Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Totuus oli toisen lainen

#401 Suomen säteily turva keskus on puhdistetta sairaista lahjotuista vekkuleista

16.11.2011 07:13


Mitä tapahtui Japanissa ,,,Suomalaisen säteily turvakeskuksen huijareiden
mukaan ei mitään , Näin he ilmoitti monta kertaa .
Mitenkä tällaiset valheen kertojat voivat jatkaa, näin vastuuta vaativissa tehtävissään,,?


Vieras

#402 Boikotoi Atriaa ja Valiota

16.11.2011 10:23

#82: Voitto kotiin - Re: Adressin vaikutuksia 

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman osakkaista Atriaa ja Valiota on kaikkein helpointa boikotoida. Ostat vain HK:n makkaraa ja Ingmanin maitoa, voita ja juustoa. Älä osta mitään Atrian tai Valion tuotetta niin kauan kuin Atria ja Valio ovat Fennovoiman osakkaina.

Ostamalla HK:ta ja Ingmania autat niitä ihmisiä Pyhäjoen ja Raahen alueella, jotka eivät halua asua ydinvoimalan lähellä. Pyhäjoella ei järjestetty kansanäänestystä siitä, että hyväksytäänkö ydinvoimalan rakentaminen kunnan alueelle. Kuitenkin monessa kunnassa järjestetään kansanäänestys kuntaliitoksista, joka on asia, joka ei käytännössä muuta mitään kenenkään elämässä. Sen takia tuntuu uskomattomalta, että Pyhäjoella ei järjestetty kansanäänestystä ydinvoimalasta, joka aiheuttaa vakavan terveysriskin koko väestölle, ja tekee ihmisten omaisuuden arvottomaksi, tai vie omaisuuden pakkolunastukseen.

Pyhäjoen alueella on paljon maataloutta. Pyhäjoelta tulevat kasvikset ja liha voivat päätyä kenen tahansa suomalaisen ruokapyötään. Ydinvoimala päästää mereen koko käyttöaikansa ajan radioaktiivista tritiumia, joka merestä nousevan vesihöyryn mukana kulkeutuu koko ydinvoimalaa ympäröivälle alueelle. Tritiumi sitoutuu helposti orgaanisiin yhdisteisiin, eli kaikkeen elävään materiaaliin, kasveihin ja eläimiin. Ja tritium pysyy siellä kauan, tritiumin puoliintumisaika on 12 vuotta. On siis hyvin mahdollista, että pyhäjoella tuotetut maataloustuotteet sisältävät tritiumia. Tritium aiheuttaa DNA muutoksia, joista aiheutuu syöpää, mutaatioita ja perinnöllisiä tauteja.

Jotkut maanviljelijät Pyhäjoella julkisesti kannattavat ydinvoimalaa. En tiedä tuottavatko he tavaraa Atrialle tai Valiolle. Mutta haluaako Atrian ja Valion johtajat nyt sanoa meille, että heidän tuotteistaan tätä tritiumia voi löytyä nyt tai tulevaisuudessa?


Vieras

#403 Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

16.11.2011 12:06

#402: - Boikotoi Atriaa ja Valiota

Mankalayhtiön osakkaina Valio, Atria, Myllyn Paras, Sok ja Kesko saavat tuotantokustannushintaan(mikä se lieneekin, Veronmaksajien ja tulevien sukupolvien subventoima kuitenkin)sähköä Fennovoimasta ja voivat käyttää sen tai myydä. Tämä tarkoittaa sitä, että nämä yhtiöt käytännössä ovat ydinsähkön tuottajia ja laajentaneet toimialaansa sähköntuotantoon...ja täysin ilman vastuuta ydinvoiman riskeistä.Neljä näistä on erittäin määräävässä markkina-asemassa toimialallaan, eivätkä kaksi kaupan keskusliikettä tässäkään asiassa halua kilpailla keskenään kuluttajien eduksi, joten kuluttajien vaikutusmahdollisuudet on jo kabineteissa yritetty pelata pois ja jätetty heille vain maksumiehen rooli...nämä firmat voivat panna ruuan kuluttajahintoihin vaikka yksinään yhden ydinvoimalan hinnan eikä omatunto kolkuttele.

