Vammaisten henkilökohtaiseen apuun ja kuljetuspalveluihin liittyvät rajat korkeammalle

Kommentoitu viesti

jokaisella vapaa oikeus tedä työtä ja tienata, suorastaan velvollisuus

#1 Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta

22.01.2015 11:37

Nykyisin vammaisten hyysäämisestä on tullut rahastus tavaksi. On perusteet monenlaista rahastustapa toisten kustannettavaksi. Kukaa ei halua enää tulla omillaan toimeen, puhumattakaan,että joku vielä haluaisi työtäkään tehdä. Kyllä virkoja ja työpaikkoja sentään halutaan ja vain yväpalkkaisia, että aikanaan saisi suuren eläkkeen. Kaikkihan vain haluavat yörytyä keinolla millä hyvänsä eläkkeelle. Eläke tulisi ollakin sama kaikille esim. 2100€ / kk.

Vastaukset

Milla Granlund

#3 Re: Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta

2015-03-15 21:31:04

#1: jokaisella vapaa oikeus tedä työtä ja tienata, suorastaan velvollisuus - Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta 

 Oikeudenmukainen hyvinvointivaltio toimii niin, että jokainen tekee kykyjensä mukaan ja jokaiselle annetaan tarpeiden mukaan. Muusta yhteiskunnasta eristyminen on ihmisen henkisen jaksamisen kannalta erittäin vakava asia. Esimerkiksi moni kehitysvammainen tekisi mielellään töitä, mutta työt ovat tällä hetkellä kiven alla ja kehitysvammaisen tai liikuntarajoitteisen henkilön työllistymismahdollisuudet muutenkin heikommat.

 

Kukaan henkilökohtaista apua tarvitseva ei ole itselleen tilannettaan pyytänyt eikä heitä siitä tule rangaista. 7,5 tuntia viikossa on todella vähän etenkin nuorelle ihmiselle, joka haluaisi elää virikkeellistä elämää. 18 taksimatkaa kuukaudessa taas tarkoittaa sitä, että moni pääsee liikkumaan kotoaan yhdeksän kertaa kuukauden, 31 vuorokauden, aikana. Tämä ei ole tarpeeksi eikä millään tapaa oikeudenmukaista. 

Vammaisen äiti

#6 Re: Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta

2015-03-16 12:38:26

#1: jokaisella vapaa oikeus tedä työtä ja tienata, suorastaan velvollisuus - Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta 

 Opettelisit ensin kirjoittamaan niin, että tekstistäsi saisi jotain tolkkua. Ja toivottavasti muistat puheesi hyysäämisistä silloin, kun olet itse kotonasi liikuntakyvyttömänä ja haluaist vaikka lähteä kaupassa kämään. Häpeäisit kirjoitustasi! 

Eräs

#13 Re: Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta

2016-03-14 09:41:38

#1: jokaisella vapaa oikeus tedä työtä ja tienata, suorastaan velvollisuus - Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta 

 Vammaisia ei hyyssätä vaan avustetaan. Joillakin on myös niin vaikea vamma ettei työelämä ole mahdollista eikä suuria eläkkeitä.

Tyty88

#33 Re: Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta

2016-03-16 02:20:46

#1: jokaisella vapaa oikeus tedä työtä ja tienata, suorastaan velvollisuus - Tasa-arvoinen demokraattinen yhteiskunta 

 Eipä kukaan ole tilaamalla tilannnu sairauttaan. Saa olla mielissään jos ihminen on terve. Aina törmää jossainpäin fiksuihin ihmisiin jotka on aina haukkumassa liikuntarajoitteisia ihmisiä. Minkä kukaan sairaudelleen ja avun tarpeilleen mahtaa..

Vai haluaisitko kenties ite jäähä vaan petille nukkumaan, jos sattuisit omaamaan liikuntarajoitteisuuden? Tuskinpa vaan. Kait sitä nyt jokaisella ihmisellä pitäis olla oikeus saaha se apu mitä tarvitsee. Olishan se hyvä jos liikuntarajoitteinenkin pääsis reissuille ja muutenkin elämää lähes tavallista elämää, mm. kotiaskareissa sun muissa rutiineissa.

 

Ei se oo keltään pois jos liikuntarajottaieiset/ tai vanhkukset/ muut apua tarvitsevat sais avustusta sen minkä tarvii.. Se raha menee sitte muihin turhiinkin juttuihin kuten johonkin  guggenheimiin sun muuhun yhtä turhaan/ herrojen taskuun.. Sikstoisekseen suomenvaltio ei kyllä muutenkaa auta pahemmin liikuntarajoitteisia. Tiiän sen ku mulla on itellä siitä kokemusta plus parilla muullakin ihmisellä.. Sain avustusta vaan 4 tuntia ma-pe  viikonloppuna ois vissiin pitäny painaa offi nappulaa, nimittäin silloin ei saanu edes sitä 4 tuntista avustusta, vaikka siihen ois ollu tarve, ja seki tuntimäärä on tosi pieni ihmiselle joka istuu pyörätuolissa ja tarvitsee apua siirtymisissä jne. Jouduin muuttaa pois suomesta, kun ei sielä saa apua. Että eipä sielä paljoa apua heru kenellekkään, että ei tarte ihmisten itkeä mistään rahoista sun muista!

 

Toivon syvästi, että tähän asiaan tulisi vielä joskus muutos, ja jokainen saisi sen avun minkä tarvitsee. Jokainen on sen ansainnu, että saa ja pystyy tekemään paremmin asioista hyvän avustuksen kera, eikä kenekään tarvitis jäähä kotiin kököttämään taikka petille, koska ei oo avustusta tarpeeks/ollenkaan..

 

Tsemppiä sielunsisarukset/ veljet <3