Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

Muutoksen on tultava ja pian

#270 Nuoriso järjestöt vastustavat uraanivoimaa

19.10.2011 08:34


On muistettava jo useita vuosia ovat ,kaikkien puolueiden nuoriso järjestöt
vastustaneet uraanivoimaa,kokomusta lukuun ottamatta.
Lisäksi Suomen viisaat naiset vastustaa n. 80 % uraanivoimaa !

Politikot,,,,? Miksi ette kunnioita ,,,Kansan valtaa,,,oletteko vain lahjottua ,,
Lois joukkoa ?

Vastaukset

Tuleva fyysikko

#275 Re: Nuoriso järjestöt vastustavat uraanivoimaa

2011-10-20 13:13:40

#270: Muutoksen on tultava ja pian - Nuoriso järjestöt vastustavat uraanivoimaa

Sanoitko viisaat naiset? Suurin osa luonnontietilijöistä kannataa ydinvoimaa. Luonnontieteilijöitä ovat fyysikot, kemistit, matemaatikot yms.

 

Tiedätkö miksi he kananttavat ydinvoimaa? Koska he tietävät, että se on ainoa ratkaisu kattaa meidän suuret energiantarpeemme ja se on kuin onkin saasteeton tapa. Täällä näen vain läjäpäin tietämättömien spekulointeja, mistä suurin osa on valetta. Te ette edes tiedä mitään ydinvoimaloista ja niistä "vuotavista hiukkasista". Sen verran, että ainostaan piipusta voi päästä MINIMAALISIA MÄÄRIÄ hiukkasia ja nekin hajoavat sekuntien tuhannesosissa. Lisäksi mahdollisest pienet hiukkasmäärät jotka eivät välittömästi hajoa, eivät aiheuta niinkään suurta säteilyä, että ne voisi erottaa luonnon taustasäteilystyä. KYLLÄ vain, taustasäteily. Jokainen luontokappale säteilee hieman. Olemme säteilyn alaisena joka hetki, sillä jokaisessa aineessa on raskaita isotooppeja mitkä säteilevät, mutta emme saa säteilyä niin suuria määriä, että saisimme syövän.

Ennenkuin ihmiset alakavat nousemaan kansanäänestykseen asioista, kannattaisi tietää mitä tekee. Se vain on niin, että te luulette ydinvoimasta ties mitä, kiitos kuulutuu tshernobylille ja fukushimalle. Ei ihmiset voi päättää asioista mistä eivät tiedä. Todellinen ymmärrys vaatii vuosien opiskelua ja teiltä se selvästi puuttuu. Luulette tekevänne jotakin hyvää vastustaessanne ydinvoimaa, mutta aiheutatte vain pahaa. Ilman ydinvoimaa maailma ei parannu. Asioista joista teillä ei ole tietoa ei teillä kuulu olla päätösvaltaa.

 

Esimerkkinä: kilon painoinen pieni helmi uraania tuottaa saman määrän energiaa kuin 50 000 000litraa bensiiniä. Kumpi mahtaaa saastuttaa enemmän? Ydinjäte, minkä voi haudata turvallisesti kapseleihin vakaaseen kallioperään vain miljoonat kilot hiilidioksidia ja muita yhdisteitä? Tuulivoimalat, vesivoimalat ja aurinkennot tuottavat naurettavia määriä energiaa, niiden valmistus maksaisi liikaa eivätkä ne maksaisi itseään käytännössä koskaan takaisin. Tuulivoimaloiden vaihteistot hajoavat väliajoin ja aurinkokennotkaan eivät ole ikuisia. Lisäksi nämä energiantuotantomuodot vaatisivat akkuja hirveät määrät, sillä pimeällä sitä sähköä vasta tarvitaan eikä joka päivä tuule tarpeeksi.

 

Asia on nyt vain niin, että atomien ytimiin on sitoutunut sidosenergiaa valtavia määriä ja tätä energiaa voidaan vapauttaa esim. fuusioilla ja fisisolla. Uraani on hyvä esimerkki fissiosta mikä tuottaa runsaasti energiaa, vedyn fuusio tosin vielä enemmän eikä siitä synny edes radioaktiivisia aineita (tytärytimiä joilla on suuri isotooppiluku, niinkuin uraanissa), vaan heliumia. Esimerkkinä: jokaisen teidän talosta löytyy pieni esine, missä on enemmän sidosenergiaa kuin tulisi energiaa jos koko talon polttaisi. Palaminen on kemiallinen reaktio ja liittyy elektronikuoriin, fissio ja fuusio ovat fysikaalisia "reaktioita", mitkä liittyvgät protonien eli atomin ytimen sidoksiin ja nyt puhutaan suuresta energialuokasta. EI OLE MAHDOLLISTA KATTAA ENERGIANKULUTSTA ILMAN YDINVOIMAA, tai muuten on palattava takaisin kivikaudelle tai säätyjärjestelmään.


AURINKOkin on ydinvoimala niinkuin kaikki tähdet. Äänestetäänkö seuraavaksi niiden sammutamisesta, sillä avaruus on täynnä vaarallista röntgen ja gammasäteilyä. Tuntuu välillä, ettei teillä liiku mitään päässä.