Luen MTK:n äänenkannattajaa Maaseudun Tulevaisuutta ja olen pannut merkille, että järjestö ja lehti ovat äärimmäisen ydinvoimamyönteisiä ja pyrkivät muokkaamaan jäsentensä  ja lukijoidensa mielipiteitä. Yhtään artikkelia tai edes uutista Fukushiman onnettomuuden vaikutuksesta Japanin maatalouteen(viljelysten saastuminen,evakuointialueelle navetoihin nääntyneet eläimet) tai viljelijöihin (elinkeinon menetys, itsemurhat) ei lehdessä ole ollut...sen sijaan jaksetaan huolehtia esim monikansallisen metsäteollisuuden kilpailukyvystä( kehotetaan myymään puuta paljon ja  halvalla firmoille)...ero esimerkiksi Saksan tuottajajärjestöön on järkyttävä, siellähän viljelijät traktoreineen ovat ensimmäisinä sulkemassa teitä ydinjätekuljetuksilta...täällä ei ole terveellistä maamiesseuran kokouksessa ydinvoimavastaista mielipidettä lausua.

Alfa

#404 Talvivaaran päästöistä

16.11.2011 20:16


Vieras

#405 Re: Talvivaaran päästöistä

17.11.2011 09:38

#404: Alfa - Talvivaaran päästöistä 

Harmi, että se Talvivaaran nykyinen johtaja siirtyy muihin tehtäviin, se olisi nimittäin saanut sen firman konkurssiin ensi vuoden loppuun mennessä. No siihen mennessä Talvivaara viimeistään on konkurssissa kun fennovoimalan pitäisi tuottaa sähköä

Mutta kannattaisi siellä Talvivaarassakin miettiä, että kumpi nostaa nikkelin hintaa enemmän, massiivinen tuulivoiman rakentaminen vaiko yksi uusi ydinvoimala Perämerellä. Eli tuulivoima olisi pitkällä tähtäyksellä myös talvivaaran etu. Ja ne voisivat myös tuottaa oman sähkönsä tuulivoimalla. Mutta onhan nämä Talvivaaran ympäristöongelmat, talousvaikeudet ja rikostutkinnat hyvä esimerkki siitä, että kuinka kyvykkäästi siellä asiat hoidetaan, ja kuinka pitkälle asioita osataan ajatella


Vieras

#406 Re: Re: Re: Tuulivoimasta taas

18.11.2011 12:23

#396: Sulo - Re: Re: Tuulivoimasta taas 

Sulo, tarkoitin, että energiavarastoa ei kannata rakentaa jokaista myllyä varten erikseen. Pienemmällä varastokapasiteetilla päästään, mikäli varasto on verkossa minkä tahansa myllyn sähköä varten. Mieti sitä, huomaat kyllä että näin on.

Ympäristöministeriö julkaisi äskettäin listan Suomen soveltuvista tuulivoiman sijoituspaikoista. Noin 290 kpl eli niitä on paljon. Sijoittamalla tuulivoima tarkoin valittuihin paikkoihin päästään parempaan tulokseen, kuin jakamalla sijoitus ympäriinsä pientuulivoimaloina.


Vieras

#407 Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

18.11.2011 12:29

#402: - Boikotoi Atriaa ja Valiota 

 Kuinka paljon tritiumia laitos tuottaa? Kuinka paljon siitä jää lähialueelle?


Vieras

#408 Re: Kaasua...

18.11.2011 14:52

#392: Alfa - Kaasua... 

Maakaasu on ilmastonmuutoksen kannalta huono vaihtoehto. Parempi kuin kivihiili, mutta se ei paljon mieltä lämmitä.


