PELASTETAAN SAIMAAN VUOHISELKÄ VENÄLÄISHOTELLILTA

Kommentoitu viesti

kysyjä

#1 Mitä vastustetaan?

21.10.2011 13:45

Mitä tässä adressissa todellisuudessa vastustetaan; venäläisiä vai luonnon tuhoa? Minulle jäi sellainen kuva, että tässä adressissa nimeomaan koitetaan pelastaa Suomen maa venäläisiltä ja itse kylpylän rakentaminen on toissijaista. Miksei kukaan perusta adresseja ja kilju julkisesti siitä, että ruotsalaiset ja sakasalaiset ostavat Suomesta maata ja rakentavat tänne öluontoon milloin mitäkin. Esimerkiksi vesipuisto Serenan nykyisellä paikalla oli ennen kaunis metsäalue, joka pistettiin matalaksi, jotta itävaltalainen iso putiikki sai perustettua rahastuspaikan. Tämähän ei ketään haitannut, mutta heti kun kyse on venäläisistä (ilmeisesti kyse on yhteisistä historiapätkistä), niin kauhea haloo nostetaan heidän tekemisistään Suomen alueella. Joku raja tällekin rasismille!

Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2011-10-21 14:01:14


mökkirauhaa

#3 Re: Mitä vastustetaan?

2011-10-21 14:34:27

#1: kysyjä - Mitä vastustetaan? 

Jos sattuu olemaan kesämökki kyseisellä Vuohiselällä ja siellä kohta vesitasot ja -jetit pärrää, niin ei kiva. Oli tuo kylpylä tai kasino sitten venäläisten tai suomalaisten, niin vastustaisin.

Tintti

#5 Re: Mitä vastustetaan?

2011-10-21 21:52:40

#1: kysyjä - Mitä vastustetaan?

Hyvä kysyjä, kyllä tässä vastustetaan sekä luonnon tuhoa  että suomalaisen maan kuulumista muiden kuin suomalaisten omistukseen ja puolustetaan alueen käyttöä alkuperäisen kaavoituksen mukaisesti. Savitaipaleen kunnan itsensä tekemän luontoselvityksen mukaan  alueelle ei suositella rakentamista. Peruste: maisemallisesti merkittävä, uhanalaisten ja harvinaisten lintujen pesimäaluetta, alueella metsälain tarkoittamia vähätuottoisia kalliomänniköitä.
Rahalla on ihmeellinen voima, kunnanhallinto on valmis ajamaan alueelle kaavamuutoksen kuulematta asianomaisia !
Sinulla on täysi vapaus nostaa haloo, kiljua, huutaa  ja tehdä adressi asioista, jotka sinua harmittavat. Nyt on asialla aktiiviset paikkakunnan mökkiläiset, joita suututtaa kunnan hallinnon tapa toimia. Miksi ylipäätään kaavoitetaan, jos ei sillä ole mitään merkitystä - kyseessä on yksityisten kansalaisten huijaus, jos ei Suomessa voi mihinkään enää luottaa !

 

Ode

#7 Re: Mitä vastustetaan?

2011-10-22 13:53:02

#1: kysyjä - Mitä vastustetaan? 

 Savitaipaleen kunnan asioista päättävien levy on Irvin Goodmanin "Raha ratkaisee"

Mökkiläisten on kuikan ja muiden lintujen laulu ilman levyn vaihtoa.

Anonyymi.

#8 Re: Mitä vastustetaan?

2011-10-23 19:26:03

#1: kysyjä - Mitä vastustetaan?

Täysin samaamieltä kirjoittajan kanssa. Minustakin vaikuttaa että tässä on ennemmin kyse venäjävastaisuudesta kuin mistään luonnonkauneuden suojelusta.

Syyt

#10 Re: Mitä vastustetaan?

2011-10-24 18:24:31

#1: kysyjä - Mitä vastustetaan?

Ai mitä vastustetaan, no kansallisesti merkittävien luontoarvojen tuhomista. Sillä ei ole tuon taivaan merkitystä kenen hanke se on. Luulisi ettei tällaisia adresseja tarvisisi enää nykyaikana tehdä. Onneksi tuollainen hanke ei läpäise ikinä YVA-arviointia.

Todellinen syy, miksi Savitaipale on valmis tuohoamaan korvaamatonta luontoa rahan vuoksi, löytyy tästä:

Savitaipaleen kunnan vuosikate vuoden 2011 talousarvioesityksessä on negatiivinen 1 136 274 euroa. Vuosikate ei kata poistoja, poistot ovat 860 000 euroa. Tilikauden tulos on 1 996 271 euroa alijäämäinen.

Talousvaikeudet on hoidettava muuten kuin luonnon kustannuksella!!!!!


Vieras

#27 Re: Mitä vastustetaan?

2011-11-12 12:24:21

#1: kysyjä - Mitä vastustetaan?

Tässä vastustetaan luonnonkauniin Vuohiselän tuhoamista. Kuka ikinä k.o. hotellia puuhaisikaan, kohtaisi tässä tapauksessa prikulleen saman reaktion. Venäläisyys lie erikseen mainittu, koska se saattaa olla jollekin allekirjoittajalle lisämotivaation lähde, mutta aloitteentekijöille se ei sitä ole.