Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

Voitto kotiin

#82 Re: Adressin vaikutuksia

17.09.2011 22:42

#81: - Adressin vaikutuksia

Kampanja tehoaa jo alkumetreillä! Mutta lisää nimiä tähän adressiin, levittäkää tietoa kampanjasta. Ja teille jotka todella haluatte äänestää uraanivoiman menneisyyteen: äänestäkää myös lompakollanne, rahan ääntä tottelee suurinkin yhtiö!

http://www.adressit.com/ydinvoimaboikotti

Vastaukset


Vieras

#402 Boikotoi Atriaa ja Valiota

2011-11-16 10:23:26

#82: Voitto kotiin - Re: Adressin vaikutuksia 

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman osakkaista Atriaa ja Valiota on kaikkein helpointa boikotoida. Ostat vain HK:n makkaraa ja Ingmanin maitoa, voita ja juustoa. Älä osta mitään Atrian tai Valion tuotetta niin kauan kuin Atria ja Valio ovat Fennovoiman osakkaina.

Ostamalla HK:ta ja Ingmania autat niitä ihmisiä Pyhäjoen ja Raahen alueella, jotka eivät halua asua ydinvoimalan lähellä. Pyhäjoella ei järjestetty kansanäänestystä siitä, että hyväksytäänkö ydinvoimalan rakentaminen kunnan alueelle. Kuitenkin monessa kunnassa järjestetään kansanäänestys kuntaliitoksista, joka on asia, joka ei käytännössä muuta mitään kenenkään elämässä. Sen takia tuntuu uskomattomalta, että Pyhäjoella ei järjestetty kansanäänestystä ydinvoimalasta, joka aiheuttaa vakavan terveysriskin koko väestölle, ja tekee ihmisten omaisuuden arvottomaksi, tai vie omaisuuden pakkolunastukseen.

Pyhäjoen alueella on paljon maataloutta. Pyhäjoelta tulevat kasvikset ja liha voivat päätyä kenen tahansa suomalaisen ruokapyötään. Ydinvoimala päästää mereen koko käyttöaikansa ajan radioaktiivista tritiumia, joka merestä nousevan vesihöyryn mukana kulkeutuu koko ydinvoimalaa ympäröivälle alueelle. Tritiumi sitoutuu helposti orgaanisiin yhdisteisiin, eli kaikkeen elävään materiaaliin, kasveihin ja eläimiin. Ja tritium pysyy siellä kauan, tritiumin puoliintumisaika on 12 vuotta. On siis hyvin mahdollista, että pyhäjoella tuotetut maataloustuotteet sisältävät tritiumia. Tritium aiheuttaa DNA muutoksia, joista aiheutuu syöpää, mutaatioita ja perinnöllisiä tauteja.

Jotkut maanviljelijät Pyhäjoella julkisesti kannattavat ydinvoimalaa. En tiedä tuottavatko he tavaraa Atrialle tai Valiolle. Mutta haluaako Atrian ja Valion johtajat nyt sanoa meille, että heidän tuotteistaan tätä tritiumia voi löytyä nyt tai tulevaisuudessa?