Vieras

#409 Re: Suomen säteily turva keskus on puhdistetta sairaista lahjotuista vekkuleista

18.11.2011 15:01

#401: Totuus oli toisen lainen - Suomen säteily turva keskus on puhdistetta sairaista lahjotuista vekkuleista 

Sätilyturvakeskuksen Laaksonen arvioi suorassa televisiolähetyksessä Fukushiman reaktorisydämen saatavan sulaa noin puoli vuorokautta tsunamin jälkeen.

Eli STUK ei sanonut mitään? Kuinka kaltaisesi valheidenlevittäjä jaksaakaan jatkaa samalla linjalla kuukaudesta toiseen?

Totuutta ei voi peittää ,,,,Kiitos,,,!!!

#410 Valheen sekä Huijareiden aika on ,,,Ohi,,!

18.11.2011 17:00


Kansan valta kunniaan...... !!!
Suomen Naiset Vastustaa,,,Uraanivoimaa n. 80 %,,,,!!!
Tämä ,,,Tarkoittaa ,,,,Euroopan,,,,Sivistyt,,,Valtiossa,,,,!!!
Että ,,,Uraanivoimalat,,,Käyttökieltoon ,,,Välittömästi.....!!!
Sekä ,,,Lahjotut ,,,Huijarit ,,,Linnaan,,, Ilman ,,,oikeuden ,,,,Käyntejä,,,!!!

Vieras

#411 Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

18.11.2011 19:06

#407: - Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota 

Fennovoiman YVA raportin mukaan arvioidut tritiumpäästöt ilmaan ovat 519-2313 gigaBq vuodessa. Raportissa sanotaan, että tritiumille, hiili-14:lle ja aerosoleille ei ole ollut tarpeen asettaa erillisiä päästöraja-arvoja ilmaan. Tämänhän voi tulkita niin, että todelliset päästöt ovat arvioita suuremmat. Arvio mereen päästettävästä tritiumista on 2200-55000 gigaBq vuodessa. Riippuu siitä, että minkä tyyppisen ja -kokoisen reaktorin fennovoima valitsee, että kuinka suuret tritiumpäästöt lopulta ovat. STUK web-sivuilta voi katsoa, että mitkä ovat STUK mukaan Suomen nykyisten ydinvoimaloiden tritiumpäästöt. Tritium päästöjen vaikutus on suurinta voimalan lähialueilla, mutta sehän riippuu loppujen lopuksi tuulen suunnasta, että missä kaikkialla tämä vaikuttaa


Vieras

#412 Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

18.11.2011 21:46

#411: - Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

Olkiluodon nykyisissä laitoksissa ja Loviisan laitoksissa tritium päästöille on asetettu muodolliset rajat,OL 1.83E+13Bq, LO 1.5E+14Bq. Tästä jo huomataan, että rajat ovat vain muodollisia, koska toisella laitoksella(Loviisa) on oikeus kymmenkertaiseen päästöön.Ilmeisesti rajat on tempaistu hatusta periaatteella -se mikä normaalisti toimiva laitos päästää kerrottuna kymmenellä. Sitten voidaan kehuskella kuinka hyvin laitos toimii, kun päästöt ovat vain kymmenesosa sallitusta, kuten näyttää tapahtuvan. Ja kun OL3 kymmenkertaistaa Olkiluodon tritiumpäästöt, ei siinäkään ydinvoimaväen silmäkään värähdä...aivan ilmeisesti sillä taholla tritium päästöistä ei olla huolissaan vaan uskotaan laimentamisen ja levittämisen laajalle alueelle riittävän, eivätkä paikalliset vaikutukset erotu liian selvästi.

kettutyttö

#413

18.11.2011 23:23

Miksi ottaa kansanäänestys käyttöön, kun kaikki äänestää työllistävää voimalaa vastaan ja valittaa samalla, ettei ole töitä eikä työpaikkaa? Pohjois-Pohjanmaalle tulevasta ydinvoimalasta hyöytyy todella paljon porukkaa, koska se tuota töitä. Ja yksi ydinvoimala säästää todella paljon hiilidioksidi päästöjä, vastineeksi se tuottaa erittäin pienen määrän jätettä, jolle on turvallinen loppusijoituspaikka olkiluodossa. Jos kansa päättäisi joka asiasta, niin tässä maassa loppus raha ja ois p*rseestä elellä...

