Vetoomus HSL:n hallitukselle ikäihmisten, lapsiperheiden, invalid

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

23.01.2015 17:45

Eikö se ole yleensä niin,että palvelumaksujen tulee olla hidasteisille suuremmat,koska heistä on enempi haittaa,aikaa ja työtä enempi. Eihän nykyisin saa mitään ilmaiseksi. Järjestämällä omat kyytinsä,sitä varten on myös infatakseja.Kyllä infaliideillä on niin hyvät eläkkeet,että voivat kyytinsä maksaa.

Vastaukset

Mihin ryhmään Sinä kuulut - entä huomenna?...

#12 Re:

2015-01-26 16:14:37

#1: Eikö se ole yleensä niin,että palvelumaksujen tulee olla hidasteisille suuremmat,koska heistä on enempi haittaa,aikaa ja työtä enempi. Eihän nykyisin saa mitään ilmaiseksi. Järjestämällä omat kyytinsä,sitä varten on myös infatakseja.Kyllä infaliideillä on niin hyvät eläkkeet,että voivat kyytinsä maksaa.

 Upea kommentti! Jee!

Taisi kuitenkin iskeä juuri asiaan. Hitaat halutaan pois joukkoliikenteestä...
taitaa vaan olla niin, etteivät kiireiset taida siitä muutenkaan perustaa :)

Tuula Virtanen

#14 Re: "Infaliidit"

2015-01-27 11:41:05

#1: -  

 Taidat olla juuri niitä ihmisiä, joka on itsekäs ja joka ei ajaisi kuin omia etujaan.

Et tiedä vammaisten asiaista yhtään mitään, kun ketään läheisistäsi ja itselläsi ei ole ketään invalidiä sukulaisena,ystävnä tai edes kaverina, ehkä hyvä niin  jos vaikka tarttuisi sinuun tämä vammaisuus meinaan.

Voin sanoa, kun teen vammaisena vapaa-ehtoistyötä erilaisten vammaryhmien kanssa, niin en ymmärrä mistä teillä on syntynyt käsitys että suorastaan kylvemme rahassa.

Suuri osa vammaisista saa pientä eläkettä joka on takuueläkkeen suuruinen (kATSO KELAN SIVUILTA TAKUUELÄKKEEN MÄÄRÄ 2015 n. 790e/kk) eläkkeensaajanhoitotuki n.62,91e/kk mahdollinen asumistuki. Siitä maksaa sitten vuokraosuus, sähkö,kaasu,ruoka ym. ruoka menot ja kelakyydit sairaalaan ja takaisin  16.25 per/suunta. Vammaispalvelulainmuisisa matkoja ei saa kuin erittäin vaikeavammaiset jotka maksavat maktkastaan 2.50e per suunta Helsingin alueella Vantaa,Espoo ja Sipoo jne... 5euroa/per suunta.

Lisäksi joutuu iitse maksamaan lääkkeet, fysioterapiat ym. hoidot.

Voin sanoa sinulle että kun se että heräät aamulla siihen nuorena 20 vuotiaana että oletkin halvaantunut voin sanoa etttä jos sinulle tai läheisille se tapahtuisi niin olisit sinäkin hiljaa.

Onneksi saan elää hyvää ja rikasta elämää olematta katkera kuten sinä terveenä ihmisinä meille

"Infaliideille" olemme kullä invalidejä. Suosittelen tulemaan tekemään vapaaehtoistyötä vammaisten parissa niin kuulet ettei meillä ole rahaa kuin Roope Ankalla.

Eri asia on se jos on hakkinut omaisuutta ja on osake ollut töissä ja vammautunut vanhemmalla iällä tai liikenne onnettomuudessa niin vakuutusyhtiö maksaa sinulle suhteyutettua eläkettä, sekä maksaa myös fysioterapiat,hoidot,apuvälineet, lääkärikäynnit ja lääkkeet.

Vakuutusyhtiö jopa kouluttaa uudelleen uuteen ammattiin jos olet nuori mutta näitä tapauksia on vähän.

Varmasti jokainen vammainen joka vammautunut ilman omaa syytään haluaisi olla terve!

Turha olla katkera ja kateellinen. Et edes uskaltanut omalla nimelläsi kirjoittaa!!!!