse olla tämän kummempi. Käsin kirjoitettu riittää oivallisesti!

 


Vieras

#40

12.01.2015 12:46

kallista sähköä typeristä typerin hanke.

Vieras

#41

19.01.2015 10:42

Tulevatsukupolvet ihmettelevät kuninka annoimme raiskata luonnon ja rakennuttaa TUULIMYLLYT

Vieras

#42

21.01.2015 02:03

Todella järkyttävää kuinka kylmästi ja tunteettomasti ihmisen elinympäristön saa tuhota.Olen pyöräillyt sielläpäin useasti ja aina ihaillut paikan rauhallisuutta.Kun katsoo kuvaa tuulipuistosta(puistosta tosiaan.hah),ajattelee että moisessa lapojen lätinässä on lähes mahdoton elää.Toivon päättäjille jotain tolkkua.
hannu nissilä vähäkyrö.

Vieras

#43

21.01.2015 15:33

Suosittelisin katsomaan juutuupista pätkän tuulivoimainfo, kortesjärvi, missä kokemusperästä tietoa mm.sundomin ongelmista ja muista rakennetuista laitoksista.

YKS VAAN

#44 .

22.01.2015 19:22

SÄHKÖT POIS TUULIMYLLY VASTUSTAJILTA ....

Toinen

#45 Re: .

06.02.2015 16:39

#44: YKS VAAN - . 

 Tuulivoima kannattajilta vedet pois

YKS VAAN

#46 yks vaan

07.02.2015 05:41

 juoraan sitten kaljaa ja lonkkua  mutta ilman SÄHKÖÄ EI VOI ELÄÄ..


Vieras

#47

07.02.2015 20:05

Tuulimyllyt tulevat liian lähelle kesämökkiämme ????

Vieras

#48

07.02.2015 20:06

Kesämökin rauha menee
YKS VAAN

#49

12.02.2015 12:40

verotuloja  pitää  saada  ,muuten ollaan kreikan tiellä ei muuta kun myllyjä kattiharjulle  ja nopiaa.

näin on

#50 Re:

13.02.2015 11:23

#49: YKS VAAN -  

 oikiaa puhetta!