Vieras

#414 Re: Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

19.11.2011 05:22

#412: - Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

Kiitoksia päästöarvoista. Onko tuo säteilymäärä paljon vai vähän? STUKin mielestä ilmeisesti vähän.

Arviosi siitä, miten niihin on päästy vaikuttaa kyllä spekulaatiolta.


Vieras

#415 Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

19.11.2011 05:24

#411: - Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

Itse tulkitsen "ei ole ollut tarpeen asettaa erillisiä päästöraja-arvoja" tarkoittavan sitä, että rajoja ei tarvita koska ne mahtuvat tuohon arvioon yhteisesti ja kullekin aineelle erikseen ei tarvitse rajaa.

Aikaisemmassa postissa joku mietti Pyhäjoen maanviljelijöiden toimintaa. Kuitenkaan ei siis ole selväää jääkö juuri Pyhäjoelle päästöstä vähän vai paljon. Eli ei ole mitään perusteltua syytä olettaa juuri Pyhäjoella olevan erityisesti eri tilanne kuin muuallakaan?


Vieras

#416 Re: Valheen sekä Huijareiden aika on ,,,Ohi,,!

19.11.2011 05:28

#410: Totuutta ei voi peittää ,,,,Kiitos,,,!!! - Valheen sekä Huijareiden aika on ,,,Ohi,,!

Sinäkö päätät sitten kenet heitetään linnaan ilman oikeudenkäyntejä? Onko ympäristöväellä tosiaan aikomus heittää oikeusvaltion periaatteet romukoppaan?


Vieras

#417 Re:

19.11.2011 11:39

#413: kettutyttö -  

Se pohjois-pohjanmaan ydinvoimalan rakentaminen työllistää kaikkein eniten ulkomaalaisia työntekijöitä. Ulkomaalaiset suostuvat tekemään töitä halvemmalla. Ja ydinvoimalan rakentamiseen tarvitaan niin paljon työvoimaa, että koko pohjois-suomessa sitä ei ole tarpeeksi tarjolla.

Ydinvoimala rakennetaan lisäksi veronmaksajien rahoilla. Kunnalliset sähköyhtiöt eli veronmaksajat niiden omistajana maksavat ydinvoimaloiden rakentamisen. Näillä veronmaksajien rahoilla saadaan työtä aikaiseksi sillä tavalla enemmän että sijoitetaan rahat muihin energiantuotantotapoihin kuin ydinvoimaan. Joku jo täällä kirjoitti että ympäristöministeriön mukaan tuulivoimatuotannon määrä Suomessa voitaisiin moninkertaistaa. Suomessa monet yritykset valmistavat jotain tuulivoimaan liittyvää. Sijoitukset tuulivoimaan tuovat Suomeen enemmän työtä kuin sijoitukset ydinvoimaan.

Ja lisäksi on tarjolla bioenergiaa, joihin liittyviä tuotteita suomalaiset metsäyhtiöt valmistavat. On olemassa monia vaihtoehtoja ydinvoimalle, jotka tuottavat Suomeen enemmän työtä

Alfa

#418 Kansi kiinni kun keitetään...

19.11.2011 15:00

Tuurilla selvittiin taas kerran. USA:ssa olivat unhotaneet kannen pulttien kiristyksen ennen voimalan käynnistystä, pääsi paineet karkuun. Radioaktiivista vettä pitkin lattiota. http://enformable.com/2011/11/nuclear-engineer-shares-concerns-about-brunswick-nuclear-leak-from/

16.11 oli muutenkin musta päivä USA:n reaktoriturvallisuudessa. 4 hälytystilaraporttia, 2 niistä oli tulipaloja voimaloiden turvallisuuden kannalta kriittisissä osissa.

Uraani on tappava ,,Myrkky !

#419 Alistettu ,, Kansan,,,Enemmistö,,,! Herätys,,,!

