Tupakka kieltoon Suomessa

Kommentoitu viesti

Ahti Hietanen
Vantaa

#2

21.01.2007 15:43

Ajatus kuullostaa aluksi hyvältä, mutta mietitäänpä asiaa vähän pidemmälle. Suomeen tulisi salakuljettajia ulkomailta. Olisiko se sitten hyvä asia. Tupakasta riippuvaiset olisivat valmiit tekemän mitä tahansa saadakseen tupakkaa. Maamme joutuisi kaaokseen. Vankilat täyttyisivät aika nopeasti. valtion talous ei kestäisi sitä. Jos ptää valita joko nykytilanne tai tupakkakiellon aiheuttama tilannen, mä valitsen mielummin nykytilanteen.

Vastaukset

VV

#37 Re:

2012-09-01 12:49:43

#2: Ahti Hietanen -

Ensinnäkin suurin osa tupakanpolttajista ei todennäköisesti näkisi niin paljoa vaivaa asian eteen, etenkin kun tuossa vaiheessa esim. sähkötupakan hankkiminen/käyttäminen tulisi helpommaksi ja halvemmaksi. Toisekseen koska tupakan hankkiminen olisi jo itsessään hyvin vaikeaa, ei nuoretkaan saisi sitä likimainkaan yhtä helposti kuin tällä hetkellä. Näin ollen ainakin tulevaisuudessa tupakka olisi enää huume muitten joukossa.

Maamme ei todellakaan joutuisi "kaaokseen". Ymmärrän kyllä kantasi. Monet varmasti salakuljettaisi tupakkaa. Monet varmasti yrittäisivät hukuttaa addiktionsa alkoholilla, joka johtaisi toisenlaisiin ongelmiin. Lainvastaisuus saattaisi lisääntyä Suomessa yksinkertaisesti kapinallisuudenkin vuoksi. Tupankankieltolailla tämä maa tulisi silti ylivoimaisesti nykyistään paremmaksi paikaksi elää.

Ja eihän tässä mitään vankilaa paljoa tarvita. Tupakanpoltolle tulisi lähinnä asettaa tähtitieteelliset sakot (josta voisi osan antaa palkkioksi poliiseille annetuista vinkeistä) ja sen jälkeen kiinnijääneelle tulisi vain antaa apua/hoitoa. Salakuljettajille voisi aluksi pistää jättisakot ja toistuvasta yrityksestä vasta vankilatuomion. Näin myös saataisiin alussa osa menetetyistä verorahoista takaisin.