Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Kommentoitu viesti


Vieras

#16

04.07.2015 18:46

Stubbin vastaus kertoo tietämättömyydestä. Takuueläkkeen saaja ei välttämättä ole köyhä kuten on laita niiden eläkeläisten kohdalla joiden eläke on 800-1300 euroa. Takuueläkkeen saa myös varakas henkilö, jolla ei juurikaan ole palkkatyö historiaa, tähän ryhmään voi kuulua vaikka miljoonien perijät ja eliittirouvat. Takuueläkkeeseen ei vaikuta omaisuus eikä puolison tulot. On siis tekopyhää edes nostaa esiin takuueläkkeiden korotus.


Leikkauslistoissa on kyse arvovalinnoista. Suomi tarjoaa runsaan sosiaaliturvan maahanmuuttajille, joka on selkeä vetovoima. Tanska sentään myöntää sosiaalitukien imuvoiman maahan ja onkin tehnyt päätöksen puolittaa maahanmuuttajien sosiaalituet.

Suomessa hallitus leikkaa kaikkein avuttomimmilta vanhuksilta, jotka itseasiassa ovat rakentaneet koko hyvinvointivaltion, heiltä viedään jotta voidaan mahdollistaa maahanmuuttajien hulppeat tuet, jotka kasvattavat ennestään korkeita sosiaalikuluja. Tämän päivän eläkeläiset eivät raataneet jotta kasvoille syljettäisiin.


Stubb sanoi aiemmin "menköön sossuun ", joka oli todella röyhkeää. Tokaisu kuitenkin herättää kysymyksen missä silloin säästö, kyse on hölmöläisen peiton jatkamisesta.

Työttömien kohdalla ollaan siirtymässä yhden luukun tukiin, kun Kela alkaa huolehtia myös sosiaalituista. Vanhukset siis työnnettäisiin monelle luukulle kun hyvin tiedetään ettei se onnistu.

Eläkeläisissä on paljon dementoituvia, jotka eivät selviä enää byrokratian rattaissa. Otin selvää mitä vanhuksen tulisi tietää ja kuinka toimia voidakseen saada ajan sossuun. Vanhuksen tulisi tietää mihin sosiaalitoimistoon kuuluu. Toimistoja on vähennetty, säästösyistä. Esimerkiksi Helsingin Itäkeskuksessa asuva vanhus kuuluu Vuosaaren toimistoon, mutta sitä hän ei tiedä. Vaatii monta puhelua ennenkuin se tieto löytyy, dementikko ei kykene siihen. Mikäli tiedon jotenkin onnistuu selvittämään, törmää vanhus automaattiseen vastaajaan, joka kertoo puhelimeen vastattavan arkisin 1 tunnin ajan. Vanhus joutuu soittamaan usean päivän ajan tuohon hyvin varattuun numeroon ennenkuin pääsee läpi. Vanhukselle kerrotaan mitä papereita hänellä on oltava mukana: kuiteista kopiot, maksullisia kirjastossa 1,50/kpl. Talonkirjaote, maksullinen 30,-, pankin tiliote, maksullinen, verotustodistus. Vanhus on kuluttanut melkoisen summan olemattomista rahoistaan ennenkuin on edes päässyt sossuun, eikä näitä kuluja hyvitetä sosiaalituella. Liian moni vanhus ei edes löydä toimistoa, jonka eteen ei metro pysähdy.


Huonokuntoiset vanhukset on työnnetty koteihinsa kun hoitopaikkoja ei ole, säästösyistä.


Hallitus toisensa perään on leikannut ja jäädyttänyt pieniä eläkkeitä, joka on rikkonut yhteiskuntasopimusta, jossa koko eläkejärjestelmämne on sovittu. Eläke on myöhennettyä palkkaa, joten on ollut röyhkeää kohdella eläkeläisiä toistuvasti kuin toisen luokan kansalaisia.


Eläkeläisten asumistuki luotiin turvaamaan vanhusten asuminen kotonaan silloin kun ihminen on heikoimmillaan. Hallitus, suunniteluilla leikkauksilla ja eläkkeiden jäädyttämisellä, on ottamassa melkoisen riskin, vanhusten joutuminen kadulle ei jää huomaamatta. Vanhukset, jotka jo nyt elävät todella niukasti, jättäen välttämättömiä lääkkeitä lunastamatta ja syövät heikosti ovat heikossa kunnossa, kaatumiset ovat yhteiskunnalle melkoinen kustannuserä.


Asumistuen muuttaminen yleiseksi asumistueksi on peruttava. Hallituksella on vaihtoehtoja, maahanmuuttajien sosiaalituet puolitettava Tanskan mallin mukaan. Lapsiperheitä tulee tukea ensisijaisesti verotuksen kautta, ei lapsilisiä maksamalla. Liian monille lapsiluvun kasvattamisesta on tullut ansaita keino, joka myös estää ottamasta työtä vastaan.

Ihmetellä sopii kuinka vaikutusarvioinnit ovat jääneet tekemättä kun leikkauslistoja laaditaan. Tietämättömyys sosiaalipolitiikan sisällöstä on anteeksiantamatonta ministereiden keskuudessa.


Vanhustemme ei kuulu juosta luukulta toiselle, eikä se ole mikään säästö, siinä vain luotetaan siihen etteivät heikoimmat kykene asioita hoitamaan.


Mikäli hallitus ei peru suunniteltuja leikkauksia, jotka kohdistuvat vanhuksiimme, toivon monien seuraavaan tilannetta ja nostavan sosiaalisessa mediassa esiin jokainen tapaus, jossa vanhus on hallituksen toimien vuoksi joutunut tilanteeseensa.

Jokainen kielitaitoinen voi myös netin kautta informoida ulkomaista lehdistöä tapauksista, hallitus tuskin kaipaa ikävää julkisuutta etenkään ulkomaisen median kautta, sivistysvaltiossa ei vain toimita näin.

Vastaukset


Vieras

#20 Re:

2015-07-04 19:58:21

#16: -  

 Totta,..tämä koskee muitakin pientä eläkettä saavia ei vain takuu eläkettä.Noin 1000-1200€ /kk josta menee viellä veroa,asumistuen muutos vie 100-150€/kk.Millä pienituloiset eläkeläiset maksavat näistä Stubin mainitsemista kotiin tuoduista palveluista.Kyllä aivan hirveältä tuntuu miten tulee toimeen jos tuki muuttuu,halvempia asuntoja ei varmasti kaikille löydy ja kyllä vaikeaa on kotoaan lähteä ja jättää kaikki tuttu ja turvallinen.

Ehdotus

#41 Re:

2015-07-14 12:04:48

#16: -  

 Muistaakseni 95% kesämökeistä omistaa yli 65-vuotiaat. Minusta tälläisesta turhasta omaisuudesta tulisi luopua ja kustantaa niillä elämistä. Samoin liian isoista asunnoista.