19.11.2011 15:03


Suomessa on ajettava ,,,Uraanivoimalat alas välittömästi,,!
Kansan ,,Enemmistöä,,,On ,,,Kunnioitettava,,,!
Koska ,,,Elämme ,,,Kansan vallan ,,,"Maassa,,,?"
Emmekä ,,Diktatuurissa,,,!
Kansan ,,,Vastaiset ,,,Päätökset ,,Ovat ,,,Laittomia,,,!
Talvivaaran ,,,Kaivos on ,,,Suljettava,,,Välittömästi.,!
Sillä ,,,Siellä ollaan,,,pian tekemässä ,,Euroopan suurinta
Ympäristö ,,,RIKOSTA ,,,!
Selityksillä sitä ,,eikä sen vahinkoja ,,,Lupauksilla korvata .

Vieras

#420 Re: Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

19.11.2011 17:59

#415: - Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota 

Tritiumpäästöt vaikuttavat eniten voimalan lähialueilla. Löytyy tieteellisiä julkaisuja, joissa sanotaan, että tritiumin säteilyannoskertoimien pitäisi olla suuremmat kuin mitä ICRP suosittelee. Nyt olisi mukava tietää, että mihin STUK laskelmat tritiumin terveysvaikutuksista perustuvat


Vieras

#421 Re: Kansi kiinni kun keitetään...

19.11.2011 20:32

#418: Alfa - Kansi kiinni kun keitetään...

Nyt siellä mietitään mitä tulikaan tehtyä...kuumaa vettä ja höyryä päässyt paikkoihin joihin sitä ei normaalisti mene ja jokainen vähänkään tekniikan kanssa tekemisissä ollut tietää, että kansi, paineastia ja pultit saattavat olla vaurioituneita joko vuodon tai virheellisen asennuksen vuoksi...niin tai näin, kovat paineet on jollakin niskassa kun kallis laitos seisoo ja tuottaa tappiota...todennäköisesti pyritään taas menemään siitä mistä aita on matalin...pultit vain lujemmalle ja NRCn porukalle pitkä lounas

Alfa

#422 jodia ilmassa

20.11.2011 09:43

Reilu viikko sitten STUK siteerasi IAEA:n tiedotetta, että Euroopan alueella on havaittu vähäisiä määriä jodi-131 isotooppia ilmassa.

Pian selvis, että ensimmäiset raportit jodista oli jo viime kuun puolelta. Syyttäviä sormia osoiteltiin eri puolilla eurooppaa, kaikki itään päin. Läntisimmät havainnot tulivat Ranskasta ja Norjasta, myös Ruotsissa havaittiin vaan ei taaskaan Suomessa.

Lopulta syyllinen löytyi ja tunnusti. Unkarilainen radioisotooppeja tutkimusreaktorilla (10 MW) lääketieteelliseen käyttöön valmistava instituutti kertoi, että vuoto oli alkanut 8.10 ja saatiin loppumaan 16.11. Vuoto oli kestänyt viisi viikkoa ja säteiyturvallisuudesta vastaavat viranomaiset haparoivat pimeässä?

Unkari on sittemmin perunut lausuntonsa osittain: "jos vuotoa on havaittu näin laajalla alueella ympäri Eurooppaa, sen olisi pitänyt olla vaarallisen voimakasta paikan päällä"

Ajattelemisen aihetta siis tässäkin asiassa, monelta kannalta.

Vieras

#423 Re: Re:

20.11.2011 16:32

#417: - Re:  

 Kansalla on viimmeinen ,,,,Valta  aina,,,!


Vieras

#424 Re: Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

20.11.2011 19:21

#415: - Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota 

Niin tai voimala haluaa vapaat kädet näiden päästöjen suhteen. Arvioissa tritium päästöt ilmaan on kuitenkin pahimmillaan yhtä suuret kuin päästöt mereen, miksi muka ilmaan päästettyä tritiumia ei tarvitsisi rajoittaa? Trítium on vaarallista hengitettynä, ja se on vaarallista juomavedestä ja ruuasta saatuna


Vieras

#425

20.11.2011 21:52

Äänestys