Haluamme säilyttää Mäntyharjussa kolme pappia

Kommentoitu viesti

Seurakuntatyötä tunteva

#18 Tietoa

05.12.2014 15:36

"Kahden 60 % työaikaa tekevän papin työ- ja vapaa-aikajärjestelyt sitovat merkittävästi kirkkoherran työaikaa, mikä on pois seurakuntalaisten kohtaamiselta. "

Ei ole mahdollista, että tämä voisi pitää paikkansa. Työ- ja vapaa-aikasuunnitelmien tekeminen on käsittääkseni tehty yleensä yhteistyössä, ei vain kirkkoherran tekemänä, eikä kyseessä ole kovinkaan paljon työaikaa vievä asia. Tämä peruste pätee vain jos uusi kirkkoherra haluaa välttämättä ottaa yhdessä tehdyn suunnittelutyön kokonaan itselleen, eikä sillä silti ole mitään merkitystä kuin muutaman kuukauden välein yksittäisiä tunteja. 

Vastaukset

Hei haloo !

#19 Re: Tietoa

2014-12-06 12:26:49

#18: Seurakuntatyötä tunteva - Tietoa 

 Joo noin saattaa pelkän suunnitelman teko olla, ymmärrän tuon omassa firmassanikin. Mutta kun johtaminen ja töiden järjestely käytännössä on jokapäiväistä esimiehelle kuuluvaa työtä. On itsestään selvää, että keikkapapeille työn järjestelyt vievät huomattavasti enemmän aikaa ja on muutoinkin ongelmallista, jos työntekijä ei ole jatkuvasti työssä. On mahdotonta järjestää silloin tällöin työssä olevalle koko osatyöajalle työtä, vaan jää varmasti niin sanottua luppoaikaa, jolloin maksetaan pelkästä työssä olemisesta ei työn tekemisestä. Ja tätä eivät seurakuntalaiset ymmärrä, eikä se ole seurakuntalaisten edun mukaista.