Säästäkää Tupurin virkistysalue

Kommentoitu viesti

Ulkoileva tupurilainen

#14 Pururadan ympäristö on jo joka tapauksessa valjastettu ihmisaktiviteeteille

20.03.2016 06:18


Miksi pururata, jonka nyt puheena olevan osan vieritse on aina kulkenut vilkkaasti liikennöity 110-tie, menisi äkisti pilalle toisesta pienemmästä tiestä? Pururata, joka on koneellisesti metsään puhkottu, ajoin latukoneella hoidettu, keinovalaistu ja kahdella parkkipaikalla varustettu, ja jota jo halkoo korkeäjännitelinja avohakattuine vierustoineen, ei kuitenkaan ole mikään luonnontilainen kansallispuisto, vaan keinotekoinen urheilusuorituspaikka, jossa luonto on jo joka tapauksessa valjastettu ihmisaktiviteeteille.

Minulle Tupurin tärkein ulkoiluresurssi ovat sen metsät ja polut, joita kulkiessa voin urheilusuorituspaikan sijaan käyskennellä lähiluonnosta jatkossakin. Metsissä ja poluilla saan kaiken lisäksi kulkea ympäri vuoden, toisin kuin pururadalla, jonka hiihtäjät omivat vain itselleen talvisin.

Vastaukset

Haloo!

#15 Re: Pururadan ympäristö on jo joka tapauksessa valjastettu ihmisaktiviteeteille

2016-03-30 13:31:46

#14: Ulkoileva tupurilainen - Pururadan ympäristö on jo joka tapauksessa valjastettu ihmisaktiviteeteille 

 Ei taida sinulla järki paljon päätä pakottaa. 110-tie ei kulje pururadan läpi, vaan se ohittaa pururadan. Tämä älytön tiehanke taas pilaisi koko radan. Salolla ei oikeasti ole varaa tällaisiin ja ne vähäisetkin varat tulisi käyttää johonkin oikeasti järkevään mm. vanhuksille ja nuorille. Jos joku tie on pakko rakentaa, tie moottoritielle on oikeasti tarpeellinen. Tämä hanke ei hyödytä ketään. 

Propsit adressin tekijälle ja järkeä päähän päättäjille!