Maksikirje säilytettävä postin valikoimissa

Kommentoitu viesti

Nettikirpparien suurkuluttaja

#127 Pienyrittäjille kiusaa

06.02.2015 10:14

Itse en ole pienyrittäjä, mutta useampi pienyrittäjä on kertonut huolensa maksikirjeiden poistamisesta. Monella pienyrittäjällä on verkkokauppa, jossa myydään pienikokoista tavaraa.

Taloudellinen tilanne on semmoinen, että jo nyt kuluttajat miettivät postituksen maksamista näistä pienikokoisista tuotteista, jotka pienyrittäjä lähettää maksikirjeellä. Maksikirjeen poistaminen aiheuttaa asiakkaalle yli kolmen euron lisäkulut, mikä taatusti tulee vaikuttamaan osatamispäätökseen. Useiden pienyrittäjien lähetysvolyymit ovat kuitenkin vielä sen verran pienet, että heidän ei ole taloudellisesti kannattavaa alkaa postin laskutusasiakkaiksi.

Maksikirjeen poistaminen siis aiheuttaa sekä kuluttajille että pienyrittäjille lisää kuluja ja pahimmassa tapauksessa pienyrittäjälle jopa taloudellisen kannattamattomuuden eli yrittäjyys ei enää kannata.

Sen sijaan maksikirjeen säilyttäminen takaa pienyrittäjien pärjäämisen "isossa maailmassa" ja näin valtio voisi samalla tukea pienyrittäjyyttä eikä lisätä kapuloita rattaisiin. Maksikirjeen poistaminen vaikuttaa myös netti- ja facebookkirppareiden kannattamattomuuteen, sillä kukaan ei pienistä ostoksista maksa 7.90€ postikuluja. Tämä tulee auttamatta vaikuttamaan myös Postille menevien lähetysten määrään ja kuluttajat rupeat käyttämään vaihtoehtoisia palveluita kuten Ärrä-pakettia ja Matkahuoltoa.

Kerran Postin palveluista ja hinnoista tässä on ollut kyse niin sanoisin vielä, että nettikirppareiden kultaisena aikana Postille vietävien lähetysten määrä kasvaisi huomattavasti mikäli hintoja laskettaisiin ainaisten korotusten sijaan.

Vaikka tämä asiaan ei liity niin haluaisin vielä huomauttaa, että Saksasta Suomeen postikortin lähettäminen maksaa 0.20€.

 

Ystävällisin terveisin,
Pienyrittäjyyttä harkinnut nettikirpparien suurkuluttaja

Vastaukset

Juho K

#131 Re: Pienyrittäjille kiusaa

2015-02-07 06:24:32

#127: Nettikirpparien suurkuluttaja - Pienyrittäjille kiusaa 

 Luepas vastaanottamani viesti ja lue se tarkoin.

 

Maksikirje poistuu 9.2. kotimaassa kuluttajien lähettämänä, mutta säilyy edelleen yritysasiakkaiden toimitustapana.