Pelastetaan Helsingin bussilinja 69 eli nakki o.s. Metsälän linja

Kommentoitu viesti

72 pitää myös pelastaa

#18 pelastakaa myös linja 72 > sille oma adressi!

06.01.2015 19:04

72 pitää pysyä entisellään

Vastaukset

Logiikkaa päätöksentekoon!

#24 Re: pelastakaa myös linja 72 > sille oma adressi!

2015-01-07 12:07:22

#18: 72 pitää myös pelastaa - pelastakaa myös linja 72 > sille oma adressi! 

Olen kanssasi täysin samaa mieltä!

Millä perusteella juuri Pukinmäen, Tapaninvainion ym. alueiden bussilinjojen reittejä ollaan yhtäaikaa muuttamassa? Ymmärtäisin  hyvin reittimuutokset, jos reitin käyttäjämäärät olisivat dramaattisesti vähentyneet. Missä muutosehdotusten logiikka piilee??

Näillä päätöksillä lisätään yksityisautoilun määrää ja viedään asukkailta mahdollisuus käyttää esim. Tapanilan Erän urheilukeskuksen palveluja. 

Tällä reittimuutospäätöksellä haitataan myös urheilukeskuksessa toimivien yritysten yritystoimintaa. Helsingistäkö yrittäjäystävällinen kaupunki 2016? Haloo!


Vieras

#25 Re: pelastakaa myös linja 72 > sille oma adressi!

2015-01-07 12:26:44

#18: 72 pitää myös pelastaa - pelastakaa myös linja 72 > sille oma adressi! 

 Käsittämätöntä, ettei Tapaninvainiosta tai Pukinmäestä pääsisi enää Mäkelänkadun ja Hämeentien kautta keskustaan??!!

HSL perustelee linjamuutosta sillä, että yhteydet Tapaninvainiosta Malmin palveluihin paranisivat? Työmatkat ja palveluiden käyttö on täysin eri asia: moni on valinnut asuinpaikkansa pelkästään sillä perusteella, että pääsee päivittäin julkisia liikennevälineitä käyttäen työpaikallaeen. Linjan 72 varrella: Mäkelänkadulla ja Hämeentiellä sijaitsee tuhansien linjan 72 varrella asuvien työssä käyvien henkilöiden työpaikat.

Bussilinjan 72 varrella olevat  nykyiset asukkaat eivät tarvitse Malmin palveluja päivittäin. Malmin palveluiden ääreen pääsee hyvin silloin, kun niitä tarvitaan.

Suunnitelmaluonnoksen mukaan linjalla 72 ei enää kulkisi keskustaan, vaan kääntyisikin Pukinmäenkaarelta Malmille ja edelleen Itäkeskukseen. 

Itäkeskukseen päästään jo nyt bussilla 554K, uusia linjoja sinne ei tarvita!

Ketkä siellä HSL:ssä näitä muutosehdotuksia tehtäilevat  tai ketkä nyt ovat olleet vaikuttamassa näihin päätöksiin, joiden mukaan asukkaat ohjataan väkisinkin Malmin Novaan ja Prisman palveluiden äärelle sekä Itäkeskukseen? 

HSL perustelee linjamuutosta sillä, että yhteydet Tapaninvainiosta Malmin palveluihin paranisivat. Myös liityntäyhteydet toimisivat suunnittelijoiden mukaan sujuvammin, koska Malmilla junat pysähtyvät tiheämmin kuin Pukinmäessä. Kyllä Pukinmäessä junat pysähtyvät aivan tarpeeksi usein. Sen verran täytyy jokaisen osata katsoa junien aikatauluja.

HSL järjestää Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmasta asukastilaisuuden Malmitalossa torstaina 15. tammikuuta kello 18 - 20. Tulethan sinne, jos vain pääset: nyt olisi aika vaikuttaa tähän asiaan.